• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Eiropas kopības gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.1997., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas valsts novadi

Vēl šajā numurā

29.05.1997., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Eiropas kopības gadskārtā

Pēc Māršala plāna piecdesmit gadiem Hāgā

Vakar, 28.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Hāgas apmeklējuma laikā tikās ar ASV valsts sekretāra vietnieku Strobu Talbotu. Valsts prezidents uz Hāgu devies, lai piedalītos svinīgajā ceremonijā par godu Māršala plāna 50. gadskārtai.

Tikšanās laikā ar S.Talbotu pārrunāts NATO un Krievijas noslēgtais pamatakts, kā arī Latvijas un Krievijas, Baltijas un Krievijas attiecību dinamika Eiropas integratīvo procesu kontekstā.

Abas puses pārrunās arī Baltijas un ASV attiecību piepildījumu, kas sevī ietver līdzšinējo pieredzi, sadarbojoties aizvadītā gada laikā, un sadarbības perspektīvas pēc gaidāmās Madrides tikšanās jūlijā.

Latvija uzskata, ka Baltijas un ASV sadarbība jau ir sena un sekmīga. Jaunu, spēcīgu impulsu tā ieguva pēc triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Bilu Klintonu 1996.gada jūnijā Vašingtonā. Toreiz iecerētais Baltijas rīcības plāns jau devis savu ieguldījumu un apliecinājis sevi. Tā pamatā ir atbilstošā pareizā ideoloģija — ASV palīdzība visās jomās, lai Latvija un (un Baltija kopumā) veidotos par valsti ar tām vērtībām un morāles principiem starptautiskajā politikā, kuras aizstāv ASV (arī nesenajā Helsinku samitā).

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!