• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gaidāmo Itālijas prezidenta valsts vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.1997., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenām aprīlī

Vēl šajā numurā

15.05.1997., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gaidāmo Itālijas prezidenta valsts vizīti Latvijā

Vakar, 14.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Itālijas Republikas vēstnieku Latvijas Republikā Alesandro Pjetromarki. Tikšanās laikā pārrunāta gaidāmā Itālijas Republikas prezidenta Oskara Luidži Skalfaro valsts vizīte līdzšinējo divpusējo attiecību un to attīstības kontekstā. Itālijas prezidents divu dienu vizītē Rīgā būs 21. un 22. maijā.

Šī būs pirmā valsts vizīte Latvijas un Itālijas divpusējo attiecību pastāvēšanas laikā, jo arī starpkaru posmā, kad abu valstu divpusējās attiecības bija ļoti labas, šāda līmeņa vizītes nav notikušas.

Latvija ir ieinteresēta veidot ciešu politisko dialogu ar Eiropas Savienības dienvidu reģiona valstīm. Īpaši nozīmīgs šis dialogs būs laikā, kad tiks lemts par ES paplašināšanās stratēģiju. Dialoga padziļnāšanu veicina augsta līmeņa vizītes, kā arī fakts, ka Latvija nozīmējusi savu vēstnieku Itālijā.

Veiksmīgi aizsākusies Latvijas un Itālijas ekonomiskā sadarbība. Latvijā jau darbojas Itālijas uzņēmumi, notiek pāreja no savstarpējās tirdzniecības uz plašākiem projektiem. Latvija iepērk no Itālijas radarus lidlaukiem. Itālija ir izrādījusi interesi par celulozes un papīra rūpniecību Latvijā; RAF un RER piesaistījušas “Fiat” koncerna interesi, “Lauma” — itāļu tekstiluzņēmuma “Miroglio tessile” ievērību.

Starp Latviju un Itāliju jau parakstīts līgums par ekonomisko, rūpniecisko un tehnisko sadarbību un līgums par autotransporta pārvadājumiem. Latvija cer iespējami ātri parakstīt līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību un līgumu par izvairīšanos no aplikšanas ar dubultnodokļiem. Latvija 1996. gadā ir uzsākusi sarunas par iespēju noteikt bezvīzu režīmu ar Itāliju.

Valsts vizītes laikā Italijas Republikas prezidents tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Ministru prezidentu Andri Šķēli, Rīgas Domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu un domniekiem, Romas katoļu Baznīcas arhibīskapu Jāni Pujatu, Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni un teiks uzrunu Saeimas deputātiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!