• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2018. gada 22. marta saistošie noteikumi Nr. 18-10 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.marta saistošajos noteikumos Nr.11-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2018., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/op/2018/72.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr. 33

Par ēkas Popes ielā 16, Ventspilī savešanu kārtībā vai nojaukšanu

Vēl šajā numurā

11.04.2018., Nr. 72

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18-10

Pieņemts: 22.03.2018.

OP numurs: 2018/72.6

2018/72.6
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.18-10

Jelgavā 2018.gada 22.martā (prot. Nr.4, 4.p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.marta saistošajos noteikumos Nr.11-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 2.punktu,
21.panta pirmās daļas 16.punktu un
43.panta trešo daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.marta saistošajos noteikumos Nr.11-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2011., Nr.58, 2012., Nr.166, 2013., Nr.200) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra "Pilsētsaimniecība" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 2.11.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.11.1. atvērta kapsēta – kapsēta, kurā apbedīšanai piešķir jaunas kapavietas, kā arī mirušos apbedī ģimenes kapavietās;".

3. Izteikt 8.7.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.7.4. personas ar I vai II grupas invaliditāti, uzrādot Invaliditātes apliecību kapsētu apsaimniekotāja pārstāvim".

4. Izteikt 10.3.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3.1. atvērtajās kapsētās jaunajos sektoros:

Kapavieta Platums, m Garums, m Laukums, m2
Kapavietas zārkiem vai urnām
Vienvietīga kapavieta 1,75 3,00 5,25
Divvietīga kapavieta 3,00 3,00 9,00
Trīsvietīga kapavieta 4,50 3,00 13,50"

5. Svītrot 10.3.2.apakšpunktā vārdus "atvērto kapsētu iesāktajos sektoros".

6. Papildināt noteikumus ar 11.3. un 11.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. krematorijas izsniegtu dokumentu par kremācijas faktu, ja tiek apbedīta urna;

11.4. dokumentu, kas apliecina samaksu par jaunu kapavietu.".

7. Papildināt noteikumus ar 12.2.4. un 12.2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.2.4. krematorijas izsniegtu dokumentu par kremācijas faktu, ja tiek apbedīta urna;

12.2.5. dokumentu, kas apliecina samaksu par jaunu kapavietu.".

8. Svītrot 13.3.apakšpunktu.

9. Papildināt noteikumus ar 13.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.4. krematorijas izsniegtu dokumentu par kremācijas faktu, ja tiek apbedīta urna.".

10. Aizstāt 29.punktā skaitli "5" ar skaitli "2".

11. Svītrot VII nodaļas nosaukumā vārdus "atvērtajās kapsētās".

12. Svītrot 32.punktā vārdu "atvērtajās".

13. Izteikt 33.punktu šādā redakcijā:

"33. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā mirušais, kurš atzīts par bezpiederīgo mirušo, tiek kremēts. Bezpiederīgais mirušais, kurš saskaņā ar normatīvajiem aktiem netiek kremēts, tiek apbedīts zārkā."

14. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Bezpiederīgā mirušā kapavieta tiek saglabāta 20 gadus, ja mirušais apbedīts zārkā. Pēc minētā termiņa beigām bezpiederīgā mirušā kapavietu nolīdzina, un kapsētu apsaimniekotājs lemj par virsapbedījumu veikšanu bezpiederīgo sektorā. Kremētu bezpiederīgo mirušo kapavieta ar tajā apbedītām urnām tiek saglabāta bez termiņa ierobežojuma."

15. Izteikt 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Ja pēc bezpiederīgā mirušā apbedīšanas ir pieteikušies:

36.1. piederīgie, kuri vēlas pārapbedīt zārkā apbedīto mirušo, pārapbedīšanu veic, ievērojot Noteikumu 24.punkta prasības;

36.2. piederīgie, kuri vēlas saņemt urnu ar mirušā pelniem, iesniedz iesniegumu kapsētu apsaimniekotājam;

36.3. piederīgie vai jebkura cita persona, kura vēlas labiekārtot un kopt zārkā apbedītā mirušā kapavietu, noslēdz kapavietas uzturēšanas līgumu ar kapsētu apsaimniekotāju."

16. Papildināt noteikumus ar 37.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"37.7. atbrīvot apbedījuma vietu no kapavietā uzstādītā aprīkojuma pirms apbedījuma veikšanas.".

17. Aizstāt 39.punktā vārdu "novembrī" ar vārdu "maijā".

18. Aizstāt 40.2.apakšpunktā vārdu "sešu" ar vārdu "trīs".

19. Papildināt noteikumus ar 40.1punktu šādā redakcijā:

"40.1 Ja kapavietu komisija ir sastādījusi Noteikumu 39.punktā minēto aktu un nav iespējams identificēt kapavietas uzturētāju, kapavietu komisija ievieto oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" un publicē portālos www.jelgava.lv un www.pilsetsaimnieciba.lv sludinājumu par nekoptu kapavietu, norādot kapsētu, kurā atrodas nekoptā kapavieta, sektoru, rindu, vietu, kā arī brīdinājumu par iespējamo kapavietas uzturēšanas tiesību pārtraukšanu un uzaicinājumu kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotai personai trīs mēnešu laikā sakopt kapavietu un ierasties pie kapsētu apsaimniekotāja."

20. Aizstāt 45.punktā vārdu "trīs" ar vārdu "desmit".

21. Aizstāt 49.punktā vārdus "domes Informācijas aģentūras" ar vārdiem "pašvaldības administrācijas Administratīvās pārvaldes Klientu apkalpošanas centrā".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2018.gada 22.marta saistošajiem noteikumiem Nr.18-10 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.marta saistošajos noteikumos Nr.11-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek precizētas Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 24.marta saistošajos noteikumos Nr.11-12 "Jelgavas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" (turpmāk – Noteikumi) ietvertās normas, kā arī svītrotas tās noteikumu normas, kas ir zaudējušas aktualitāti.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Precizēta atvērtas kapsētas definīcija, saskaņā ar kuru atvērta kapsēta ir kapsēta, kurā apbedīšanai piešķir jaunas kapavietas, kā arī mirušos apbedī ģimenes kapavietās.

Precizēts kapavietu lielums atvērtajās kapsētās jaunajos sektoros.

Dokumentu saraksts, uz kā pamata kapsētu apsaimniekotājs piešķir jaunu kapavietu atvērtajās un daļēji slēgtajās kapsētas, papildināts ar krematorijas izsniegto dokumentu par kremācijas faktu, ja tiek apbedīta urna, un dokumentu, kas apliecina samaksu par jaunu kapavietu.

Dokumentu saraksts, uz kā pamata kapsētu apsaimniekotājs dod atļauju veikt virsapbedījumu ģimenes kapavietās, papildināts ar krematorijas izsniegtu dokumentu par kremācijas faktu, ja tiek apbedīta urna.

Noteikts, ka Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā mirušais, kurš atzīts par bezpiederīgo mirušo, tiek kremēts. Savukārt bezpiederīgais mirušais, kuru saskaņā ar normatīvajiem aktiem nevar kremēt, tiek apbedīts zārkā.

Precizēts, ka bezpiederīgā mirušā kapavieta tiek saglabāta 20 gadus, ja mirušais tiek apbedīts zārkā. Savukārt kremētu bezpiederīgo mirušo kapavieta ar tajā apbedītām urnām tiek saglabāta bez termiņa ierobežojuma.

Noteikts, ja pēc bezpiederīgā mirušā apbedīšanas pieteikušies piederīgie, kuri vēlas pārapbedīt zārkā apbedīto mirušo, tad pārapbedīšana jāveic, ņemot vērā Noteikumu 24.punktā noteikto; ja piederīgie vēlas saņemt urnu ar mirušā pelniem, tad jāiesniedz iesniegums kapsētu apsaimniekotājam; ja piederīgie vai jebkura cita persona, kura vēlas labiekārtot un kopt zārkā apbedītā mirušā kapavietu, tad jānoslēdz kapavietas uzturēšanas līgums ar kapsētu apsaimniekotāju.

Par kapavietas uzturētāja pienākumu ir noteikta apbedījuma vietas atbrīvošana no kapavietā uzstādītā aprīkojuma pirms apbedījuma veikšanas.

Noteikumi papildināti ar jaunu punktu, kurā noteikts, ka gadījumos, kad nav iespējams identificēt kapavietas uzturētāju, kapavietu komisijai jāievieto oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" un jāpublicē portālos www.jelgava.lv un www.pilsetsaimnieciba.lv sludinājums par nekoptu kapavietu, norādot kapsētu, kurā atrodas nekoptā kapavieta, sektoru, rindu, vietu, kā arī brīdinājumu par iespējamo kapavietas uzturēšanas tiesību pārtraukšanu un uzaicinājumu kapavietas uzturētājam vai viņa pilnvarotai personai trīs mēnešu laikā sakopt kapavietu un ierasties pie kapsētu apsaimniekotāja.

Pagarināts kapavietas uzturēšanas līguma noslēgšanas termiņš līdz 10 gadiem, gadījumos, kad kapavietas uzturētājam ir izveidota ģimenes kapavieta, bet nav noslēgts kapavietas uzturēšanas līgums.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde tiek nodrošināta apropriētā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!