• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 3. aprīļa noteikumi Nr. 192 "Kārtība, kādā izveido komisiju, kas izvērtē iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata, un komisijas darbības un lēmumu pieņemšanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2018., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/op/2018/68.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 193

Kārtība, kādā skaidro naudu izņem no juridiskās personas vai individuālā komersanta kases vai citas skaidrās naudas glabāšanas vietas

Vēl šajā numurā

05.04.2018., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 192

Pieņemts: 03.04.2018.

OP numurs: 2018/68.4

2018/68.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 192

Rīgā 2018. gada 3. aprīlī (prot. Nr. 18 1. §)

Kārtība, kādā izveido komisiju, kas izvērtē iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata, un komisijas darbības un lēmumu pieņemšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja
likuma 4. panta desmito daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izveido komisiju, lai izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma (turpmāk – likums) 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minētos iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka (turpmāk – biroja priekšnieks) atbrīvošanai no amata (turpmāk – komisija), kā arī nosaka tās darbības un lēmumu pieņemšanas kārtību.

2. Komisiju saskaņā ar likuma 4. panta desmito daļu izveido Ministru kabinets, ņemot vērā ģenerālprokurora vai Ministru prezidenta sniegto informāciju, kurā norādīti viens vai vairāki likuma 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minētie iemesli biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata.

3. Par komisijas izveidi tās vadītājs informē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sabiedriski konsultatīvo padomi (turpmāk – konsultatīvā padome) un lūdz konsultatīvo padomi pilnvarot ne vairāk kā trīs pārstāvjus dalībai komisijā.

4. Komisijas vadītājs sasauc komisijas sēdi un vismaz trīs darbdienas pirms sēdes par to informē komisijas locekļus un konsultatīvās padomes pilnvarotos pārstāvjus.

5. Konsultatīvās padomes pilnvarotie pārstāvji piedalās komisijas darbā, ciktāl to pieļauj normatīvo aktu prasības par valsts noslēpuma aizsardzību.

6. Komisijas sēde ir slēgta. Komisijas sēde var būt atklāta, ja komisija par to pieņem attiecīgu lēmumu un nodrošina normatīvajos aktos noteikto prasību izpildi attiecībā uz personas datu, ierobežotas pieejamības informācijas un valsts noslēpuma aizsardzību.

7. Komisija ir lemttiesīga, ja komisijas sēdē piedalās vismaz trīs komisijas locekļi ar balsstiesībām.

8. Komisija lēmumus pieņem ar balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir komisijas vadītāja balss.

9. Uz komisijas sēdi var uzaicināt ekspertus. Ekspertu sniegtajam viedoklim ir ieteikuma raksturs.

10. Katrs konsultatīvās padomes pilnvarotais pārstāvis un šo noteikumu 9. punktā minētie eksperti ar parakstu apliecina, ka neizpaudīs ierobežotas pieejamības informāciju, kura tiem kļuvusi zināma komisijas sēdes laikā.

11. Komisija ir tiesīga pieprasīt no kompetentajām institūcijām un biroja priekšnieka informāciju, kas nepieciešama likuma 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minēto iemeslu izvērtēšanai.

12. Komisija izvērtē tās rīcībā esošo informāciju un dokumentus, kas pamato likuma 4. panta devītās daļas 1., 2., 3. un 4. punktā minētos iemeslus biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata, kā arī pieaicināto ekspertu viedokļus. Komisija uzklausa biroja priekšnieku un pieņem likuma 4. panta desmitajā vai vienpadsmitajā daļā minēto lēmumu.

13. Komisijas darbības laikā radītajai vai saņemtajai informācijai ir ierobežotas pieejamības informācijas statuss. Ja informācija satur valsts noslēpumu, to klasificē atbilstoši valsts noslēpuma aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām.

14. Komisijas sēde tiek ierakstīta audioformātā, kā arī protokolēta. Protokolu paraksta visi komisijas locekļi.

15. Komisijas loceklis, kas nepiekrīt komisijas lēmumam vai tā daļai vai vēlas to papildināt, savu atsevišķo viedokli var izteikt rakstiski divu darbdienu laikā pēc komisijas sēdes. Rakstiski noformēto viedokli pievieno komisijas sēdes protokolam kā pielikumu.

16. Komisijas sēdes protokolu triju darbdienu laikā pēc komisijas sēdes nosūta komisijas locekļiem.

17. Komisija piecu darbdienu laikā pēc likuma 4. panta desmitajā daļā minētā lēmuma pieņemšanas par to rakstiski informē Ministru prezidentu un biroja priekšnieku.

18. Komisija piecu darbdienu laikā pēc likuma 4. panta vienpadsmitajā daļā minētā lēmuma pieņemšanas par to rakstiski informē Ministru prezidentu, kā arī paziņo lēmumu biroja priekšniekam.

19. Komisijas sekretariāta funkcijas nodrošina Ģenerālprokuratūra.

20. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2017. gada 4. jūlija noteikumus Nr. 386 "Kārtība, kādā izveido komisiju, lai izvērtētu iemeslus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 133. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!