• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Privatizācijas aģentūras direktoru konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1997., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklerācijas

Vēl šajā numurā

14.05.1997., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Privatizācijas aģentūras direktoru konkursu

Saskaņā ar ekonomikas ministra, Privatizācijas aģentūras valsts pilnvarnieka Guntara Krasta 1997. gada 11. aprīļa rīkojumu Privatizācijas aģentūra rīko konkursu uz divu valdes locekļu — privatizācijas procesa direktora un tehniskā direktora — vietām. Šāds paziņojums 7. maijā tika sniegts preses konferencē, kurā piedalījās Latvijas Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis un auditorfirmas “Deloitte&Touche” direktors Maikls Klārks ( Michael Clark ).

Kā zināms, ekonomikas ministrs Guntars Krasts pirms neilga laika izteica neapmierinātību ar Privatizācijas aģentūras direktoru darbu, atklātības pakāpi privatizācijas procesā, kā arī atsevišķām tā norisēm mūsu valstī. Savukārt J. Naglis uzskatīja, ka aģentūras direktori savus pienākumus veic augstā profesionālā līmenī. Pēc pārrunām panākta vienošanās, abas puses daļēji piekāpās un nolēma konkursu rīkot tikai uz diviem iepriekšminētajiem direktoru amatiem.

— Saskaņā ar vienošanos pie Ministru prezidenta šo konkursu nerīko ne Ekonomikas ministrija, ne Privatizācijas aģentūras padome, ne arī pati aģentūra, bet gan viena no “lielā sešinieka” sabiedrībām — neatkarīgā auditorfirma “Deloitte&Touche”, — pastāstīja Jānis Naglis. Viņš arī atzina, ka, ņemot vērā saasināto interesi par direktoru iecelšanas procedūru, nav bijis viegli atrast firmu, kas tūdaļ piekristu veikt sarežģīto un atbildīgo vērtēšanas darbu. “Deloitte&Touche” tomēr apņēmās organizēt konkursu, un šai firmai ir vērā ņemama pieredze šādās lietās.

Kandidātu atlase notiks atklāti, to izsludinot Latvijas lielākajos laikrakstos. Pretendenti tiek aicināti nosūtīt rakstveidā iesniegumu firmai “Deloitte&Touche” līdz 1997. gada 29. maijam pulksten 16, iesniedzot CV latviešu valodā. Auditorfirma izskatīs visus iesniegumus, pēc tam veiks atlasi un sastādīs spēcīgāko kandidātu sarakstu intervijai. Itntervijas veiks neatkarīgu ekspertu komisija, kas izvēlēsies piemērotākos kandidātus. Prasības ir augstas: kandidātam jābūt ar augstāko ekonomisko izglītību, jāpārzina biznesa un finansu joma, kā arī privatizācijas procesa tiesiskās normas. Protams, jāprot arī svešvalodas. Tiks vērtēta arī kandidātu morālā un psiholoģiskā atbilstība šiem amatiem. Uzvarētāji būs tikai divi — katram amatam viens. Pamatojoties uz “Deloitte&Touche” ieteikumu, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors J. Naglis iesniegs G. Krastam izraudzītās kandidatūras apstiprināšanai amatā.

Tā noritēs šī stingri reglamentētā un atklātībai pakļautā divu direktoru kandidātu vērtēšana. Konkursa uzvarētāju uzvārdus paredzēts paziņot 16. jūnijā. Laika tiešām nav daudz, jo viena Privatizācijas aģentūras direktora darba līguma termiņš beidzas 23. jūnijā, bet otra — 3. jūlijā. Un, kā uzsvēra J. Naglis, ir ļoti svarīgi, lai konkursa uzvarētāji nākamajā dienā varētu sākt pildīt savus pienākumus.

Par konkursa noteikumiem un norisi informēta arī Saeimas deputātu frakcija “Tēvzemei un Brīvībai”.

Konkursā var piedalīties arī pašreizējais privatizācijas procesa direktors Andrejs Tiknuss un tehniskais direktors Arvis Freibergs, un J. Naglis pauda pārliecību, ka viņi attiecīgajās darba jomās ir kompetentākie cilvēki Latvijā un vērtētājiem sniegs visprofesionālākās atbildes, taču ja arī konkurss sagādāšot pārsteigumus, tad tie, cerams, būšot patīkami un veicināšot PA turpmāko darbību.

Auditorfirmas “Deloitte&Touche” direktors M. Klārks uzsvēra, ka firmas uzdevums ir piesaistīt un izvēlēties direktoru amatiem vispiemērotākos kandidātus. Tas tiks darīts taisnīgi un ātri, ņemot vērā īso laiku, kas šim pasākumam atvēlēts. Kandidātu vērtēšanā tiks lietotas starptautiskā mērogā atzītas un pārbaudītas metodes.

Konkursa izdevumus segs Privatizācijas aģentūra. Cik tas varētu izmaksāt, netika izpausts, jo neesot zināms auditoru darba apjoms, kas savukārt lielā mērā atkarīgs arī no kandidātu skaita. Jauniecelto amatpersonu alga būs tāda pati kā pašreizējiem direktoriem.

Mudīte Luksa,

“LV” privatizācijas lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!