• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 27. marta noteikumi Nr. 177 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2018., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/op/2018/64.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 178

Grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 1. augusta noteikumos Nr. 632 "Patērētāju tiesību aizsardzības centra nolikums"

Vēl šajā numurā

29.03.2018., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 177

Pieņemts: 27.03.2018.

OP numurs: 2018/64.6

2018/64.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 177

Rīgā 2018. gada 27. martā (prot. Nr. 17 1. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos"

Izdoti saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma
17. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 946 "Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos, kā arī neatliekamos ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 163. nr.; 2015, 69. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 13.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. visā valsts teritorijā vai tās reģionā – meklēšanas darbos, kas ir saistīti ar pazudušu cilvēku glābšanu, – Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Operatīvās vadības biroja operatīvais dežurants."

2. Aizstāt 14.1. apakšpunktā vārdus "Operatīvās vadības struktūrvienības dežūrmaiņas vecākais vai Valsts policijas teritoriālās policijas pārvaldes Operatīvās vadības struktūrvienības dežūrmaiņas vecākais" ar vārdiem "Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Operatīvās vadības biroja operatīvais dežurants".

3. Aizstāt 14.2.2. apakšpunktā vārdus "Operatīvās vadības struktūrvienības dežūrmaiņas vecāko vai Valsts policijas teritoriālās policijas pārvaldes Operatīvās vadības struktūrvienības dežūrmaiņas vecāko" ar vārdiem "Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Operatīvās vadības biroja operatīvo dežurantu".

4. Svītrot 23. punkta pirmo teikumu.

5. Izteikt 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors vai viņa pilnvarota persona var pieprasīt Nacionālo bruņoto spēku atbildīgajai amatpersonai sniegt atbalstu medicīniskajai transportēšanai Latvijā vai citā Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstī, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi. Pamatojoties uz pieprasījumu, Nacionālo bruņoto spēku komandieris vai viņa pilnvarota persona var pieņemt lēmumu par medicīniskās transportēšanas veikšanu, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi, Latvijā vai citā Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstī un par gaisa kuģa un tā apkalpes gatavību informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktoru vai viņa pilnvaroto personu. Ja medicīnisko transportēšanu, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi, veic tikai Latvijas Republikas teritorijā, ievēro šo noteikumu 24.punktā minētās prasības. Lidojumam nepieciešamo ārvalsts gaisa telpas šķērsošanas atļauju saņemšana un gaisa telpas izmantošana notiek saskaņā ar Latvijas Republikai saistošiem starptautiskajiem līgumiem. Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par plānotajiem ārvalstu lidojumiem informē Valsts robežsardzi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālisti, atrodoties gaisa kuģī, ievēro drošības noteikumus."

6. Svītrot 24.punkta trešo teikumu.

7. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24.2 Pieprasīt, lai Nacionālie bruņotie spēki veic meklēšanas darbus, kas saistīti ar pazudušu cilvēku meklēšanu un glābšanu, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi, ir tiesīgs Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Operatīvās vadības biroja operatīvais dežurants, par to informējot Nacionālo bruņoto spēku atbildīgo amatpersonu. Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par saņemto pieprasījumu ziņo Nacionālo bruņoto spēku komandierim (vai viņa pilnvarotajai personai), kā arī ziņo Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Operatīvās vadības biroja operatīvajam dežurantam par Nacionālo bruņoto spēku komandiera (vai viņa pilnvarotās personas) lēmumu un gaisa kuģa un tā apkalpes gatavību veikt meklēšanas un glābšanas darbus, izmantojot gaisa kuģi. Valsts policijas amatpersonas, atrodoties gaisa kuģī, ievēro drošības noteikumus."

8. Papildināt IV nodaļu ar 24.3 un 24.punktu šādā redakcijā:

"24.3 Ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs vai veselības ministrs var pieprasīt aizsardzības ministram sniegt atbalstu evakuācijai vai medicīniskajai transportēšanai, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi, valstī, kas nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalsts. Pamatojoties uz pieprasījumu, aizsardzības ministrs var pieņemt lēmumu par evakuācijas vai medicīniskās transportēšanas veikšanu, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku gaisa kuģi, valstī, kas nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalsts, un par gaisa kuģa un tā apkalpes gatavību informē attiecīgi ārlietu ministru, iekšlietu ministru vai veselības ministru. Lidojumam nepieciešamo ārvalsts gaisa telpas šķērsošanas atļauju saņemšana un gaisa telpas izmantošana notiek saskaņā ar Latvijas Republikai saistošiem starptautiskajiem līgumiem. Nacionālo bruņoto spēku atbildīgā amatpersona par plānotajiem ārvalstu lidojumiem informē Valsts robežsardzi. Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas vai Veselības ministrijas pārstāvji, atrodoties gaisa kuģī, ievēro drošības noteikumus.

24.4 Šo noteikumu 22., 24., 24.1 un 24.punktā minēto darbu veikšanai, ja nepieciešams, gaisa telpu izveido saskaņā ar noslēgto un valsts aģentūrā "Civilās aviācijas aģentūra" apstiprināto sadarbības procedūru starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru un valsts akciju sabiedrību "Latvijas gaisa satiksme"."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!