• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 27. marta noteikumi Nr. 174 "Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 9. jūlija noteikumos Nr. 366 "Noteikumi par aviācijas darbību dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2018., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/op/2018/64.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 175

Grozījumi Ministru kabineta 2003. gada 29. aprīļa noteikumos Nr. 236 "Aizsardzības ministrijas nolikums"

Vēl šajā numurā

29.03.2018., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 174

Pieņemts: 27.03.2018.

OP numurs: 2018/64.3

2018/64.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 174

Rīgā 2018. gada 27. martā (prot. Nr. 17 26. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 9. jūlija noteikumos Nr. 366 "Noteikumi par aviācijas darbību dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu" 11. panta otrās daļas
17. punktu, 32.2 panta astoto daļu, 45. panta pirmo un 7.1 daļu
un likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 9. jūlija noteikumos Nr. 366 "Noteikumi par aviācijas darbību dalību Eiropas Savienības emisijas kvotu tirdzniecības sistēmā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 134. nr.; 2017, 84. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus un skaitli "likuma "Par piesārņojumu" 1.1 pielikumā" ar vārdiem un skaitļiem "likuma "Par piesārņojumu" 2. pielikuma II daļā".

2. Papildināt 3.6. apakšpunktu aiz vārdiem "un ir pieejama" ar vārdiem "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un".

3. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Gaisa kuģa operators šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minēto tonnkilometru monitoringa plānu un tonnkilometru ziņojumu, šo noteikumu 3.4. apakšpunktā minēto emisiju monitoringa plānu un emisiju ziņojumu, kā arī šo noteikumu 3.6. apakšpunktā minēto informāciju iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā saskaņā ar šo noteikumu V1 nodaļā minēto procedūru, izmantojot Eiropas Komisijas izveidoto un uzturēto vienoto Eiropas Savienības Emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas informācijas apmaiņas sistēmu "DECLARE" (turpmāk – informācijas apmaiņas sistēma "DECLARE"), kas nepārtraukti ir pieejama sabiedrībai tiešsaistes režīmā."

4. Papildināt noteikumus ar V1 nodaļu šādā redakcijā:

"V1. Informācijas apmaiņas sistēmas "DECLARE" izmantošana

30.2 informācijas apmaiņas sistēmas "DECLARE" lietotāji autentifikācijai reģistrējas Eiropas Komisijas autentifikācijas servisā (EU Login) https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi.

30.3 Pirmo reizi reģistrējoties informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" https://webgate.ec.europa.eu/declare/ un turpmāk lietojot elektroniskās deklarēšanas sistēmu, autorizētās personas autentificējas, izmantojot Eiropas Komisijas autentifikācijas servisā (ECAS) reģistrēto lietotājvārdu un paroli.

30.4 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" kā kompetentās iestādes reģistrē sākotnējās organizācijas – Civilās aviācijas aģentūru, Latvijas Nacionālo akreditācijas biroju, valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

30.5 Gaisa kuģa operators pirms reģistrēšanās informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā iesniegumu par šīs sistēmas lietošanu, izmantojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļa vietnē pieejamo iesnieguma veidlapu.

30.6 Verificētājs pirms reģistrēšanās informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā iesniegumu par šīs sistēmas lietošanu, izmantojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tīmekļa vietnē pieejamo iesnieguma veidlapu.

30.7 Šo noteikumu 30.5 un 30.6 punktā minētajā iesniegumā norāda ne mazāk kā divas gaisa kuģa operatora vai verificētāja autorizētas personas, kas informācijas apmaiņai gaisa kuģa operatora vai verificētāja vārdā lietos šo sistēmu un kas ir tiesīgas gaisa kuģa operatora vai verificētāja vārdā iesniegt dokumentus.

30.8 Civilās aviācijas aģentūra pēc šo noteikumu 30.5 punktā minētā iesnieguma pārbaudes informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" izveido konkrētā gaisa kuģa operatora kontu un norādītās autorizētās personas pievieno šim kontam.

30.9 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pēc šo noteikumu 30.6 punktā minētā iesnieguma pārbaudes informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE" izveido konkrētā verificētāja kontu un norādītās autorizētās personas pievieno šim kontam.

30.10 Šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētais gaisa kuģa operatora tonnkilometru monitoringa plāns un tonnkilometru ziņojums, šo noteikumu 3.4. apakšpunktā minētais emisiju monitoringa plāns un emisiju ziņojums, šo noteikumu 2.9. apakšpunktā minētais verificētāja verifikācijas ziņojums, kā arī šo noteikumu 3.6. apakšpunktā minētā informācija, kas ir iesniegta informācijas apmaiņas sistēmā "DECLARE", ir uzskatāma par pašrocīgi parakstītu."

5. Aizstāt 34. punkta ievaddaļā vārdus un skaitļus "likuma "Par piesārņojumu" 32.3 panta 3.1 daļā" ar vārdiem un skaitļiem "likuma "Par piesārņojumu" 49. panta ceturtajā daļā".

6. Aizstāt 34.1. apakšpunktā vārdus un skaitļus "likuma "Par piesārņojumu" 32.3 panta trešajā daļā" ar vārdiem un skaitļiem "likuma "Par piesārņojumu" 32.5 panta otrās daļas 2. punktā".

7. Izteikt 38.2 punktu šādā redakcijā:

"38.2 Emisiju ziņojums ir uzskatāms par verificētu, ja mazais emitētājs, kura kopējais radītais siltumnīcefekta gāzu emisiju apjoms iepriekšējā kalendāra gadā veiktajos lidojumos nepārsniedz 25 000 tonnu oglekļa dioksīda vai kura radītais siltumnīcefekta gāzu emisiju apjoms iepriekšējā kalendāra gadā nepārsniedz 3 000 tonnu oglekļa dioksīda lidojumos, kas nav Eiropas Parlamenta un Padomes 2017. gada 13. decembra Regulas Nr. 2017/2392, ar ko groza Direktīvu 2003/87/EK, lai saglabātu pašreizējos darbības jomas ierobežojumus attiecībā uz aviācijas darbībām un sagatavotos globāla tirgus pasākuma īstenošanai no 2021. gada, 1. panta 6. punkta "b" apakšpunkta "i" ievilkumā minētie lidojumi, iepriekšējā kalendāra gadā radīto siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu ir noteicis, izmantojot Komisijas 2010. gada 9. jūlija Regulas (ES) Nr. 606/2010, ar ko apstiprina Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācijas (Eurocontrol) izstrādātu vienkāršotu instrumentu degvielas patēriņa aplēsēm konkrētiem gaisa kuģu ekspluatantiem, kas ir mazie emitētāji, 1. pantā minēto rīku."

8. Papildināt noteikumus ar 53. punktu šādā redakcijā:

"53. Šo noteikumu 3.1 punkts un V1 nodaļa stājas spēkā 2018. gada 1. jūnijā."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!