• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. aprīļa sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1997., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Senāta lēmums, Lieta Nr. SKK—36

Par koku nelikumīgu ciršanu

Vēl šajā numurā

16.04.1997., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 15.aprīļa sēdē

Akceptēts rīkojums “Par LR piedalīšanos Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) vispārējā pamatkapitāla palielinājumā”, ar kuru akceptēta LR piederošo akciju skaita palielināšana par 1000 akcijām ERAB. Finansu ministrs pilnvarots parakstīties uz ERAB 225 samaksājamām akcijām un 775 uz pieprasījumu samaksājamām akcijām. Finansu ministrijai jāparedz valsts budžeta projektā 1998.gadam un turpmākajiem gadiem līdz 2009.gadam līdzekļi ERAB akciju samaksai.

Akceptēti “Noteikumi par lauku apvidu zemes nomas maksas maksimālo lielumu un samaksas kārtību”, kuri nosaka lauku apvidu zemes nomas maksas maksimālo lielumu un kārtību, kādā juridiskās personas maksā nomas maksu par zemi, kurām tā piešķirta lietošanā un uz kuru ir atjaunotas īpašuma tiesības bijušajiem īpašniekiem vai viņu mantiniekiem. Noteikts, ka lauku apvidos gada zemes nomas maksa nedrīkst pārsniegt vienu — lielāko — no šādām vērtībām: 2,25 procenti no zemes kadastrālās vērtības vai 150 procenti no zemes nodokļa summas, zemes īpašnieki, kuriem ir atjaunotas īpašuma tiesības uz zemi, kas atrodas juridisko personu lietošanā, pēc savstarpējas vienošanās par zemes nomas maksas lielumu, zemes nomas maksas un zemes nodokļa maksāšanas kārtību slēdz ar attiecīgajām juridiskajām personām rakstisku zemes nomas līgumu.

MK akceptēja noteikumus “Kārtība, kādā piešķiramas mērķdotācijas teritoriālplānošanai un attīstības projektu izstrādāšanai 1997.gadam”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldībām un valsts institūcijām no valsts budžeta piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas pagastu, pilsētu un rajonu teritoriālplānošanai un attīstības projektu izstrādāšanai. Noteikumi nosaka, kāda veida teritoriālplānojumu un attīstības programmu izstrādes finansēšanai paredzētas mērķdotācijas; kādiem plānošanas pasākumiem, izstrādājot teritoriālplānojumus un attīstības projektus, izmantojamas mērķdotācijas; kārtību, kādā tiek izveidota un darbojas komisija mērķdotāciju piešķiršanai; piešķiramo mērķdotāciju apjomus; plānošanas pasākumu finansēšanas kārtību; mērķdotāciju izlietojuma kontroles kārtību un mērķdotāciju piešķiršanas kārtību, tai skaitā prioritātes mērķdotāciju piešķiršanā.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 20.augusta noteikumos nr.336 “Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”, ar kuriem 3.punktā aizstāti vārdi “sešus mēnešus no to spēkā stāšanās dienas” ar vārdiem “līdz 1997.gada 30.jūlijam”.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Vides projekti”. Noteikts, ka valsts uzņēmuma “Vides projekti” galvenais uzdevums ir vides institūciju projektu apkalpošana, minētais uzņēmums atrodas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā.

Akceptēts rīkojums “Par Satiksmes ministrijas autosatiksmes nozares pārvaldes reformu”, ar kuru noteikts, ka līdz 1997.gada 1.jūnijam jāreorganizē Satiksmes ministrijas pakļautībā esošās valsts pārvaldes instiūcijas — Ceļu satiksmes drošības direkcija un Latvijas Autoceļu direkcija — un uz to bāzes jāizveido Satiksmes ministrijas pārziņā esošas neprivatizējamas bezpeļņas organizācijas valsts a/s “Ceļu satiksmes drošības direkcija” un “Latvijas Autoceļu direkcija”. Satiksmes ministrs apstiprina jaunizveidoto akciju sabiedrību statūtus un pamatkapitālu; reģistrē jaunizveidotās valsts a/s Uzņēmumu reģistrā; ieceļ amatā jaunizveidoto valsts a/s pilnvarniekus; apstiprina tarifus jaunizveidoto valsts a/s darbībām, kas saistītas ar tām noteikto pamatfunkciju veikšanu saskaņā ar likumu “Par autoceļiem” un Satversmes 81.panta kārtībā izdotajiem MK 1997.gada 7.aprīļa noteikumiem nr.135 “Noteikumi par ceļu satiksmi”.

Akceptēts rīkojums par Zemkopības ministrijas privatizējamo valsts īpašuma objektu nodošanu Privatizācijas aģentūrai saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” pārejas noteikumiem Zemkopības ministrijai nodot privatizējamos valsts īpašuma objektus Privatizācijas aģentūrai, izņemot tos valsts uzņēmumus, kuriem līdz šī rīkojuma spēkā stāšanās dienai ir iecelta kreditoru administrācija vai administrators.

Akceptēts likumprojekts “Valsts statistikas likums”, kurš nosaka valsts statistikas darba organizācijas kārtību LR un statistikas iestāžu, kā arī juridisko un fizisko personu tiesības un pienākumus statistikas jomā. Likumprojektā noteikti valsts statistikas galvenie uzdevumi, iestādes un organizācijas, kas nodarbojas ar statistiku — Centrālā statistikas pārvalde un tai pakļautās vietējās nodaļas. Latvijas Banka, citas iestādes un organizācijas, kas risina atsevišķus valsts statistikas jautājumus saskaņā ar MK noteikto kārtību.

Akceptēts MK rīkojums “Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai”, ar kuru tiek nodota privatizācijai nacionālā sporta bāze valsts uzņēmums “Rīgas Sporta pils”, noteikts, ka minētā valsts uzņēmuma privatizācijas noteikumos jāparedz, ka privatizācijas subjekta pienākums ir saglabāt tā darbības profilu, kā arī jāparedz nosacījumi starptautisko un valsts nozīmes sporta pasākumu rīkošanai.

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Minētie grozījumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma “Par valsts un pašvaldību pasūtījumu” 30.pantu un attiecīgo pārejas noteikumu 1.punktu, kurā paredzēts, ka MK iesniedz Saeimai priekšlikumus par atbilstošu grozījumu izdarīšanu jautājumos, kas saistīti ar šī likuma darbību. Likumprojektā noteikti sodi valsts pasūtītāja amatpersonām par pārkāpumiem valsts un pašvaldību pasūtījumu piešķiršanas procesā.

Akceptēti “Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu kvalitāti un drošumu”, kuri nosaka spirta un alkoholisko dzērienu kvalitātes un drošuma rādītāju un to normas. Noteikumi attiecas uz visiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas saskaņā ar saņemtajām licencēm ražo, ieved vai izplata spirtu un alkoholiskos dzērienus.

Akceptēti MK noteikumi “Sanitārās robežinspekcijas nolikums”, kuri nosaka, ka sanitārā robežinspekcija ir valsts civiliestāde, kas savas kompetences ietvaros organizē un veic MK noteiktu importa, eksporta un tranzīta kravu kontroli uz valsts robežas. Sanitārā robežinspekcija atrodas Zemkopības ministrijas pakļautībā un tiek finansēta no valsts pamatbužeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem.

Akceptēti MK noteikumi “Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem — preču piegādēm un pakalpojumiem, kas apmaksāti no ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības līdzekļiem”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no muitas un pievienotās vērtības nodokļiem atbrīvojami dāvinājumi — ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības sūtījumi, kuri tiek ievesti Latvijā saskaņā ar LR valdības noslēgtajiem līgumiem vai Tehniskās palīdzības komisijā apstiprinātajiem projektiem; atmaksājams no valsts budžeta pievienotās vērtības nodoklis, kas samaksāts par preču piegādēm un pakalpojumiem, kuri sniegti palīdzības saņēmējam Latvijā un kurus atmaksājis palīdzības sniedzējs par dāvinājumu — ārvalstu neatmaksājamās tehniskās palīdzības naudas līdzekļiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!