• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstules "Latvijas Vēstnesim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1997., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amerikas Savienoto Valstu nostājas stingrs apliecinājums

Vēl šajā numurā

02.04.1997., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULES “LATVIJAS VĒSTNESIM”

Autora redakcijā

Par publikāciju par Zentu Mauriņu

Cien. O.Gerta kungs

Izlasīju Jūsu laikrakstā materiālus par Zentu Mauriņu. Arī A.Rozenieces atreferējumu par apg. Daugava rīkoto tikšanos ar I.Mellis kundzi RS. martā. Jūsu darbiniece centīgi atstāsta ko katrs šajā vakarā runājis.

Tikai žēl, ka viņa nav sadzirdējusi Mauriņas mājupvedējas, divu monogrāfiju un daudzu rakstu autores Dr. habil. philol. Ingrīdas Sokolovas runu.

Neslēpšu — esmu ļoti apvainojusies un arī sašutusi. Un pieprasu A.Rozenieces vai laikraksta vadības oficiālu atvainošanos LV slejās. Pretējā gadījumā būšu spiesta citā izdevumā runāt par žurnālistu ētiku.

Jūsu kādreizējā paziņa

Ingrīda Sokolova

1997. marts

No redakcijas

Tā kā cienītā Dr. habil. philol. Ingrīda Sokolovas kundze ir devusi izvēles iespēju, es patiesi atvainojos, ka “Latvijas Vēstneša” 19.marta publikācijā netiku pieminējusi viņas runu. Jo manas korespondences nolūks nebija detalizēti aprakstīt šī sarīkojuma gaitu, bet vēlēšanās galvenokārt dot priekšstatu par Irenes Mellis grāmatu “Trīsdesmit divi gadi kopā ar Zentu Mauriņu” un pašu šīs grāmatas autori. Tikai tāpēc nepieminēts palika doktores Ingrīdas Sokolovas stāstījums par viņas piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem Zentas Mauriņas personības un literārā mantojuma izpētē.

Līdz ar to tad vienlaikus tagad atvainojos arī Dailes teātra aktrisei Rutai Šleierei, mūziķiem Baibai Kūsalai un Ventim Zilbertam un Emīla Dārziņa Mūzikas skolas audzēknēm Elīnai Vīksnai un Leldei Muceniecei, kuri ar savu priekšnesumu sarīkojumā radīja Zentas Mauriņas personības cienīgu garīguma atmosfēru un kurus tāpat netiku pieminējusi.

Ar cieņu, —

1997. gada 1. aprīlī A.Rozeniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!