• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas Republikas jaunā valdība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1997., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

18.03.1997., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS visi Baltijā

Igaunijas Republikas jaunā valdība

Sestdien, 15.martā, Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri apstiprināja jauno, Marta Sīmana veidoto, Igaunijas valdību

Premjerministrs

Marts Sīmans

Dzimis 1946.gadā Pērnavas apriņka Kilinginimmes novadā. Mācījies Tartu Universitātē, specializējies psiholoģijā un filoloģijā. Pēc tam — žurnālista darbs televīzijā. Kopš 1989.gada — Igaunijas televīzijas ģenerāldirektors. 1995.gadā kļūst par Igaunijas parlamenta deputātu no Koalīcijas partijas. Prot somu, krievu un vācu valodu.

Marts Sīmans ir precējies. Viņam ir divi bērni.

Ārlietu ministrs

Tomass Hendriks Ilvess

Dzimis 1953.gadā Zviedrijā, Stokholmā. Mācījies Kolumbijas Universitātē, ieguvis papildu izglītību Pensilvānijas Universitātē, humanitāro zinātņu maģistrs. Strādājis Vācijā, Kanādā un Meksikā.

Nav bijis nevienā partijā. Viņš prot angļu, vācu un spāņu valodu. Tomass Hendriks Ilvess ir precējies. Viņam ir divi bērni.

Ekonomikas ministrs

Jāks Leimans

Dzimis 1941.gadā Veru. Mācījies Tallinas Tehniskajā Universitātē, zinātņu doktors, ekonomists. Bijis apvienības MAINOR viceprezidents. Strādājis — Igaunijas ekonomikas ministra un premjerministra vietnieka amatā. Tad Igaunijas Investīciju bankas direktoru padomes loceklis.

Jāks Leimans prot krievu, somu, angļu valodu. Precējies, ir divi bērni.

Finansu ministrs

Marts Opmans

Dzimis 1956.gadā Pērnavas apriņkī. Mācījies Tartu Universitātē ekonomikas un matemātikas specialitātē. 1991.gadā kļuvis par ekonomikas ministra vietnieku. Strādājis Igaunijas bankās. Nav bijis nevienā partijā.

Marts Opmans prot krievu, somu un vācu valodu. Precējies, ir divi bērni, labprāt apmeklē teātru izrādes, koncertus un sporta sacīkstes.

Iekšlietu ministrs

Rīvo Sinjervs

Dzimis 1947. gadā Tallinā, beidzis Tallinas Politehnisko institūtu, ķīmijas maģistrs. No 1992.gada bijis Igaunijas rūpniecības un enerģētikas ministra pirmais vietnieks, strādājis Igaunijas parlamenta ārlietu komisijā. No 1993. līdz 1995. gadam bijis Igaunijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lielbritānijā, bijis Igaunijas ārlietu ministrs.

Rīvo Sinjervs prot angļu un krievu valodu. Ir precējies, divi bērni. Viņam patīk literatūra, mūzika un sports.

Aizsardzības ministrs

Andruss Ēvels

Dzimis 1957.gadā Tallinā, beidzis Tartu Universitātes Tiesību zinātņu fakultāti. Strādājis par kriminālizmeklētāju. Bijis Igaunijas Olimpiskās komitejas lietvedis. Tad bijis dažādos amatos iekšlietu un tiesību aizsardzības iestādēs, līdz 1995.gada martā ievēlēts parlamentā.

Andruss Ēvels prot krievu un angļu valodu, ir precējies, divi bērni. Aizraušanās — basketbols un kanoe.

Izglītības ministrs

Maitss Klāsens

Dzimis 1955.gadā Tartu, beidzis Igaunijas Lauksaimniecības akadēmijas Veterinārijas fakultāti. Ieguvis veterinārijas doktora grādu. No 1993. līdz 1997.gadam — Igaunijas Lauksaimniecības Universitātes rektors. Nav bijis nevienā partijā.

Maitss Klāsens prot angļu, somu un krievu valodu. Ir precējies, viņam ir trīs bērni, aizraujas ar medībām, antīkajiem automobiļiem un motosportu.

Kultūras ministrs

Jāks Alliks

Dzimis 1946.gadā Tallinā. Beidzis Tartu Universitātes Vēstures un lingvistikas fakultāti. Strādājis par žurnāla “Teātris, mūzika un kino” galveno redaktoru. Bijis Ugalas teātra mākslinieciskais vadītājs. Strādājis pašvaldību darbā, bijis Igaunijas Augstākās Padomes deputāts, kā arī Viljandes pilsētas domes deputāts un priekšsēdētājs. 1995.gadā Jāks Alliks ievēlēts Igaunijas parlamentā. Koalīcijas partijas biedrs. Prot angļu un krievu valodu.

Jāks Alliks ir precējies, audzina trīs bērnus.

Tieslietu ministrs

Pauls Varuls

Dzimis 1952.gadā Valgā. Ar izcilību beidzis Tieslietu zinību fakultāti Tartu Universitātē. Strādājis par lektoru, vēlāk — profesoru tiesību zinātņu specialitātē. Nav bijis nevienā partijā. Prot angļu un krievu valodu.

Pauls Varuls ir precējies, viņam ir trīs bērni. Aizraujas ar sportu.

Eiropas lietu ministre

Andra Veidemanne

Dzimusi 1955.gadā Tallinā, mācījusies Tartu Universitātes Vēstures fakultātē, strādājusi Igaunijas Zinātņu akadēmijas Vēstures institūtā un Kultūras ministrijā. Tad 1992.gadā ievēlēta Igaunijas parlamentā. Progresa partijas līdere.

Andra Veidemanne prot angļu, krievu, vācu un franču valodu. Ir precējusies. Viņai ir viens bērns

Satiksmes un komunikāciju ministrs

Raivo Vare

Dzimis 1958.gadā Tallinā, ar izcilību beidzis Tartu Valsts Universitātes Tiesību zinātņu fakultāti. Bijis konsultants Igaunijas Augstākās Padomes prezidijā. Strādājis vairākās Igaunijas bankās.

Raivo Vare prot angļu un krievu valodu. Ir precējies, divu bērnu tēvs. Vaļasprieki — basketbols un vēsture.

Zemkopības ministrs

Andress Variks

Dzimis 1952.gadā Pilvas apriņķī. Beidzis Igaunijas Lauksaimniecības akadēmiju 1975.gadā, agronoms. Bijis agronoms un direktors vairākās Igaunijas lauku saimniecībās. 1990.gadā kļuvis par Igaunijas Lauksaimniecības produkcijas ražotāju apvienības vadītāju. 1995.gada martā ievēlēts par Igaunijas parlamenta deputātu, Zemnieku partijas parlamenta frakcijas līderis.

Andress Variks prot somu un krievu valodu, ir precējies, viņa ģimenē ir divi dēli.

Sociālās nodrošināšanas ministre

Tija Aro

Dzimusi 1952.gadā Kuresarē, mācījusies Tartu Universitātes Medicīnas fakultātē. Bjusi Tartu onkoloģijas slimnīcas nodaļas vadītāja. Koalīcijas partijas biedre.

Tija Aro ir šķīrusies, ir viens bērns.

Vides aizsardzības ministrs

Villu Reiljans

Dzimis 1953.gadā, Veru, mācījies Igaunijas Lauksaimniecības akadēmijā, ko beidzis ar izcilību mežsaimniecības inženiera specialitātē. Pēc tam strādājis vairākās meža aprūpes speciālistu skolās un bijis arī šo mācību iestāžu direktors. 1995.gada martā ievēlēts Igaunijas parlamentā.

Joprojām pārstāv Igaunijas Zemnieku partiju, prot krievu, somu un vācu valodu. Ir precējies, ģimenē ir divi bērni.

Pēc Igaunijas Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departamenta izdevuma “Igaunija Šodien” 17.marta numura datiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!