• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 18. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1997., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta Kolēģijas sēdes lēmums Nr. 5.1–2–219

Par revīzijas rezultātiem Latvijas Valsts labības birojā

Vēl šajā numurā

19.02.1997., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 18.februāra sēdē

Kārtējā Ministru kabineta sēdē akceptēti “Noteikumi par kārtību, kādā ASV vēstniecībai Latvijas Republikā atļauts iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa”. Tie noteiks kārtību, kādā ASV vēstniecībai Latvijā — tās diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem, administratīvi tehniskajam un apkalpojošajam personālam — atļauts iegādāties degvielu bez akcīzes un pievienotās vērtības nodokļa saskaņā ar Latvijas un ASV 1928.gada draudzības, tirdzniecības un konsulāro tiesību līgumu.

Valdība akceptēja likumprojektu “Par kooperatīvajām sabiedrībām un to savienībām”. Likumprojekts sagatavots, pārstrādājot un papildinot Augstākās padomes 1991.gada 6.augusta likumu “Par kooperatīvajām sabiedrībām”. Jaunais likumprojekts sakārtos jautājumus, kas saistīti ar kooperatīvo sabiedrību dibināšanas procedūru; reglamentēs sabiedrības kapitālu veidošanas un peļņas sadaļas kārtību u.c. jautājumus. Likvidēts sabiedrību iedalījums veidos, kā arī likvidēti paraugstatūti kā juridiska norma. Projektā noteiktas atšķirīgu veidu pajas, kas kooperatīvu sabiedrību biedriem paredzēs atšķirīgas tiesības pieņemt lēmumus. Kooperatīvo sabiedrību pārvaldē paredzēts ieviest padomes institūtu, nodalītas kopsapulces, padomes un valdes funkcijas.

Akceptēti MK “Noteikumi par augstāko profesionālo kvalifikāciju”, kuri izdoti saskaņā ar Augstskolu likumu. Augstāko profesionālo izglītību un augstāko profesionālo kvalifikāciju iegūst, pabeidzot vismaz četrgadīgu augstākās izglītības valsts akreditēto studiju programmu. Pēc studiju programmas beigšanas tiek izsniegts augstāko profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments — diploms, kurā norādīta attiecīgā augstākā profesionālā kvalifikācija.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Nīderlandes Karalistes Aizsardzības ministrijas vienošanās memorandu par divpusējiem kontaktiem un sadarbību aizsardzības jomā”. Memorandu parakstīt pilnvarots LR aizsardzības ministrs.

Saskaņā ar likumu “Par valsts nozīmes, izglītības, kultūras un zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm”, MK akceptēja rīkojumu “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Kaļķu ielā 1 un Kaļķu ielā 1a”, kas nosaka, ka minētais nekustamais īpašums (ēkas un zeme) saglabājams valsts īpašumā un nododams Finansu ministrijas valdījumā Rīgas Tehniskās universitātes vajadzībām.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu Latvijas Republikā”. Izstrādātais likumprojekts radīs mehānismu, kas ļautu Latvijai kā ANO dalībvalstij īstenot ANO Drošības padomes noteiktās sankcijas. Tā mērķis ir regulēt ar šādu sankciju izpildi un izbeigšanos saistītos jautājumus. Likumprojekts paredz atbildību par sankciju neievērošanu, tāpēc izstrādāts un akceptēts Ministru kabinetā grozījumu projekts Latvijas Kriminālkodeksā.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 15.maija rīkojumā nr.160 “Par valsts kapitāla daļu pārdošanu”, kas paredz papildināt rīkojumu ar 4.punktu nosakot, kā Privatizācijas aģentūrai no valsts īpašuma privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem segt izdevumus, kas saistīti ar kopuzņēmuma “Baltic Terminal” Zviedrijas dalībnieka daļas atpirkšanu, un par attiecīgu summu palielināt sev atskaitījumus no valsts īpašuma privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Austrijas Federālās Republikas Iekšlietu ministrijas vienošanos par sadarbību starptautiskās organizētās noziedzības, starptautiskās nelegālās narkotiku tirdzniecības un starptautiskā terorisma apkarošanas jomā”.

Akceptēts Noziedzības novēršanas padomes nolikums. Noziedzības novēršanas padome ir koordinējoša un informatīva institūcija, kuras mērķis ir pilnveidot valsts institūciju darbību noziedzības un citu antisociālu parādību novēršanā. Noziedzības novēršanas padomes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents, padomes sastāvā ir finansu ministrs, ģenerālprokurors, iekšlietu ministrs, SAB direktors un tieslietu ministrs.

Ar MK rīkojumu akceptēti Latvijas Republikas un Polijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma, tā pielikuma, protokola un saprašanās memoranda projekti, pēc minēto dokumentu parakstīšanas, tie iesniedzami apstiprināšanai Saeimā.

MK akceptēja “Noteikumus par pašvaldību budžeta iestāžu un pašvaldību energouzņēmumu debitoru parādu sakārtošanu un ilgtermiņa kredītsaistību daļēju dzēšanu privatizējamai VAS “Latvijas gāze””. Noteikts, ka Finansu ministrijai jāpārņem privatizējamās VAS “Latvijas gāze” debitoru parādi: pašvaldību, to energouzņēmumu parādi, pēc stāvokļa uz 1996.gada 31.decembri — Ls 17,1 milj. apmērā un privatizējamās VAS “Latvenergo” parādi — Ls 5,8 milj.; privatizējamās VAS “Latvijas gāze” kreditoru parādi — ilgtermiņa aizdevumi — Ls 22,9 milj. apmērā. Valsts kasei līdz 1997.gada 1.aprīlim jāpārslēdz līgumi ar attiecīgo pašvaldību budžeta iestāžu un pašvaldību energouzņēmumu debitoriem par prasījumu tiesību pārņemšanu pēc stāvokļa uz 1996.gada 31.decembri.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!