• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2017. gada 24. novembra saistošie noteikumi Nr. 26 "Par nosacījumiem ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2017., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/op/2017/255.36

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

22.12.2017., Nr. 255

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 24.11.2017.

OP numurs: 2017/255.36

2017/255.36
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 26

Rēzeknē 2017. gada 24. novembrī (prot. Nr. 15, 15. p.)

Par nosacījumiem ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 33. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka labvēlīgākus nosacījumus ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk – ģimene (persona)) atzīšanai par trūcīgu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

2. Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu netiek uzskatīts:

2.1. kustamā manta – mehāniskais transportlīdzeklis:

2.1.1. viens traktors, kas ir vecāks par desmit gadiem un ģimenes īpašumā ir ilgāk kā 24 mēnešus;

2.1.2. viens mopēds katram ģimenes loceklim;

2.2. kustamā manta:

2.2.1. viena airu laiva;

2.2.2. viena vieglā automobiļa piekabe;

2.3. daļas (pajas) lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrībā, mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrībā, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrībā, automašīnu garāžu īpašnieku kooperatīvā sabiedrībā, laivu garāžu īpašnieku kooperatīvā sabiedrībā, dārzkopības kooperatīvā sabiedrībā;

2.4. ģimenei, kuras sastāvā ir bērni – kredītmaksājums 50 procentu apmērā no normatīvajos aktos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu noteiktā ienākumu līmeņa, ja kredīts ņemts vienīgā mājokļa iegādei.

3. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018. gada 1. janvārī.

4. Ar saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Rēzeknes pilsētas domes 2012. gada 22. jūnija saistošie noteikumi Nr. 16 "Kustamā un nekustamā īpašuma novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam" ("Latvijas Vēstnesis", 115 (4718), 24.07.2012.).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A. Rešetņikovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 26 "Par nosacījumiem ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Saistošie noteikumi nosaka labvēlīgākus nosacījumus ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk – ģimene (persona)) atzīšanai par trūcīgu, nekā to paredz Ministru kabineta 2010. gada 30. marta noteikumi Nr. 299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 299).
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot ģimene, kas sastāv no laulātajiem, personām, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī, vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)) tiek atzīta par trūcīgu, kā arī kārtību, kādā novērtējami ģimenes (personas) ienākumi un materiālais stāvoklis, nosaka MK noteikumi Nr. 299.

Ministru kabinets 2017. gada 20. jūnijā pieņēma noteikumus Nr. 356 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 30. marta noteikumos Nr. 299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu"" (turpmāk – Grozījumi), kas stāsies spēkā 2018. gada 1. janvārī.

Rēzeknes pilsētas pašvaldība, atbilstoši MK noteikumu Nr. 299 19.4. apakšpunktā noteiktajam pilnvarojumam, 2012. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr.16 "Kustamā un nekustamā īpašuma novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam" noteica ģimenes (personas) īpašumā esošo kustamo un nekustamo īpašumu novērtēšanas kritērijus, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam (turpmāk – saistošie noteikumi Nr. 16).

Izmaiņas normatīvajos aktos, tas ir, Grozījumi, vairs neparedz pašvaldības tiesības saistošajos noteikumos noteikt kustamo un nekustamo īpašumu, kas nav uzskatāms par īpašumiem MK noteikumu Nr. 299 izpratnē. Tomēr Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta otrā daļa nosaka: "Pašvaldība saistošajos noteikumos var noteikt labvēlīgākus nosacījumus ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu."

Ņemot vērā minēto un Grozījumus MK noteikumu Nr. 299 punktā, kas nosaka īpašumus un naudas līdzekļu uzkrājumu, kas var piederēt trūcīgai ģimenei (personai), ir nepieciešams izvērtēt saistošo noteikumu Nr. 16 atbilstību augstāka spēka normatīvajiem aktiem un pieņemt jaunus saistošos noteikumus, saglabājot trūcīgai ģimenei (personai) pašvaldības noteiktos labvēlīgos nosacījumus.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka labvēlīgākus nosacījumus ģimenes (persona) atzīšanai par trūcīgu, nekā to paredz MK noteikumi Nr. 299.

Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē saistošie noteikumi Nr. 16.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Netiek prognozēta palielināta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta otrā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiks ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A. Rešetņikovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!