• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 5. decembra noteikumi Nr. 715 "Interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2017., Nr. 247 https://www.vestnesis.lv/op/2017/247.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 731

Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

Vēl šajā numurā

13.12.2017., Nr. 247

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 715

Pieņemts: 05.12.2017.

OP numurs: 2017/247.1

2017/247.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 21 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 715

Rīgā 2017. gada 5. decembrī (prot. Nr. 60 25. §)

Interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtība

Izdoti saskaņā ar Azartspēļu un izložu likuma
54. pantu un 80. panta pirmās daļas 1. punktu

1. Noteikumi nosaka interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtību, kā arī minimālās prasības, kas jāievēro, lai novērstu no interaktīvajām azartspēlēm atkarīgo spēlētāju turpmāku dalību azartspēlēs.

2. Interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistra un interaktīvo izložu spēlētāju reģistra (turpmāk arī – spēlētāju reģistrs) mērķis ir noteikt spēlētāju identitāti, nepieļaut nepilngadīgu personu dalību interaktīvajās azartspēlēs vai interaktīvajās izlozēs un novērst no interaktīvajām azartspēlēm atkarīgo spēlētāju turpmāku dalību azartspēlēs, nodrošinot Azartspēļu un izložu likuma mērķi.

3. Interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistra pārzinis ir interaktīvās azartspēles organizētājs. Interaktīvās azartspēles organizētājs izveido un uztur interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistru un reģistrē tajā spēlētājus, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās personas datu aizsardzības prasības.

4. Interaktīvo izložu spēlētāju reģistra pārzinis ir interaktīvās izlozes organizētājs. Interaktīvās izlozes organizētājs izveido un uztur interaktīvo izložu spēlētāju reģistru un reģistrē tajā spēlētājus, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās personas datu aizsardzības prasības.

5. Spēlētājam ir tiesības, nosūtot interaktīvās azartspēles organizētājam attiecīgu paziņojumu, pieprasīt, lai viņam tiktu liegta iespēja spēlēt attiecīgā interaktīvās azartspēles organizētāja organizētās interaktīvās azartspēles un par to tiktu veikta atzīme šo noteikumu 3. punktā minētajā attiecīgā organizētāja izveidotajā un uzturētajā interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistrā.

6. Interaktīvās azartspēles organizētājs nodrošina, ka interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistrā tiek veikta attiecīga atzīme un ka ar šo noteikumu 5. punktā minētā paziņojuma saņemšanas dienu spēlētājam tiek liegta iespēja spēlēt interaktīvās azartspēles. Persona, kura iesniegusi šo noteikumu 5. punktā minēto paziņojumu, var to rakstiski atsaukt ne agrāk kā pēc 12 mēnešiem.

7. Lai reģistrētos interaktīvajai azartspēlei (izņemot veiksmes spēli pa tālruni) vai interaktīvajai izlozei, spēlētājs par sevi sniedz šādu informāciju:

7.1. vārds, uzvārds, personas kods un dzimšanas datums;

7.2. konta numurs, no kura tiks iemaksāta naudas summa likmju izdarīšanai interaktīvajā azartspēlē vai dalībai interaktīvajā izlozē.

8. Triju darbdienu laikā interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs, izmantojot pieejamos personas identifikācijas līdzekļus, pārbauda viņa identitāti un vecumu. Papildus tam interaktīvās azartspēles organizētājs minētajā laikā pārliecinās, vai spēlētājs nav pieprasījis, lai viņam tiktu liegta iespēja spēlēt attiecīgā interaktīvās azartspēles organizētāja organizētās interaktīvās azartspēles.

9. Pēc šo noteikumu 8. punktā minētās pārbaudes veikšanas interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs paziņo spēlētājam par viņa reģistrāciju spēlētāju reģistrā vai reģistrācijas atteikumu.

10. Pēc šo noteikumu 9. punktā minētās spēlētāja reģistrācijas spēlētāju reģistrā interaktīvās azartspēles organizētājs liek spēlētājam izvēlēties vienu no maksimālās likmes noteikšanas metodēm:

10.1. spēlētājs nosaka maksimālo likmi, kuru viņš turpmāk drīkst izdarīt vienā spēlē;

10.2. spēlētājs nosaka maksimālo kopējo likmju summu, ko viņš turpmāk drīkst izdarīt 24 stundu laikā.

11. Pēc tam kad spēlētājs izvēlējies maksimālo likmi atbilstoši vienai no šo noteikumu 10. punktā minētajām metodēm, viņš pieslēdzas interaktīvajai azartspēlei, norādot savu individuālo lietotāja vārdu, kuru spēlētājam piešķīris interaktīvās azartspēles organizētājs, un paroli.

12. Pēc tam kad interaktīvās izlozes organizētājs ir paziņojis spēlētājam par viņa reģistrāciju spēlētāju reģistrā, spēlētājs pieslēdzas interaktīvajai izlozei, norādot savu individuālo lietotāja vārdu, kuru spēlētājam piešķīris interaktīvās izlozes organizētājs, un paroli.

13. Ja spēlētājs nosūta interaktīvās azartspēles organizētājam paziņojumu par maksimālās likmes palielināšanu, interaktīvās azartspēles organizētājs maksimālo likmi palielina septītajā dienā pēc attiecīgā paziņojuma saņemšanas.

14. Interaktīvās azartspēles – veiksmes spēles pa tālruni – organizētājs, nodrošinot spēlētāju uzskaiti, izveido un uztur:

14.1. datubāzi, kurā norāda spēlētāju skaitu, kuri piedalās veiksmes spēlē pa tālruni;

14.2. interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistru, kurā reģistrē tikai laimējušos spēlētājus, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzimšanas datumu.

15. Šo noteikumu 14. punktā minēto informāciju par katru veiksmes spēles pa tālruni izspēli tās organizētājs glabā piecus gadus.

16. Interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs informāciju par visām spēlētāja spēles kontā iemaksātajām un no tā izmaksātajām summām vai citiem darījumiem glabā sistēmas auditpierakstos.

17. Šo noteikumu 7. un 16. punktā minēto informāciju interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs glabā piecus gadus pēc pēdējām izmaiņām spēlētāja spēles kontā.

18. Spēlētājam ir tiesības, nosūtot attiecīgu paziņojumu interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājam, pieprasīt, lai viņu izslēdz no attiecīgā organizētāja izveidotā un uzturētā spēlētāju reģistra.

19. Interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs izslēdz spēlētāju no spēlētāju reģistra ar šo noteikumu 18. punktā minētā paziņojuma saņemšanas dienu un saglabā vēsturisko informāciju piecus gadus pēc pēdējām izmaiņām spēlētāja spēles kontā.

20. Ja spēlētājs, kurš iesniedzis šo noteikumu 18. punktā minēto paziņojumu, ir izmantojis šo noteikumu 5. punktā minētās tiesības, šo noteikumu 19. punktu viņam piemēro pēc tam, kad no šo noteikumu 5. punktā minētā paziņojuma saņemšanas dienas pagājuši 12 mēneši.

21. Informāciju, kuru azartspēles vai izlozes organizētājs ieguvis, izpildot Ministru kabineta 2006. gada 17. oktobra noteikumu Nr. 854 "Interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtība" prasības, glabā minētajos noteikumos norādīto laikposmu. 

22. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006. gada 17. oktobra noteikumus Nr. 854 "Interaktīvo azartspēļu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 167. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministra vietā –
satiksmes ministrs Uldis Augulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!