• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2017. gada 23. novembra lēmums Nr. 25 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2017., Nr. 242 https://www.vestnesis.lv/op/2017/242.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 30

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 11.oktobra saistošajos noteikumos Nr.37 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību"

Vēl šajā numurā

06.12.2017., Nr. 242

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 25

Pieņemts: 23.11.2017.

OP numurs: 2017/242.31

2017/242.31
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.25

Rīgā 2017.gada 23.novembrī (prot. Nr.56, 3.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.KL\5-4\17\14

Par AS "VIRŠI-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi" un SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija" apvienošanos

Konkurences padome (turpmāk – KP) 26.10.2017. saņēma saīsināto ziņojumu (turpmāk – Ziņojums) par tirgus dalībnieku apvienošanos, AS "VIRŠI-A" un SIA "Viršu nekustamie īpašumi"1 iegūstot tiesības izmantot SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" piederošās trīs degvielas uzpildes stacijas, kuras iepriekš nomāja SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija" un darbojās ar preču zīmi DINAZ.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

09.06.2016. AS "VIRŠI-A" iegādājās SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" piederošos aktīvus – degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas adresē: "DUS Grenstāle", Brunavas pag., Bauskas nov., un Uzvaras bulvārī 16, Rīgā.

SIA "Viršu nekustamie īpašumi" iegādāsies SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" piederošu aktīvu – degvielas uzpildes staciju, kas atrodas adresē: Maskavas ielā 450K, Rīgā.

Saskaņā ar Ministru kabineta 03.10.2008. noteikumos Nr.800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos"2 noteikto, apvienošanās izvērtēšanai tiek pakļauti abi iepriekš minētie darījumi. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam un pirms otrā darījuma ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, tika definēti trīs konkrētie tirgi: 1) benzīna un dīzeļdegvielas tirgus Grenstālē un tās tuvākajā apkārtne 2-3 km robežās, un autoceļš A7 posmā Bauska – Lietuvas robeža; 2) benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgus Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā un 20 km ap tās robežu (izņemot Ogres virzienā 10 km), 3) benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgus pie autoceļa A6 posmā Rīga – Koknese.

Pirmajā no definētajiem konkrētajiem tirgiem viens tirgus dalībnieks nomainīja otru tirgus dalībnieku un horizontālā pārklāšanās nav konstatējama. Abos pārējos konkrētajos tirgos nelielais AS "VIRŠI – A" apgrozījuma pieaugums rada nebūtiskas koncentrācijas izmaiņas un tādējādi konkurence netiks samazināta.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Līdz ar to atbilstoši KL 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, AS "VIRŠI-A" un SIA "Viršu nekustamie īpašumi" iegādājoties SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" piederošus aktīvus – degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas adresē: "DUS Grenstāle", Brunavas pag., Bauskas nov., Uzvaras bulvāris 16, Rīga un Maskavas iela 450K, Rīga.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.


1 Ziņojumā iekļautā informācija liecina, ka saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 9.punktu, abi uzņēmumi ir uzskatāmi par vienu tirgus dalībnieku.

2 MK noteikumu Nr.800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu paar tirgus dalībnieku apvienošanos" 6.punkts paredz, ka vienu vai vairākus tādus darījumus, kas divu gadu laikā notiek starp tiem pašiem tirgus dalībniekiem un kuru rezultātā viens tirgus dalībnieks iegūst divu vai vairāku citu tirgus dalībnieku aktīvus (daļu vai visus) vai tiesības tos izmantot, uzskata par vienu apvienošanos, kas rodas dienā, kad notiek pēdējais darījums.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S. Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!