• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1997., Nr. 38/39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

06.02.1997., Nr. 38/39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra

— Ukrainas pilnvarotais lietvedis

Vakar, 5.februārī, pie LR ārlietu ministra Valda Birkava atvadu vizītē bija ieradies Ukrainas pilnvarotais lietvedis Volodimirs Čornijs.

Gan V.Birkavs, gan V.Čornijs pauda gandarījumu par to, kā attīstās Latvijas un Ukrainas attiecības kopš to nodibināšanas 1992.gada 12.februārī. Viņi arī bija vienisprātis, ka Latvija un Ukraina līdzīgi izprot pašreizējos procesus Eiropā.

Sarunas dalībnieki atzinīgi novērtēja abu zemju sadarbību, kas sekmīgi attīstās visdažādākajās jomās. V.Birkavs uzsvēra, ka, paplašinot Latvijas un Ukrainas attiecības, tām sekmīgi izveidota līgumattiecību bāze. Par to liecina daudzie noslēgtie līgumi, kas stājušies spēkā. Viņš izteica cerību, ka sadarbību tautsaimniecības jomā uzlabos arī jaunieviestais komercatašeju institūts.

Abi sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par veiksmīgo Latvijas un Ukrainas sadarbību starptautiskajās organizācijās.

— Ziemeļvalstu vēstnieki

Vakar, 5. februārī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Mihaelu Mecu Merku ( Michael Metz Mærch ), Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Knutu Torasenu ( Knut Tæraasen ), Somijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Hannu Hamalainenu ( Hannu Hämäläinen ) un Zviedrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Hansu Magnusonu ( Hans Magnusson ).

Ziemeļvalstu vēstnieki iesniedza V. Birkavam ziemeļvalstu 1996.gada projektu Apvienoto Nāciju Organizācijas reformai ekonomikas un sociālajā jomā (The United Nations in Development. Strengthening the UN through Change: Fulfilling its Economic and Social Mandate). Sarunas dalībnieki pārrunāja ANO reformas gaitu un plānus, kā arī pauda ieinteresētību paplašināt Baltijas un ziemeļvalstu sadarbību Apvienotajās Nācijās un citās starptautiskās organizācijās.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!