• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabinēta 7. janvāra sēdē MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.1997., Nr. 5/6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību konvenciju statuss Latvijas tiesību sistēmā. Konvencijas piemērošana nacionālā līmenī

Vēl šajā numurā

08.01.1997., Nr. 5/6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 7.janvāra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē ir akceptēti noteikumi “Par uzņēmumu ienākumu nodokļa deklarāciju”. Tie paredz, ka uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju aizpilda, sākot ar 1996.gadu, un tai pievieno uzņēmuma ienākuma nodokļa pēctaksācijas gada avansa maksājuma aprēķinu. Pievienotā nodokļu deklarācijas forma papildināta atbilstoši likumam “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”. Grozījumi papildina likuma normas par apliekamā ienākuma nodokļa koriģēšanu un avansa maksājumu aprēķināšanu. Noteikumi ietver nodokļa deklarācijas veidlapu paraugus. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos par spēku zaudējušiem atzīti MK 1995.gada 18.aprīļa noteikumi nr.104 “Par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Latvijas Republikas Valsts kancelejas nolikumā un noteikumos “Par Ministru kabineta iekšējās kārtības noteikumiem”.

Akceptēti grozījumi MK 1994.gada 27.septembra noteikumos nr.197 “Par cenu noteikšanu koku izsniegšanai LR”. Celmu naudas tiek indeksētas ar koeficientu 1,45. Kopējais celmu naudas pieaugums valsts un lietotāju mežos tiek plānots 1,23 reizes.

Valdība akceptēja Rīgas reģionālās bāreņu patversmes nodošanu Rīgas Domes īpašumā. Līdz šim patversme bija Labklājības ministrijas īpašumā.

Ar Ministru kabineta rīkojumu Latvijas Enerģētikas aģentūra nodod Gulbenes pilsētas pašvaldības īpašumā Dānijas valdības dāvinājumu Latvijai — ar šķeldu kurināmo katlu ar iekārtām, kas uzstādīts Gulbenē. Lai nodrošinātu ERAB kredīta atmaksu, Gulbenes pilsētas pašvaldībai noteikts pārņemt Gulbenes rajona valsts siltumtīkla uzņēmuma līgumsaistības ar Finansu ministriju par kredīta atmaksu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par akcīzes nodokli”. Grozījumu projekts paredz aplikt alu ar akcīzes nodokli un samazināt akcīzes nodokli stiprajiem vīniem līdz 19 grādiem. Grozījumos precizēta akcīzes nodokļa maksāšanas kārtība uzņēmumiem, kas ražo alkoholiskos dzērienus, un prasības uzņēmumiem, kas ražo alkoholiskos dzērienus un tabalas izstrādājumus eksportam vai realizācijai beznodokļu veikalos.

Ministru kabinets uzdeva Finansu ministrijai sakarā ar ārkārtas situāciju, kas radusies elektrotīklu avārijas rezultātā, 1997.gadā piešķirt Cēsu rajona Zaubes pagastam 30 000 latu (Zaubes deviņgadīgās skolas apkures atjaunošanai) no līdzekļiem, kas Finansu ministrijai iedalīti neparedzētiem gadījumiem.

MK akceptēja Saeimas lēmumprojektu “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības piedalīšanos NATO vadītajos Stabilizācijas spēkos bijušās Dienvidslāvijas teritorijā”. Akceptēts LR valdības un NATO līguma (diplomātiskās notas) projekts par grozījumiem LR valdības un NATO līgumā par LR piedalīšanos NATO vadītajos Stabilizācijas spēkos un LR valdības un NATO finansiālajā līgumā.

Satversmes 81.panta kārtībā

izdotie

tiesību akti

Valdība akceptēja likuma “Par Latvijas Investīciju banku” atzīšanu par spēku zaudējušu. Noteikts, ka likums zaudē spēku ar 1997.gada 1.maiju.

Grozījumi likumos “Par Aizsardzības spēkiem” un “Par LR Zemessardzi” paredz, ka nepieciešamības gadījumos aizsardzības ministrs var pagarināt virsnieku, virsdienesta karavīru un Zemessardzes virsnieku maksimālo vecumu aktīvajā dienestā uz laiku līdz pieciem gadiem.

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Satversmes 81.panta kārtībā

pieņemamie

tiesību aktu projekti

Vakar, 7.janvārī, MK Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par grozījumiem likumos “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju””. Grozījumi izstrādāti, lai novērstu likumā esošās neprecizitātes un neskaidrības, kā arī atvieglotu likuma piemērošanu praksē.

Akceptētais grozījumu projekts likumā “Par akciju sabiedrībām” novērsīs pretrunas ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašumu objektu privatizāciju”, kas paredz iespējas Privatizācijas aģentūrai valsts vārdā dibināt statūtsabiedrības, ieguldot to dibināšanas pamatkapitālā privatizācijai nodoto valsts mantu.

Akceptēts grozijumu projekts likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.216 “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību ierobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem”. Noteikumu projektā precizēti termini, noteikumu uzdevums u.c.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu LR Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu”. Grozījumi nosaka, ka, privatizējot objektu, kuram piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss, privatizācijas noteikumos jāparedz — privatizācijas subjekta pienākums ir saglabāt šīs sporta bāzes profilu, kā arī jāparedz nosacījumi starptautisko un valsts nozīmes sporta sacensību rīkošanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Par īpaši atbalstāmiem reģioniem”. Tie noteiks īpaši atbalstāmo reģionu statusa piešķiršanas un to ekonomiskās attīstības veicināšanas vispārējo kārtību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par uzņēmējdarbību”. Grozījumi izstrādāti, lai vienkāršotu un atvieglotu privatizācijai nodoto valsts un pašvaldību uzņēmumu izslēgšanu no LR Uzņēmumu reģistra, ja šiem uzņēmumiem nav nekādas mantas un citu aktīvu, ja tie neveic darbību vairāk nekā vienu gadu un to darbība likumos noteiktajā kārtībā nav apturēta, kā arī ja šo uzņēmumu pārvaldošās institūcijas izsludinātajā pieteikšanās termiņā savas prasības un citas pretenzijas nav izteicis neviens kreditors.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!