• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules tirzniecības organizācijas konferenci Singapūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.1996., Nr. 224 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vides kvalitāti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.12.1996., Nr. 224

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules tirdzniecības organizācijas konferenci Singapūrā

Pasaules tirdzniecības organizācijas ministru konference, kas no 9. līdz 13. decembrim notika Singapūrā, ir pirmā ministru konference pēc Urugvajas raunda noslēguma. Lielākais šīs konferences sasniegums ir vienošanās par informācijas tehnoloģiju produktiem (kompjūtertehniku, telekomunikāciju iekārtām u.c.), kas līdz 2000. gadam šīm precēm paredz pakāpenisku muitas tarifu atcelšanu starp galvenajiem tirdzniecības partneriem.

Ministri apsprieda ar tirdzniecību sasitītos darba standartus, vides aizsardzības, valsts pasūtījuma, konkurences, kā arī pakalpojumu tirdzniecības, investīciju u.c. jautājumus.

Konferences nobeigumā tika pieņemta deklarācija, apstiprināts vispārējās padomes ziņojums, kā arī paziņojums par attieksmi pret vismazāk attīstītajām valstīm. Tika atzīts, ka pasaules tirdzniecības procesiem jānodrošina vienmērīga visu pasaules reģionu attīstība, aptverot arī mazāk attīstītus pasaules reģionus. Attīstīto valstu tirgiem ir jābūt vairāk atvērtiem mazāk attīstīto valstu eksportam, tajā pašā laikā visām PTO dalībvalstīm ir jābūt gatavām akceptēt PTO prasības līdzvērtīgi. Tika uzsvērta nepieciešamība intensificēt jaunu dalībvalstu uzņemšanas PTO procesu (tajā šobrīd ir 28 valstis), lai tās kļūtu par pilnvērtīgām pasaules tirdzniecības sistēmas dalībniecēm, īpašu vērību veltot Ķīnas paātrinātai uzņemšanai PTO.

Latvijas Republiku šajā konferencē pārstāvēja delegācija ekonomikas ministra G. Krasta vadībā. Delegācijā bija Ekonomikas un Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Latvija konferencē piedalījās kā novērotāja. Lai pastiprinātu PTO dalībvalstu atbalstu ātrai Latvijas uzņemšanai PTO, kā arī lai risinātu divpusējo attiecību jautājumus, Latvijas delegācijas tikās ar vairākām PTO dalībvalstīm un novērotājiem. Kopumā PTO dalībvalstis pauda viedokli, ka Latvija PTO varētu tikt uzņemta kā viena no pirmajām no "rindā stāvētājām" un pamatā tam ir LR valdības ciešā apņemšanās sakārtot likumdošanu atbilstoši PTO prasībām, kā arī veiksmīgais daudzpusējo un divpusējo sarunu ar PTO dalībvalstīm process.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!