• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ieklausoties balsīs, kam sāp. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1996., Nr. 215/216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Juristi apgūst Cilvēktiesību konvenciju

Vēl šajā numurā

11.12.1996., Nr. 215/216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Ieklausoties balsīs, kam sāp

Vakar 10. decembrī, izglītības darbinieku piketa pārstāvjus pieņēma Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis, piedaloties Ministru prezidentam Andrim Šķēlem, Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Robertam Zīlem un Finansu ministrijas parlamentārajam sekretāram Mārim Vītolam.

Piketētāji iesniedza savas prasības un izglītības sistēmas finansēšanas aprēķinus. Tam sekoja vairāk nekā stundu gara saruna, kuras gaitā Saeima un valdība tika aicināta visu pedagoģisko darbinieku algas 1997. gadam maksāt no valsts budžeta mērķdotāciju veidā, jo pastāv bažas, ka pašvaldības nebūs spējīgas nodrošināt algas pirmsskolas un ārpusskolas mācību iestāžu darbiniekiem. Tika pārrunāta izglītības sistēmas radikālas reformas nepieciešamība, radot pašregulējošu mehānismu skolu un bērnudārzu skaita optimizācijai, kā arī skolotāju kvalifikācijas un slodzes samērojamībai ar atalgojumu.

Atgādinot, ka iepriekšējā skolotāju tikšanās ar A.Čepāni notika valsts budžeta 1997. gadam pirmā lasījuma sakarā, piketētāju pārstāvji tika iepazīstināti ar darbu, ko šai jomā ir paveikusi un veic Saeima un valdība; pedagogi un arodbiedrības darbinieki tika aicināti aktīvāk piedalīties kopīgu risnājumu meklēšanā. Izskanēja doma, ka rajonu un pilsētu skolu valdes varētu uzņemties lielāku atbildību par savas sistēmas sakārtošanu, mazinot šo atbildību centralizētajam pārvaldes aparātam.

Piketētāju prasības tika darītas zināmas visiem Saeimas deputātiem, savukārt Ministru prezidents izteica pārliecību, ka valsts ar savām saistībām tiks galā, un skolotāju finansējums būs nodrošināts jebkurā gadījumā, arī neizslēdzot iespēju, ka neveiksmīgi strādājošās pašvaldības saskaņā ar likumu tiks pārņemtas valsts pārvaldīšanā.

Saeimas preses dienests

Savas domas un attieksmes izteicēji Jēkaba ielā pie Saeimas

Tēze un antitēze — valdības un sabiedrības viedokļi: deputāte Ilga Kreituse ...

... deputāts Pēteris Tabūns

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!