• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 10. oktobra noteikumi Nr. 616 "Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2017., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/op/2017/203.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 617

Par Latvijas Republikas valdības un Kuveitas Valsts valdības līgumu par ekonomisko un tehnisko sadarbību

Vēl šajā numurā

12.10.2017., Nr. 203

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 616

Pieņemts: 10.10.2017.

OP numurs: 2017/203.15

2017/203.15
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 616

Rīgā 2017. gada 10. oktobrī (prot. Nr. 50 13. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu"

Izdoti saskaņā ar Administratīvā procesa
likuma 129.3 pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumos Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 32. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Drošības naudu par blakus sūdzību, lūgumu par pagaidu aizsardzību vai pieteikumu par lietas jaunu izskatīšanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem persona iemaksā:

3.1. Augstākās tiesas norādītajā kontā Valsts kasē, ja attiecīgo lēmumu pieņem Augstākā tiesa;

3.2. Tiesu administrācijas norādītajā kontā Valsts kasē, ja attiecīgo lēmumu pieņem Administratīvā rajona tiesa vai Administratīvā apgabaltiesa."

2. Svītrot 4. punktā vārdus "deponēto līdzekļu".

3. Papildināt II nodaļu ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Ja valsts nodeva vai drošības nauda ir iemaksāta neatbilstošā kontā, Augstākā tiesa vai Tiesu administrācija, pamatojoties uz tā tiesneša lēmumu (rezolūcijas veidā), kurš to ir konstatējis, valsts nodevu vai drošības naudu var pārskaitīt atbilstošā kontā."

4. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Valsts nodevu atmaksā Administratīvā procesa likuma 125. pantā minētajos gadījumos no valsts budžeta līdzekļiem likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā termiņā pēc attiecīga iesnieguma iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā."

5. Papildināt 9. punkta ievaddaļu aiz vārda "atmaksu" ar vārdiem "vai atlīdzināšanu".

6. Izteikt 9.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.6. datumu un numuru tiesas vai tiesneša nolēmumam, uz kuru pamatojoties atmaksājama vai atlīdzināma valsts nodeva (izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos);".

7. Papildināt 9.7. apakšpunktu aiz vārda "atmaksājamo" ar vārdiem "vai atlīdzināmo".

8. Aizstāt 10. punktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas valsts nodevas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos".

9. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Valsts nodevu, kas samaksāta Administratīvā procesa likuma 125. panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos, atmaksā, ja attiecīgs iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad valsts nodeva ir iemaksāta."

10. Aizstāt 13. punktā vārdus "tiesas vai tiesneša nolēmuma stāšanās spēkā" ar vārdiem "pieteicēja iesnieguma saņemšanas iestādē".

11. Aizstāt 14. punktā vārdus "par pieteikuma pilnīgu vai daļēju apmierināšanu" ar vārdiem "kurā ir paredzēta valsts nodevas atlīdzināšana".

12. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Drošības naudu, kas iemaksāta šo noteikumu 3. un 4. punktā minētajā kārtībā, pamatojoties uz personas iesniegumu, atmaksā Augstākā tiesa vai Tiesu administrācija, kuras kontā Valsts kasē drošības nauda tika iemaksāta, Administratīvā procesa likuma 129.1 pantā minētajos gadījumos."

13. Svītrot 16. punktu.

14. Aizstāt 17.6. apakšpunktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 129.1 panta trešajā daļā minētajos gadījumos".

15. Aizstāt 18. punktā vārdus "izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu" ar vārdiem un skaitli "izņemot, ja atmaksa jāveic Administratīvā procesa likuma 125. panta trešajā daļā minētajos gadījumos".

16. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Drošības naudu, kas samaksāta Administratīvā procesa likuma 129.1 panta trešajā daļā minētajos gadījumos, atmaksā, ja attiecīgs iesniegums Tiesu administrācijā vai Augstākajā tiesā iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad drošības nauda ir iemaksāta."

17. Svītrot 23. punktu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!