• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.1996., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 3. decembra sēdes

Vēl šajā numurā

04.12.1996., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 3.decembra sēdē Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts MK rīkojums “Par Latvijas Republikas pastāvīgo pārstāvi Vispasaules meteoroloģijas organizācijā”. Par Latvijas pārstāvi šajā organizācijā norīkots Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes vadītājs Andris Leitass.

Akceptēti noteikumi “Par Alūksnes rajona Apes pilsētas ar lauku teritoriju administratīvās robežas grozīšanu”. Noteikumi paredz Apes pilsētas administratīvajai teritorijai pievienot sešus zemes nogabalus (39 hektāri) no Apes pilsētas lauku teritorijas. Savukārt Apes pilsētas lauku teritorijai tiks pievienoti divi hektāri no pilsētas teritorijas. Teritoriālie grozījumi ierosināti, lai pievienotu platības, kurās jau izbūvētas pilsētas komunikācijas un kuras plānotas apbūvei.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par licences maksas aprēķināšanu energoapgādes uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)”. Tie nosaka, ka energoapgādes uzņēmumi maksās licenci par katra veida enerģiju atsevišķi atkarībā no licencētās energoapgādes veida. Noteikumos ietverti tarifi, saskaņā ar kuriem maksa aprēķināma katram licences darbības gadam.

Valdība akceptēja grozījumus MK 1995. gada 16. maija noteikumos nr. 131 “Par pasta pakalpojumu tarifiem”. Grozījumi paredz daļēji mainīt pastāvošos pasta pakalpojumu tarifus. Tarifi tiks paaugstināti vēstulēm līdz 20 gramiem — sūtot pa Latviju par 2 santīmiem, uz Eiropu par 4 un uz pārējām valstīm par 6 santīmiem. Pastkaršu pasta tarifi palielināti attiecīgi par vienu, trīs un pieciem santīmiem. Grozījumi noteikumos papildina tarifus ar pasta norēķinu sistēmas tarifiem, kas ir jauns pakalpojums, un tie ir zemāki par esošajiem līdzvērtīgiem banku pakalpojumiem. Noteikts, ka noteikumi stājas spēkā ar 1997. gada 1. janvāri.

Ar MK rīkojumu no 1997. gada 1. janvāra paredzēts izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Rehabilitācijas slimnīca “Ogre”” uz Labklājības ministrijas pārziņā esošās rehabilitācijas slimnīcas “Ogre” bāzes, nosakot uzņēmuma galveno uzdevumu — nodrošināt pacientu medicīnisko un sociālo aprūpi rehabilitācijas jomā.

Akceptēts MK rīkojums “Par Zūru lauksaimniecības skolas likvidāciju”, saskaņā ar kuru minētā skola tiek likvidēta ar 1997. gada 2. janvāri, nosakot, ka minētās skolas tiesību un saistību pārņēmēja ir Zemkopības ministrija. Zemkopības ministrijai jānodrošina audzēkņiem iespējas turpināt mācības citās lauksaimniecības mācību iestādēs.

Valdība akceptēja noteikumus “Par darba samaksas sistēmu Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem”, kuri nosaka VID darbinieku amatalgas, piemaksu pie mēnešalgām un to aprēķināšanas kārtību. Paredzēts noteikt VID darbiniekiem papildus mēneša amatalgai piemaksas par izdienu, papildu darbu, darbu paaugstinātas bīstamības apstākļos, kā arī papildu uzdevumu izcilu veikšanu un atbildības uzņemšanos, paaugstinātu darba intensitāti un korektu amata pildīšanu. Noteikts, ka šo noteikumu izpilde jānodrošina VID valsts budžetā attiecīgam gadam apstiprinātā darba samaksas fonda ietvaros. Noteikumi stājas spēkā ar 1997. gada 1. janvāri.

Ar MK rīkojumiem piešķirtas ģenerāļu speciālās dienesta pakāpes — Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta priekšniekam pulkvedim inženierim Jurim Ļabim un Policijas departamenta priekšniekam policijas pulkvedim Aldim Lieljuksim.

Izdarīti grozījumi MK 1996. gada 10. janvāra rīkojumā nr. 7 par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisiju, ar kuru par komisijas priekšsēdētāju nozīmēts A. Gorbunovs — vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs, un komisijas sastāvā iekļauts A. Berners — Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!