• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 19. septembra noteikumi Nr. 559 "Noteikumi par kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2017., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/op/2017/188.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 560

Noteikumi par kvalificēta un kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja un tā sniegtā pakalpojuma tehniskajām un organizatoriskajām prasībām

Vēl šajā numurā

21.09.2017., Nr. 188

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 559

Pieņemts: 19.09.2017.

OP numurs: 2017/188.2

2017/188.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 559

Rīgā 2017. gada 19. septembrī (prot. Nr. 47 7. §)

Noteikumi par kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu

Izdoti saskaņā ar Fizisko personu elektroniskās
identifikācijas likuma 12. panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālo summu un termiņu, kā arī izņēmuma gadījumus, kad apdrošināšanas sabiedrība nesedz kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja radītos zaudējumus.

2. Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas līgumā (turpmāk – apdrošināšanas līgums) nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas termiņu (turpmāk – apdrošināšanas termiņš). Apdrošināšanas termiņš nav īsāks par vienu gadu.

3. Apdrošināšanas līgumā nosaka kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja pagarināto ziņošanas termiņu. Ar pagarināto ziņošanas termiņu saprot laika periodu pēc apdrošināšanas termiņa beigām, kurā kvalificēts vai kvalificēts paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzējs var iesniegt apdrošināšanas sabiedrībai rakstveida apdrošināšanas atlīdzības pieteikumu par trešajai personai nodarītajiem zaudējumiem, kuru cēlonis ir notikums, kas ir noticis apdrošināšanas termiņā. Pagarinātais ziņošanas termiņš ir trīs gadi.

4. Kvalificēta elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālā summa ir 500 000 euro.

5. Kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas minimālā summa ir 1 000 000 euro.

6. Apdrošināšanas sabiedrība nesedz kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzēja radītos zaudējumus, kas radušies ārpus kvalificēta vai kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzējam normatīvajos aktos noteiktajām prasībām nodrošināt pakalpojuma atbilstošu pieejamību vai datu integritāti un konfidencialitāti.

7. Noteikumi stājas spēkā 2018. gada 1. janvārī.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!