• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta zinas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1996., Nr. 204/205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas humāno palīdzību Bosnijai un Hercegovinai Pie ekonomikas ministra - Itālijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

28.11.1996., Nr. 204/205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ministru kabineta ziņas

Par pašvaldību vadītājiem

pie Ministru prezidenta

Vakar, 27.novembrī, notika Ministru prezidenta Andra Šķēles un rajona padomju vadītāju ikmēneša tikšanās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs informēja klātesošos par Ministru kabinetā akceptēto likumprojektu “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā”. Likumprojekts nosūtīts izskatīšanai Saeimā. Tika uzsvērta nepieciešamība pašvaldībām aktīvāk iesaistīties zemes nodokļa iekasēšanā. A.Šķēle paziņoja, ka valdība turpmāk uzņemsies atbildību par tām nodokļu prognozēm, kas tiks iestrādātas likumā.

Ministru prezidents pastāstīja, ka nekustamā īpašuma nodokli plānots ieviest ar 1998.gadu, nevis ar 1997.gadu, kā bija plānots iepriekš.

Nākošajā tikšanās reizē turpināsies diskusija par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā.

Latvijas Ostu padomē

Vakar, 27.novembrī, kārtējā Ostu padomes sēdē otrajā lasījumā tika izskatīts Latvijas Ostu attīstības fonda budžeta projekts 1997.—1999.gadam.

Klātesošie iepazinās ar vienoto sistēmu cilvēku glābšanai uz jūras un cīņai ar piesārņojumu. Ministru kabinets ir akceptējis noteikumus “Par Aviācijas meklēšanas un glābšanas dienesta koordinācijas centra un Jūras administrācijas Meklēšanas un glābšanas dienesta koordinācijas centra darbību aviācijas un jūras avārijas gadījumos”. Turpinās darbs pie Dānijas valdības finansētā nacionālā plāna naftas izplūdumu jūrā seku likvidācijas izstrādes.

Padome iepazinās ar pasažieru satiksmes turpmāko attīstību Rīgas pasažieru ostā.

Tika uzklausīta informācija par pasaules ostu privatizācijas un attīstības tendencēm un vērtējums par Ainažu ostas attīstības projektu.

Ārlietu un drošības komitejā

Pirmdien, 25.novembrī, Ārlietu un drošības komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas un Andoras Hercogistes līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Somijas Republikas valdību par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo un uzturas nelikumīgi”. Projekts steidzamā kārtībā nosūtīts izskatīšanai uz rītdienas valdības sēdi.

Uz rītdienas valdības sēdi izskatīšanai nosūtīts MK rīkojuma projekts “Par programmas līguma starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Dānijas Celtniecības un apbūves ministriju”. Programmas līgums paredz palīdzības sniegšanu Latvijai, lai uzlabotu tās ģeodēzisko tīklu.

Lai novērstu pretrunas ar spēkā esošajiem tiesību aktiem, komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK noteikumos “Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglaments”.

Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 25.novembrī, Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja grozījumu projektu LR Ministru padomes rīkojumā “Par Augstākās padomes lēmuma “Par LR likuma “Par nelikumīgi represēto personu reabilitāciju” spēkā stāšanās kārtību”. Grozījumi paredz, ka reabilitācijas apliecības izsniegs pašvaldību iestāde pēc reabilitētās personas dzīves vietas.

Komiteja akceptēja Aizsardzības ministrijas pārziņā esošās bijušās KF robežapsardzības karaspēka daļas Nr.2335 ēku, būvju un komunikāciju nodošanu Ventspils rajona Užavas pagasta pašvaldības īpašumā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par Apes pilsētas un tās lauku teritorijas administratīvās robežas grozīšanu”.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja noteikumu projektus “Par galvenās cirtes noteikumiem” un “Par starpcirtes noteikumiem”. Noteikumu uzdevums ir nodrošināt LR ratificēto starptautisko tiesību aktu par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu izpildi un palielināt no platības vienības iegūstamās koksnes daudzumu, kā arī paaugstināt mežaudžu ekoloģisko stabilitāti un noteikt vienotu kārtību meža apsaimniekošanā un izmantošanā.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par regulāro komercpārvadājumu maršrutu atklāšanas, grozīšanas, slēgšanas un atļauju izsniegšanas kārtību”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par pasta pakalpojumu tarifiem”. Lai segtu inflācijas radītos zaudējumus, grozījumi paredz paaugstināt vairākus pasta pakalpojumu tarifus vidēji par 20—25%.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par apdrošināšanas sabiedrību gada pārskata sastādīšanas vispārējiem principiem”. Paredzams, ka pārskats ar tajā ietilpstošajiem dokumentiem veido vienotu kopumu un nodrošina vispusīga priekšstata gūšanu par katras apdrošināšanas sabiedrības finansu rezultātiem. Gada pārskatā ietveramās naudas plūsmas pārskats dos iespēju novērtēt apdrošināšanas sabiedrības spēju ģenerēt naudu un tās ekvivalentus, kā arī aprēķināt tās saņemšanas laiku un iespējamību.

Akceptēts MK noteikumu projekts “Par licences maksas noteikšanu energoapgādes uzņēmumiem”. Noteikumu projekts nosaka visiem energoapgādes uzņēmumiem maksu par licenci atsevišķi par energoresursu veidiem un pēc uzņēmējdarbības rakstura. Izstrādāti tarifi licences maksas noteikšanai.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu, saskaņā ar kuru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes vadītājs Andris Leitass tiek pilnvarots pārstāvēt LR intereses Vispasaules meteoroloģijas organizācijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!