• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1996., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 26. novembra sēdes

Vēl šajā numurā

27.11.1996., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 26.novembra sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”. Grozījumi paredz, sākot ar 1997. gada 1. janvāri, uz pusi samazināt koksnes un tās izstrādājumu izvedmuitu likmes un, sākot no 1999. gada, pilnīgi atcelt izvedmuitu koksnei. Grozījumi apstiprinās LR muitas tarifus, par pamatu ņemot 1996. gada Latvijas preču kombinētās nomenklatūras klasifikatoru. Jaunā klasifikatora ieviešana notiek saskaņā ar LR pievienošanos Starptautiskajai konvencijai par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu un Finansu ministrijas rīcības plānu valdības deklarācijas realizācijai. Šī projekta īstenošana ļaus ieviest starptautiski atzītu klasifikācijas sistēmu, novērst domstarpības muitas tarifu piemērošanā importa un eksporta procedūrās Latvijā un ārvalstīs un nodrošinās Latvijas nacionālās informācijas savietojamību ar citu valstu informāciju.

Akceptēti noteikumi “Par nodokļu administrācijas un nodokļu maksātāja vienošanās līguma noslēgšanu”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā nodokļu administrācija ir tiesīga noslēgt ar nodokļu maksātāju vienošanās līgumu par pārbaudes rezultātā aprēķināto papildu maksājumu budžetā samazināšanu. Noteikta nodokļa maksātāja iesnieguma iesniegšanas un izskatīšanas kārtība un vienošanās līguma darbība.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu, ar kuru Kultūras ministrijas valdījumā tiek nodoti nekustamie īpašumi Kaļķu ielā 11a, 14, 16 un Brīvības ielā 96. Uzdots minēto ēku nekustamo īpašumu reģistrēt Zemesgrāmatā kā valsts īpašumu un nodot Kultūras ministrijas rīcībā. Šajās ēkās izvietoti — Latvijas Valsts filharmonija, Rīgas Akadēmiskais krievu drāmas teātris un Rīgas Muzikālais teātris.

Valdība akceptēja privatizējamās kuģu remonta rūpnīcas “Tosmare” un likvidējamā valsts uzņēmuma “Liepājas okeāna zvejas flotes bāze” apsaimniekošanā esošo piestātņu nodošanu Liepājas ostas pārvaldes valdījumā.

Akceptēts Darījumu novērtējuma komisijas sastāvs. Par komisijas priekšsēdētāju iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Andris Berners.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par kuģu aģentu darbību”. Noteikumi nosaka kuģu aģentu tiesisko statusu, tiesības, pienākumus un to darbības pamatprincipus. Tajos ir iestrādāts mehānisms, kādā veidā īstenot un kontrolēt kuģu aģentu darbības atbilstību nepieciešamajam profesionālajam līmenim, kā arī paredzētas sankcijas kuģu aģentu negodīgas rīcības gadījumos un noteikti kritēriji, kas jāievēro, lai kļūtu par kuģu aģentu.

Valdība akceptēja bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma “Veselības veicināšanas centrs” izveidi. Centrs tiks veidots uz Nacionālā vides veselības centra daļas bāzes. Centra galvenie uzdevumi: veselības veicināšanas programmu īstenošana, veselības veicināšanas pasākumu organizēšana un koordinācija valsts līmenī, kā arī sabiedrības izglītošana veselības veicināšanas jomā.

Ar MK rīkojumu izveidota darba grupa likumu un citu normatīvo aktu saskaņošanai ar starptautisko humāno tiesību normām. Par darba grupas vadītāju iecelts A. Puriņš, Aizsardzības ministrijas Starptautisko sakaru departamenta direktors. Darba grupai līdz 1997. gada 15. februārim jāizvērtē likumu un citu normatīvo aktu atbilstība starptautisko tiesību normām, kā arī jāiesniedz izskatīšanai MK to ministriju saraksts, kuras ir atbildīgas par nepieciešamo grozījumu sagatavošanu.

Izdarīti grozījumi MP lēmumā “Par Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitu reglamentu”, ar kuru noteikts, ka pulkveža, policijas ģenerāļa un ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi piešķir Ministru kabinets pēc iekšlietu ministra priekšlikuma. Iekšlietu ministrijas sistēmas amatpersonām, kuru nodarbošanās atbilst augstākā komandējošā sastāva speciālajai dienesta pakāpei, speciālā dienesta pakāpe “policijas ģenerālis” un “ģenerālis” tiek piešķirta, ja viņi šajā amatā nostrādājuši vairāk par diviem gadiem.

MK akceptēja Latvijas Republikas valdības un Somijas Republikas valdības līguma projektu “Par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo un uzturas nelikumīgi”. MK pilnvaroja iekšlietu ministru D. Turlo parakstīt līgumu.

Ar Ministru kabineta Atzinības rakstu apbalvota Kultūras ministrijas galvenā valsts inspektore Madonas rajonā Palmira Brice.

Ar MK rīkojumu noteikts, ka no budžeta finansējamās valsts iestādēs darbadiena tiek pārcelta no 1996. gada 30. decembra uz 1996. gada 28. decembri. Ieteikts visām pašvaldībām, uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, piemērot iepriekšminēto normu.

Ar MK protokola lēmumu visiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuriem ir izsniegtas speciālas atļaujas (licences) degvielas ievešanai (importam) un vairumtirdzniecībai, līdz šā gada 10. decembrim iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam deklarāciju par faktiski ievesto (importēto) degvielu 1996. gadā no licences izsniegšanas brīža un par krājumos esošās degvielas atlikumu uz 1996. gada 1. decembri.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 26.novembra sēdes

Darba lietu valsts ministra Andra Bērziņa,

Mežu valsts ministra Arvīda Ozola,

Valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas un

Finansu ministrijas valsts sekretāres Valentīnas Andrējevas

skaidrojumi, komentāri, atbildes

Vispirms Andris Bērziņš:

— Šodien mēs Ministru kabinetā spriedām par to, kā decembrī sakārtot darba dienas un brīvdienas, kuru gada beigās ir diezgan daudz. Tā, lai cilvēkiem tas būtu maksimāli ērti. Runājām par diviem iespējamiem variantiem, proti, par brīvdienas pārcelšanu no 21.datuma uz 27.datumu vai par brīvdienas pārcelšanu no 28.datuma uz 30.datumu. 30.decembris ir pirmdiena, bet 28.decembris sestdiena. Ministru kabinetā tika pieņemts otrais variants — tātad 28.decembrī būs darba diena, bet 30.decembrī brīvdiena. Līdz ar to būs divas brīvas diernas Ziemassvētkos un četras brīvas dienas vecā un jaunā gada mijā.

Protams, šī Ministru kabineta regulācija saskaņā ar likumdošanu obligāti attiecināma tikai uz iestādēm, kas tiek finansētas no valsts vai pašvaldību budžeta. Pārējās iestādēs vai uzņēmumos darba devēji paši vienojas ar saviem darbiniekiem par to, kā viņi organizēs darbu un atpūtu. Valdība vienīgi iesaka visiem darba devējiem un darbiniekiem ievērot minēto prasību. Valsts iestādes strādās pēc šāda režīma un būtu loģiski, ka arī uzņēmējsabiedrības tam pieskaņotos.

Pēc tam par Ministru kabineta sēdē akceptētajiem grozījumiem likumā par muitas nodokli (tarifiem) runāja Arvīds Ozols:

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!