• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 29. augusta noteikumi Nr. 516 "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 385 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.3. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt NVA nereģistrēto NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, NVA īstenotajos pasākumos Jauniešu garantijas ietvaros un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā" īstenošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2017., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2017/174.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 517

Grozījums Ministru kabineta 2014. gada 26. augusta noteikumos Nr. 509 "Noteikumi par karavīra mēnešalgas un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru"

Vēl šajā numurā

01.09.2017., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 516

Pieņemts: 29.08.2017.

OP numurs: 2017/174.3

2017/174.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 516

Rīgā 2017. gada 29. augustā (prot. Nr. 42 17. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 385 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.3. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt NVA nereģistrēto NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, NVA īstenotajos pasākumos Jauniešu garantijas ietvaros un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu
un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas
perioda vadības likuma 20. panta 6. un 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 385 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.3. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt NVA nereģistrēto NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, NVA īstenotajos pasākumos Jauniešu garantijas ietvaros un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 145. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.5. un 2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. mērķa grupas jaunieša personas lieta – dokumentu kopums, kurā ietverta mērķa grupas jaunieša profilēšanas laikā iegūtā informācija, individuālā pasākumu programma un cita projekta dokumentācija, kas saistīta ar konkrētā mērķa grupas jaunieša dalību projektā;

2.6. mērķa grupas jaunieša profilēšana – mērķa grupas jaunieša situācijas sākotnējā izpēte, kas ietver jaunieša izglītības, nodarbinātības, līdzšinējās sabiedriskās darbības pieredzes, interešu un prasmju attīstības vajadzību apzināšanu, kā arī ierobežojošo un citu faktoru identificēšanu;".

2. Izteikt 17.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.2. pašvaldības dome vai pašvaldību apvienība ir aizpildījusi šo noteikumu 17.1. apakšpunktā minēto situācijas aprakstu un ir pieņēmusi lēmumu piedalīties projektā, nodrošināt nepieciešamos cilvēkresursus šo noteikumu 23.1. un 23.2. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību īstenošanai attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā un sniegt ieguldījumu šo noteikumu 5. punktā minēto iznākuma un rezultāta rādītāju sasniegšanā, kā arī iesniegusi minēto lēmumu finansējuma saņēmējam."

3. Svītrot 17.3. apakšpunktu.

4. Aizstāt 23.1.2. apakšpunktā vārdus "profilēšanu un konsultēšanu" ar vārdiem "profilēšana un konsultēšana".

5. Izteikt 23.1.2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.1.2.2. mērķa grupas jaunieša profilēšanas rezultātu analīze un konsultēšana;".

6. Svītrot 23.1.3.1. apakšpunktā vārdus "un tās aprakstīšanu mērķa grupas jaunieša kartē".

7. Svītrot 24.1.4. apakšpunktā vārdu "regulāru".

8. Aizstāt 25.1.2. apakšpunktā vārdus "minētā atbalsta pasākuma" ar vārdiem "minēto atbalsta pasākumu".

9. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Sadarbības partneris šo noteikumu 20. punktā minētajā sadarbības līgumā noteiktajā termiņā iesniedz finansējuma saņēmējam pārskatu par projektā iesaistītajiem mērķa grupas jauniešiem, pievienojot šādu šo noteikumu 23.1. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību un sasniegto rezultātu pamatojošo dokumentu kopijas:

29.1. mērķa grupas jaunieša iesniegumu, ar ko viņš apliecina atbilstību projekta mērķa grupai (ja mērķa grupas jaunietis ir nepilngadīgs vai atzīts par personu ar ierobežotu rīcībspēju, iesniegumu paraksta mērķa grupas jaunieša likumiskais pārstāvis – vecāks, aizbildnis vai aizgādnis);

29.2. mērķa grupas jaunieša profilēšanas dokumentus;

29.3. mērķa grupas jaunieša individuālo pasākumu programmu un ar viņu parakstīto vienošanos par dalību individuālās pasākumu programmas īstenošanā projekta ietvaros (ja mērķa grupas jaunietis ir nepilngadīgs vai atzīts par personu ar ierobežotu rīcībspēju, iesniegumu paraksta mērķa grupas jaunieša likumiskais pārstāvis – vecāks, aizbildnis vai aizgādnis) vai noslēguma ziņojumu par mērķa grupas jaunieša iesaisti projektā, ja viņš iesaistījies kādā no Valsts izglītības attīstības aģentūras vai Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajiem Jauniešu garantijas projektu pasākumiem vai Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos aktīvajos nodarbinātības vai preventīvajos bezdarba samazināšanas pasākumos, norādot iesaistes datumu."

10. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Sadarbības partneris šo noteikumu 20. punktā minētajā sadarbības līgumā noteiktajā termiņā iesniedz finansējuma saņēmējam pārskatu par īstenotajām individuālajām pasākumu programmām mērķa grupas jauniešiem, pievienojot šo noteikumu 23.2. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību un sasniegto rezultātu pamatojošo dokumentu kopijas:

33.1. mērķa grupas jaunieša parakstu lapas par dalību individuālās pasākumu programmas īstenošanā;

33.2. individuālās pasākumu programmas īstenošanas progresa izvērtējumu;

33.3. noslēguma ziņojumu par individuālās pasākumu programmas ietekmi uz mērķa grupas jaunieti, ja mērķa grupas jaunietis beidzis dalību projektā;

33.4. grozījumus mērķa grupas jaunieša individuālajā pasākumu programmā un vienošanās nosacījumos par viņa dalību individuālās pasākumu programmas īstenošanā, ja attiecināms."

11. Izteikt 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Ja mērķa grupas jaunietis ir pabeidzis vai pārtraucis dalību projektā, viņu var iesaistīt projektā atkārtoti tas pats vai cits sadarbības partneris, nepārsniedzot individuālajā pasākumu programmā noteikto kopējo ilgumu."

12. Izteikt 38.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"38.2. finansējuma saņēmējs projekta īstenošanas nodrošināšanai slēdz sadarbības līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru un starpresoru vienošanos ar Nodarbinātības valsts aģentūru par informācijas un datu apmaiņu un par aktivitāšu saskaņotu un papildinošu īstenošanu, paredzot kārtību, kādā notiek informācijas apmaiņa par projektu mērķa grupām un projektos sniegtajiem atbalsta pasākumiem mērķa grupas jauniešiem;".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!