• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 22. augusta noteikumi Nr. 497 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2017., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2017/174.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 516

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 385 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.3. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt NVA nereģistrēto NEET jauniešu prasmes un veicināt to iesaisti izglītībā, NVA īstenotajos pasākumos Jauniešu garantijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

01.09.2017., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 497

Pieņemts: 22.08.2017.

OP numurs: 2017/174.2

2017/174.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 497

Rīgā 2017. gada 22. augustā (prot. Nr. 40 8. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā"

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
6. panta pirmo un desmito daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 13. jūlija noteikumos Nr. 634 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 122. nr.; 2011, 205. nr.; 2013, 252. nr.; 2014, 167. nr.; 2016, 129. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4. pasūtītājs pēc saskaņošanas ar autoceļa pārvaldītāju apdzīvotās vietās un ārpus apdzīvotām vietām var noteikt mazāku attālumu starp pieturvietām, nekā minēts šo noteikumu 6.2. apakšpunktā, bet ārpus apdzīvotām vietām šis attālums nevar būt mazāks par vienu kilometru."

2. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Jauns reģionālās nozīmes maršruts ir maršruts, kas būtiski atšķiras no jau esoša maršruta un dublē to ne vairāk kā par 50 procentiem. Jauna maršruta atklāšanas nepieciešamību pasūtītājs izvērtē, arī ņemot vērā tā funkcionālo nozīmi un autobusa maršrutam arī finansiālos rādītājus. Ieņēmumi (tai skaitā ieņēmumi no biļešu pārdošanas un ieņēmumi, kas gūti, pārvadājot valsts noteiktās personas ar braukšanas maksas atvieglojumiem) jaunā reģionālās nozīmes autobusa maršrutā nedrīkst būt mazāki par 25 % no prognozētajām sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas izmaksām, izņemot gadījumu, ja maršruts nodrošina iespēju skolēniem apmeklēt izglītības iestādes un ja maršruts ir funkcionāli nepieciešams."

3. Papildināt 51. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Izdevumu apmēru aprēķina, viena kilometra pašizmaksu reizinot ar pārvadātājam radušos papildu nobraukumu,  kas saistīts ar apbraucamā ceļa izmantošanu."

4. Izteikt 52.1 punktu šādā redakcijā:

"52.1 Pārvadātājs var vērsties pie pasūtītāja, lai ierosinātu šo noteikumu 52. punktā minētās izmaiņas. Reģionālās nozīmes maršrutos pārvadātājs minēto ierosinājumu var iesniegt arī elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu Autotransporta direkcijas tīmekļvietnē (www.atd.lv) (e-pakalpojums) un identifikācijai izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārziņā esošo personas identifikācijas koplietošanas moduli."

5. Aizstāt 53. punktā vārdu "izsniedz" ar vārdu "sagatavo".

6. Svītrot 64. punktu.

7. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas tiesību piešķiršanu autobusu maršruta reisā un sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līguma noslēgšanu apliecina pasūtītāja tīmekļvietnē publicēta informācija par sagatavoto apliecinājumu."

8. Papildināt noteikumus ar 66.1 un 66.2 punktu šādā redakcijā:

"66.1 Informāciju par sagatavoto apliecinājumu pasūtītājs nosūta pārvadātājam uz sabiedriskā transporta pasūtījuma līgumā norādīto pārvadātāja e-pasta adresi. Reģionālās nozīmes maršrutos informāciju par pasūtītāja sagatavoto apliecinājumu ievieto pārvadātāja personalizētajā sadaļā Autotransporta direkcijas tīmekļvietnē (www.atd.lv) (e-pakalpojums).

66.2 Ja pārvadātājam ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, informāciju par sagatavoto apliecinājumu paziņo, izmantojot oficiālo elektronisko adresi."

9. Aizstāt 68. un 70. punktā vārdu "izsniedz" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "sagatavo" (attiecīgā locījumā).

10. Svītrot 71. un 72. punktu.

11. Svītrot 74. punktā vārdus "pārvadātājam izsniegto".

12. Aizstāt 76. punktā vārdu "apliecinājuma izsniegšanai" ar vārdiem "sagatavot apliecinājumu".

13. Papildināt noteikumus ar V.1 nodaļu šādā redakcijā:

"V.1 Autobusu regulārie pārvadājumi pēc pieprasījuma

76.1 Autobusu regulāros pārvadājumus reģionālās nozīmes autobusu maršrutu reisos var nodrošināt pēc pasažieru pieprasījuma, ja:

76.1 1. reisā ir maza pasažieru plūsma, tas ir, reisā vai reisa daļā periodiski nav neviena pasažiera;

76.1 2. reisa ieņēmumi, tai skaitā ieņēmumi no biļešu pārdošanas un ieņēmumi, kas gūti, pārvadājot valsts noteiktās personas ar braukšanas maksas atvieglojumiem, nepārsniedz 15 % no sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas izmaksām.

76.2 Autobusu regulāros pārvadājumus pēc pieprasījuma nodrošina kā autobusa reisa izpildi pēc pieprasījuma vai autobusa reisa daļas izpildi pēc pieprasījuma.

76.3 Autobusa reisa un reisa daļas izpildi pēc pieprasījuma pārvadātājs nodrošina, ja 24 stundas pirms reisa izpildes ir saņemts brauciena pieteikums vai ja iepriekš ir rezervēta vai iegādāta biļete uz attiecīgo autobusa reisu.

76.4 Pārvadātājs publisko informāciju par kārtību, kādā sniedz autobusu regulāro pārvadājumu pēc pieprasījuma, kā arī par izmaiņām tajā, tai skaitā brauciena pieteikšanas un iepriekšējas biļešu rezervēšanas un iegādes kārtību, ievērojot šo noteikumu 55. punktu. Informācijai par autobusa pārvadājuma izpildi pēc pieprasījuma un brauciena pieteikšanas kārtību ir jābūt pieejamai arī pieturvietās uz kustības sarakstu plāksnēm.

76.5 Pārvadātājs nodrošina, ka pasažieris braucienu var pieteikt pa tālruni normālajā (vispārpieņemtajā) darba laikā, kā arī iegādājoties biļeti uz attiecīgo autobusa reisu."

14. Papildināt noteikumus ar 88., 89. un 90. punktu šādā redakcijā:

"88. Apliecinājumus, kas izsniegti līdz dienai, kad stājas spēkā grozījumi šo noteikumu 53., 65., 66., 68., 70., 71., 72., 74. un 76. punktā par apliecinājumu sagatavošanas un publicēšanas kārtību, publicē pasūtītāja tīmekļvietnē divu mēnešu laikā no attiecīgo grozījumu spēkā stāšanās dienas.

89. Grozījumi šo noteikumu 53., 65., 66., 68., 70., 71., 72., 74., 76. punktā un šo noteikumu 88. punkts stājas spēkā vienlaikus ar grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.36 panta otrajā daļā par administratīvās atbildības noteikšanu par pasažieru regulārā komercpārvadājuma veikšanu, ja nav pasūtītāja sagatavota apliecinājuma.

90. Šo noteikumu 66.2 punkts stājas spēkā 2018. gada 1. martā."

15. Izteikt 2. pielikumu šādā redakcijā:

"Autobusu kustības saraksts reģionālās nozīmes maršrutā

Autobusu kustības saraksts reģionālās nozīmes maršrutā Nr.

 

(maršruta nosaukums)
 

Nr. p. k.

Pieturas kods 

Pieturas nosaukums

Attālums no maršruta sākuma (km)

Attālums līdz nākamajai pieturai (km)

Braukšanas laiks līdz nākamajai pieturai (min)

Reiss

               
  Reisa izpildes dienas  
Reisa garums (km)  
Reisa izpildes laiks (stundas un minūtes)  
Braukšanas ilgums reisā (stundas un minūtes)  
Reisa satiksmes ātrums (km/h)  
Reisa vidējais tehniskais ātrums (km/h)  
Autovadītāju skaits reisā  
Piezīmes "

16. Svītrot 5. pielikumu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Satiksmes ministrs Uldis Augulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!