• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 29. augusta noteikumi Nr. 509 "Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 29. marta noteikumos Nr. 187 "Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā speciālās izglītības iestādei piešķir speciālās izglītības attīstības centra statusu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2017., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/op/2017/173.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 510

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 28. aprīļa noteikumos Nr. 207 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 7.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

31.08.2017., Nr. 173

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 509

Pieņemts: 29.08.2017.

OP numurs: 2017/173.11

2017/173.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 23 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 509

Rīgā 2017. gada 29. augustā (prot. Nr. 42 16. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 29. marta noteikumos Nr. 187 "Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā speciālās izglītības iestādei piešķir speciālās izglītības attīstības centra statusu"

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
4. panta 7. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 29. marta noteikumos Nr. 187 "Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā speciālās izglītības iestādei piešķir speciālās izglītības attīstības centra statusu" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 63. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. speciālās izglītības iestāde īsteno vismaz vienu speciālās pirmsskolas izglītības programmu un vismaz vienu speciālās pamatizglītības programmu un savā darbībā specializējas vismaz divos atšķirīgos izglītojamo attīstības traucējumu veidos (redzes, dzirdes, fiziskās attīstības traucējumi, somatiskās saslimšanas, valodas, mācīšanās, garīgās veselības, garīgās attīstības un smagi garīgās attīstības traucējumi vai vairāki smagi attīstības traucējumi) atbilstoši plānošanas reģiona teritorijā esošo speciālās izglītības iestāžu licencētajām speciālās izglītības programmām vai plānošanas reģiona teritorijā esošo speciālās izglītības iestāžu – attīstības centru – specializācijai;".

2. Papildināt 4.3. un 4.5. apakšpunktu aiz vārda "nodrošina" ar vārdu "individuālu" (attiecīgā locījumā).

3. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Speciālās izglītības iestādes dibinātājs, ja iestāde pretendē uz centra statusu, līdz kārtējā gada 15. maijam iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegumu, kuram pievienots speciālās izglītības iestādes izstrādāts un ar speciālās izglītības iestādes dibinātāju saskaņots konsultatīvās un metodiskās palīdzības sniegšanas pasākumu plāns kārtējam mācību gadam un plānā ietverto pasākumu īstenošanu apliecinoši dokumenti, kas apliecina speciālās izglītības iestādes atbilstību šo noteikumu 3. un 4. punktā minētajām prasībām, kā arī informācija par konsultatīvās un metodiskās palīdzības sniegšanas pasākumu plānu laikposmam no kārtējā gada 1. jūnija līdz 31. augustam."

4. Izteikt 7.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.1. no kārtējā gada 15. maija līdz 15. jūnijam pēc šo noteikumu 6. punktā minēto dokumentu saņemšanas izvērtē speciālās izglītības iestādes atbilstību šo noteikumu 4. punktā minētajiem kritērijiem, ņemot vērā esošo centru ģeogrāfisko izvietojumu un speciālās izglītības iestādes darbības specializāciju atbilstoši izglītojamo attīstības traucējumu veidam;".

5. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Centrs katru gadu līdz 15. jūnijam sniedz Izglītības un zinātnes ministrijai centra izstrādātu un ar centra dibinātāju saskaņotu informatīvu pārskatu par laikposmā no iepriekšējā gada 1. jūnija līdz kārtējā gada 31. maijam īstenotajiem konsultatīvās un metodiskās palīdzības sniegšanas pasākumiem, pievienojot pasākumu īstenošanu apliecinošus dokumentus, kas apliecina šo noteikumu 4. punktā minēto kritēriju izpildi. Izglītības un zinātnes ministrija izvērtē šajā punktā minētos dokumentus pēc kārtējā gada 15. jūnija."

6. Papildināt noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Ja speciālās izglītības iestādei centra statuss ir piešķirts līdz 2018. gada 15. jūnijam, Izglītības un zinātnes ministrija centra atbilstību šo noteikumu 4.1. apakšpunktā minētajam kritērijam attiecībā uz vismaz vienas speciālās pirmsskolas izglītības programmas un vismaz vienas speciālās pamatizglītības programmas īstenošanu, 4.3. apakšpunktā minētajam kritērijam attiecībā uz individuālas metodiskās un pedagoģiskās palīdzības nodrošināšanu pedagogiem un 4.5. apakšpunktā minētajam kritērijam attiecībā uz individuālu konsultāciju nodrošināšanu izglītojamiem vai viņu likumiskajiem pārstāvjiem izvērtē pēc 2018. gada 15. jūnija, pamatojoties uz informatīvo pārskatu un tam pievienotajiem apliecinošajiem dokumentiem, ko centrs iesniedzis atbilstoši šo noteikumu 10. punktam. Ja centrs neatbilst šo noteikumu 4.1., 4.3. un 4.5. apakšpunktā minētajiem kritērijiem, Izglītības un zinātnes ministrija līdz 2018. gada 1. jūlijam pieņem lēmumu par centra statusa anulēšanu speciālās izglītības iestādei."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!