• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2017. gada 20. jūlija lēmums Nr. 16 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2017., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/op/2017/150.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas aģentūras informācija

Par privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomiem un vidējām cenām (17.07.‒21.07.)

Vēl šajā numurā

31.07.2017., Nr. 150

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 16

Pieņemts: 20.07.2017.

OP numurs: 2017/150.8

2017/150.8
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.16

Rīgā 2017.gada 20.jūlijā (prot. Nr.35, 3.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\5-4\17\12

Par ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED un SIA "Latvijas propāna gāze" apvienošanos

Konkurences padome (turpmāk – KP) 10.07.2017. saņēma ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED (Kipras Republikā reģistrēta komercsabiedrība ar reģ. Nr.HE 125854) iegādājoties SIA "Latvijas propāna gāze"(Latvijas Republikā reģistrēta komercsabiedrība ar reģ. Nr. 40003493561) pamatkapitāla daļas (turpmāk – Ziņojums).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED iegādājas SIA "Latvijas propāna gāze" pamatkapitāla daļas. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3.punktam un ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, tika konstatēts, ka apvienošanās rezultātā mainīsies SIA "Latvijas propāna gāze" dalībnieks, proti viena komercsabiedrība aizstās citu komercsabiedrību, ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED kļūstot par vienīgo SIA "Latvijas propāna gāze" īpašnieku. SIA "Latvijas propāna gāze" komercdarbību veic propāna gāzes ražošanas un gāzveida kurināmā vairumtirdzniecības tirgū, veic gāzes kā autodegvielas mazumtirdzniecību, kā arī nodrošina propāna gāzes sadali pa gāzes vadiem un propāna gāzes glabāšanu.

ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED neveic saimniecisko darbību Latvijā. Savukārt ar ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED saistītie apvienošanās dalībnieki, kas veic saimniecisko darbību Latvijā, katrs to veic nesaistītos tirgos ar pārējiem apvienošanās dalībniekiem, proti:

1) AS "Dinamo Rīga" – darbojas sporta objektu un hokeja sporta klubu tirgū, administrējot Latvijas Republikas sporta klubu "Dinamo Rīga".

2) SIA "Areti Baltic Holding" – veic darbību zinātnisku un tehnisku pakalpojumu tirgū, taču pašlaik, pamatojoties uz publiski pieejamiem gada pārskatiem, saimniecisko darbību faktiski neveic.

Ņemot vērā, ka apvienošanās dalībnieki katrs darbojas ar pārējiem dalībniekiem nesaistītos tirgos, nav konstatējama horizontāla pārklāšanās un netiek ietekmēta konkurence nevienā no tirgiem.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, ir secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem, kur darbību veic apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, ARETI INTERNATIONAL GROUP LIMITED iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Latvijas propāna gāze".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. J.Račko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!