• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu ārpolitikā aktuālo. Par tikšanos ar Eiropas Savienības konsultantu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1996., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pagastu pašvaldību sapulces rezolūcija

Par vēlētu rajona pašvaldību

Vēl šajā numurā

10.10.1996., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ministriju ziņas

Par mūsu ārpolitikā aktuālo

Vakar, 9.oktobrī, Ārlietu ministrijā notika preses brīfings, kurā ar žurnālistiem tikās Ārlietu ministrijas preses sekretārs Andrejs Pildegovičs. Viņš pastāstīja, ka šajā nedēļā Latvijā risinās vairāki svarīgi notikumi: EDSO Augstā komisāra minoritāšu jautājumos Maksa van der Stūla vizīte Rīgā; NATO Apvienoto spēku Atlantijas grupējuma pavēlnieka ģenerāļa Džona Šīhana tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu un aizsardzības ministru; trīs dienu vizītē Rīgā uzturas Spānijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Džordžs Deskalars. Vizītes laikā tiks precizēts Valda Birkava Spānijas apmeklējuma laiks. Šonedēļ paredzētas arī ārlietu ministra Valda Birkava sarunas ar Igaunijas ārlietu ministru Tallinā.

Šī būs pirmā mūsu ārlietu ministra oficiālā vizīte Igaunijā. Tā ilgs vienu dienu. Paredzēta tikšanās ar jaunievēlēto Igaunijas Valsts prezidentu Lennartu Meri, premjerministru Tītu Vehi un ārlietu ministru Sīmu Kallasu. Vizītes laikā ieplānota apmaiņa ar ratifikācijas rakstiem par Latvijas — Igaunijas jūras robežu, Mūgas ostas apmeklēšana, kā arī uzstāšanās Konkordijas universitātē Tallinā, kur studē daudzi jaunieši no Latvijas. Vizītes laikā tiks pārrunāta Baltijas valstu sadarbība, drošība, kā arī divpusējās attiecības, tostarp Baltijas valstu brīvās tirdzniecības līgums, kas stājas spēkā š.g. 1.decembrī.

Preses sekretārs informēja, ka 17.oktobrī Briselē, NATO galvenajā mītnē, notiks NATO un Latvijas konsultatīvā dialoga trešā tikšanās, kurā turpināsies diskusijas par Latvijas iespējamo uzņemšanu šajā organizācijā. Latvijas delegāciju vadīšot valsts sekretārs Māris Riekstiņš. Delegācijas sastāvā iekļauts aizsardzības ministrs un vairāki Aizsardzības ministrijas darbinieki.

Patlaban Parīzē darba vizītē uzturas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs. Viņam paredzētas konsultācijas ar Francijas drošības ekspertiem un Francijas Ārlietu ministrijas darbiniekiem.

Savukārt šodien Viļņā risinās Baltijas un Ziemeļvalstu ārlietu ministriju valsts sekretāru sanāksme, kurā tiek apspriesti šo valstu sadarbības un drošības jautājumi.

Plašāka bija informācija par šajā nedēļā Dublinā notikušo Eiropas Savienības valstu vadītāju ārkārtas sanāksmi. Pagājušajā gadā Eiropas Savienības valstis izveidoja darba grupu, kas apkopo priekšlikumus Eiropas Savienības iekšējai reformai. Reforma būs visai plaša — tā skars gan monetārās ūnijas ieviešanu, gan organizācijas strukturālo uzbūvi, gan reformas ārpolitiskajā darbībā. Šī apspriede notikusi pēc Francijas prezidenta Žaka Širaka ierosmes, ko atbalstīja Vācijas kanclers Helmuts Kols.

Pēc tam preses sekretārs Andrejs Pildegovičs atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Vairis Ozols,

“LV” nozares redaktors

Par tikšanos

ar Eiropas Savienības konsultantu

Vakar, 9.oktobrī, Zemkopības ministrijā notika tikšanās ar Eiropas Savienības konsultantu, bijušo Vācijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Gerhardu Rambovu. Abpusējas sarunas risinājās par Latvijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā.

Pēc Rambova kunga domām, ES lauksaimniecības politika aizvien vairāk balstīta uz palīdzību zemniekiem, mazāk — uz ienākumu garantēšanu ar cenu politikas palīdzību. Lauksaimnieciskā ražošanā galveno akcentu noteiks brīva konkurence.

Savukārt zemkopības ministrs Roberts Dilba informēja Eiropas Savienības konsultantu par situāciju Latvijas lauksaimniecībā, par to, ka pēc iespējas ātrāk ir nepieciešams attīstīt lauku infrastruktūru.

Dagnija Muceniece,

ZM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!