• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar latvijas vārdu un tēlu - pāri okeānam, uz Ameriku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1996., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas kara muzeju

Vēl šajā numurā

10.10.1996., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Latvijas vārdu un tēlu — pāri okeānam, uz Ameriku

Mūsu “Dzeguzēnu” un Raimonda Paula dziesmas gaida Ņujorka, “Madison Square Garden”

Šodien, 10. oktobrī, kopā ar savu vadītāju Dailu Martinsoni uz Ņujorku dodas Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte”. Tie ir septiņi zēni un meitenes, kas kuplināja sava Maestro Raimonda Paula jubilejas koncertus Rīgā, Maskavā un daudzās citās pilsētās un pavisam nesen atgriezās no Sanktpēterburgas.

Ņujorkā dzeguzēni kopā ar Laimu Vaikuli, Raimondu Paulu, deju grupu un instrumentālo ansambli dziedās milzīgajā “Madison Square Garden” koncertzālē, kas var uzņemt 8000 klausītāju. Maestro pāri okeānam devās jau pirms pāris dienām, lai iepazītos ar slaveno koncertzāli, bet dzeguzēni vēl vakar pēcpusdienā bija sastopami Radiomājā un darīja savu parasto darbu (attēlos). Skaņu ierakstu studijā turpinājās jubilejas kasetes ieskaņošana, bet mēģinājumu telpā bērni iejutās “Meža gulbju” ritmos.

— Kā tad Amerikas bērni jūs sauks, kā skan ansambļa nosaukums angliski?

— Mazais kukū! Nē — The Little Cuckoos! Mēs angliski dziedāsim arī par Anniņu vanniņā.

— Vai kāds jau bijis Amerikā?

— Nē, neesam bijuši. Bet mēs esam dziedājuši Bulgārijā, Polijā, Zviedrijā. Un daudzās Sibīrijas pilsētās, līdz pat Vladivostokai.

— Vai kādi piedzīvojumi arī atgadījušies tālajos ceļos?

— Jā, kad braucām mājās no Sanktpēterburgas, Kaža ar visu matraci nokrita no augšējā plaukta.

Daila Martinsone paskaidro:

— Kārlis, saukts par Kažu, ir tas brašais zēns, kas mēdz tēlot bosu. Bērni jau ir pieraduši ceļot, uz mēģinājumiem arī Krista un Mārtiņš brauc no Ķekavas, bet Miks — pat no Lielvārdes. Dzeguzēniem patīk uzstāties svešās pilsētās, tomēr visvairāk viņiem patīk muzicēt kopā ar Raimondu Paulu. Tā vienmēr ir dzīva saspēle, negaidīta improvizācija. Nekad jau viņi nenodzied tā, kā mēģinājumā.

Ņujorkas koncertā bērni atkarībā no apstākļiem nodziedās piecas vai sešas Raimonda Paula dziesmas, mazliet iepazīsies ar Ameriku un trešdien vai ceturtdien atgriezīsies mājās. Laima Vaikule un Raimonds Pauls turpinās vieskoncertus Čikāgā un Toronto.

Kamēr Daila Martinsone un dzeguzēni stāsta par gaidāmo koncertu, klāt ir arī ansambļa vizuālā tēla veidotājas — pazīstamā tērpu modelētāja Gunta Vīcupe ar meitu jauno mākslinieci Barbu Jaundzemu. Zēni un meitenes uz Ņujorku dosies jaunos tērpos, kas ir koši un bērniem patīk. Meitenes sevišķi priecājas par ekstavagantajām cepurēm. Mēs to visu varēsim skatīt “Dzeguzītes” 25 gadu jubilejas koncertos novembrī.

Aina Rozeniece,

“LV” sabiedrisko lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!