• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izstādi "Kokapstrāde - '96". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.1996., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par starpniecības uzņēmumiem, kuriem atjaunotas un anulētas licences

Vēl šajā numurā

26.09.1996., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izstādi “Kokapstrāde – '96

Vakar, 25. septembrī,

Rīgā, Sporta manēžā

Vakar, 25. septembrī, Rīgā, Sporta manēžā, atklāja specializēto kokapstrādes un mežizstrādes izstādi “Kokapstrāde—'96". To organizē izstāžu sabiedrība “Ekspolats” ar Valsts meža dienesta atbalstu. Sabiedrības “Ekspolats” direktors Uģis Liepiņš pastāstīja, ka šogad specializēto izstādi viņi rīko jau otro reizi un būtu gandarījums, ja tā kļūtu ikgadēja septembra nogales tradīcija. Šogad izstāde ir plašāka nekā pērn, tajā piedalās 60 firmas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Somijas. Atkārtoti savu produkciju izstāda ap 80 procenti firmu. Uģis Liepiņš secināja, ka atklāšanas brīdī ir vairāk apmeklētāju, nekā bijis pagājušajā gadā, un viņi cerot, ka interese neplaks. Izstādes esot vislabākais reklāmas veids, jo to laikā ar produkciju iepazīstas iespējami liels speciālistu un interesentu loks.

Izstādes kopējā platība šogad ir vairāk nekā 3000 kvadrātmetru, un tai ir diezgan plaša ārējā ekspozīcija. Tas ļauj izvietotās iekārtas un priekšmetus aplūkot arī darbībā.

Izstādi atklājot, meža valsts ministrs Arvīds Ozols novēlēja izstādes dalībniekiem un organizatoriem jo raženas dienas kontaktu veidošanā un pateicās visiem, kuri atrada laiku piedalīties izstādē.

Izstādes “Kokapstrāde—'96" laikā paredzēti semināri. Vakar interesenti varēja noklausīties pašreizējās situācijas raksturojumu kokapstrādes nozarē (A. Skulte, VMD), iepazīties ar mūsdienīgu kokapstrādes iekārtu un instrumentu prasībām (N. Tuhems, LLU) un kokapstrādes speciālistu sagatavošanas iespējām Latvijā (A. Domkins, LLU). Šodien un rīt būs šāds semināru grafiks:

26. septembrī

10.30 — Zāģmateriālu žāvēšanas iekārtu izvēle un izveidošanas variantu analīze, J. Staprāns, LLU Kokapstrādes katedra; 12.00 — Prasības žāvētu zāģmateriālu kvalitātei un tās noteikšanas paņēmieni, I. Akerfelds, LLU Kokapstrādes katedra; 13.30 — Darba iespēju nodrošināšanas juridiskie un praktiskie aspekti kokapstrādē, J. Staša, LLU Kokapstrādes katedra; 15.00 — Zāģmateriālu tālākapstrādes iespējas nelielos kokapstrādes uzņēmumos, A. Domkins, LLU Kokapstrādes katedra; 16.30 — Racionāla kokapstrādes instrumentu izvēle un kopšana, A. Āre, SIA “Arko Divi”

27. septembrī

10.30 — Kokapstrādes mašīnu imports, uzstādīšanas un ekspluatācijas drošības kārtība LR (harmonizēto tehnisko likumdošanas aktu projekts, kas tiks pieņemts tuvākā gada laikā LR), Ilgvars Kadiķis; 12.00 — Koksnes aizsardzības līdzekļi, to pielietojums, Ināra Lūse, ZRF “Relika”

Izstāde būs skatāma līdz 28. septembrim Sporta manēžā, Brīvības ielā 333.

Rūta Bierande,

“LV” lauksaimniecības nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!