• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie saeimas priekšsēdētājas - atvadu vizītē Polijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1996., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājas paziņojumi

Vēl šajā numurā

25.09.1996., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — atvadu vizītē Polijas vēstnieks

Vakar, 24. septembrī, atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses bija ieradies Polijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jaroslavs Lindenbergs.

I.Kreituse sacīja, ka šoruden Latviju atstāj daudzi no tiem vēstniekiem, ar kuriem viņa tikusies, uzsākot darbu parlamenta spīkeres amatā. Attiecības ar Poliju Saeimas priekšsēdētāja vērtēja kā sekmīgas — par to liecina gan vairākas abpusējās vizītes, gan pārrunas par praktiskas sadarbības iespējām, gan arī nostāja Eiropas Savienības un NATO paplašināšanas jautājumos.

J.Lindenbergs pastāstīja, ka jau kopš 1991. gada rudens aktīvi sekojot līdzi notikumiem Latvijā, atcerējās laiku, kad tagadējo Saeimu sauca par Augstāko padomi, un to apjoza barikādes. “Latvija un Polija atrodas pie Baltijas jūras, tām ir labas kaimiņattiecības, tās kopīgi piedalās daudzos starptautiskos forumos — tie ir faktori, kas mūs vieno,” sacīja J.Lindenbergs. Vēstnieks pieminēja Saeimas priekšsēdētājas vizīti Polijā pagājušā gada decembrī, Latvijas parlamentāriešu apciemojumu, kā arī Polijas Senāta maršala A.Stružika viesošanos Latvijā. “Šīs vizītes, kā arī iespēja konsultēties un mācīties vienam no otra politisko, ekonomisko un sociālo problēmu risināšanā sekmē mūsu valstu sadarbību un savstarpējo attiecību nostiprināšanu,” piebilda J.Lindenbergs.

Vēstnieks pateicās Saeimas priekšsēdētājai par izpratni jautājumā, kas skar atvieglojumus pilsonības piešķiršanā Latvijā dzīvojošajiem poļiem. J.Lindenbergs atgādināja, ka arī šejienes poļi aktīvi piedalījušies Latvijas neatkarības un demokrātijas procesu norisē.

Sarunas laikā tika skarti arī jautājumi par minoritāšu skolu vietu un lomu Latvijā, par izglītību kopumā un topošo Izglītības likumu, kā arī par Latvijas vēstniecībai Polijā piederošo zemi.

Inese Auniņa,

Saeimas priekšsēdētājas

preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!