• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stāvokli darba aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zviedru zemnieku palīdzību latviešu zemniekiem

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stāvokli darba aizsardzībā

Sakarā ar to, ka pēdējā laikā palielinājies nelaimes gadījumu skaits un tiek pieļauti darba aizsardzības noteikumu pārkāpumi kokapstrādes firmās un uzņēmumos, Valsts darba inspekcija veic akciju, lai pārbaudītu šajā nozarē darbojošās firmas un uzņēmumus mūsu valstī.

Akcijas gaitā ir pārbaudīti 650 kokapstrādes uzņēmumi un firmas ar 18129 strādājošiem un konstatēti 5935 darba aizsardzības un darba likumdošanas pārkāpumi. Kā galvenie pārkāpumi minami:

— darbgaldu neatbilstība darba drošības prasībām — 366 uzņēmumos, firmās;

— darbā norīkoti neapmācīti un neatestēti darbinieki — 282 uzņēmumos, firmās;

— nodarbināti darbinieki, kuri nav noformēti darbā — 43 firmās, individuālajos uzņēmumos.

Piemēram, Daugavpils rajona individuālais uzņēmums “Olana”, Preiļu rajona SIA “Stalkers”, Jēkabpils rajona SIA “Holz—Hop”, Valmieras rajona A.Grīnberga individuālais uzņēmums, zemnieku saimniecība “Jaunzemji”, Rīgā — akciju sabiedrība “LAS” un “Komēta”, kā arī citur, kur darbā norīkoti neapmācīti darbinieki, kokapstrādes darbgaldi neatbilda darba drošības prasībām, mikroklimata mērījumi nebija veikti, bet Jelgavas rajona individuālais uzņēmums “Sūrie”, strādāja jau 2 gadus, bet par tā darbību neviens neko nezināja un arī darbgaldi neatbilda darba drošības prasībām.

Akcijas rezultātā Valsts darba inspekcijas inspektori izsnieguši 650 rīkojumus konstatēto pārkāpumu novēršanai, apturēta 80 iekārtu darbība, izsniegti 27 brīdinājumi par iekārtu darbības apturēšanu un pie administratīvās atbildības saukti 11 darba devēji. Bet inspekcija akciju turpina.

S.Daukšts,

Valsts darba inspekcijas

direktora vietnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!