• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra - Polijas vēstnieks atvadu vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1996., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

24.09.1996., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra

— Polijas vēstnieks

atvadu vizītē

Piektdien, 20. septembrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku V.E.Jaroslavu Lindenbergu (Jaroslaw Lindenberg), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Valdis Birkavs uzsvēra Polijas un Latvijas vēsturiski ļoti labās attiecības un atzinīgi novērtēja Polijas vēstnieka paveikto, piecus gadus uzturoties Latvijā. Darbojas vairāk nekā divdesmit šajā laikā noslēgtu Latvijas un Polijas līgumu; noslēgumam tuvojas Polijas un Latvijas brīvās tirdzniecības līguma sagatavošana.

Jaroslavs Lindenbergs pauda gandarījumu, ka aizvien vairāk Polijas uzņēmumu meklē sadarbības partnerus Latvijā, nemitīgi aug abu valstu kopuzņēmumu apgrozījums. V.Birkavs pateicās par ielūgumu apmeklēt Poliju un uzsvēra, ka izmantos šo iespēju. Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Polijas panākumus ceļā uz NATO un Eiropas Savienību, un J.Lindenbergs atzina, ka Polijai šajā ziņā vienīgā problēma ir iekšēji piemēroties Eiropas Savienības standartiem.

Abas puses īsi pakavējās pie abu valstu iekšpolitiskā stāvokļa. J.Lindenbergs pauda interesi par privatizācijas gaitu Latvijā un atzinīgi izteicās par paveikto. Polijas vēstnieks interesējās arī par Latvijas un Lietuvas robežsarunu gaitu. J.Lindenbergs uzsvēra harmonijas un saskaņas svarīgumu, lai atjaunotās valstis varētu veiksmīgi integrēties Eiropā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!