• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2017. gada 27. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 17-13 "Par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes upes daļas un Driksas upes izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2017., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/op/2017/97.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas vēlēšanu komisijas informācija

Reģistrētie deputātu kandidātu saraksti Jūrmalas pilsētas domes vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā

Vēl šajā numurā

18.05.2017., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17-13

Pieņemts: 27.04.2017.

OP numurs: 2017/97.15

2017/97.15
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.17-13

Jelgavā 2017.gada 27.aprīlī (prot. Nr.5/5)

Par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes upes daļas un Driksas upes izmantošanu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 48.1 panta otro daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošo Lielupes upes daļu un Driksas upi (turpmāk – upes akvatorija) izmanto satiksmei kuģošanas līdzekļi, kurus lieto komercdarbības veikšanai, kā arī nosaka kuģošanas līdzekļu satiksmes kārtību publisku pasākumu norises laikā un aizliedz zemūdens niršanu ar akvalangiem upes akvatorijā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. kuģošanas līdzekļu stāvvieta – Jelgavas pilsētas pašvaldībai (turpmāk – pašvaldība) piederoša hidrotehniska būve vai tās daļa ar nepieciešamo aprīkojumu upes krastā un ūdenī, kas apzīmēta ar navigācijas zīmi kuģošanas līdzekļu noenkurošanai un stāvēšanai;

2.2. laivu nolaišanas vieta (slipi) – pašvaldībai piederoša publiskai lietošanai paredzēta vieta, kas ir apzīmēta ar navigācijas zīmi;

2.3. pasažieru kuģis – kuģošanas līdzeklis, kas veic pasažieru komercpārvadājumus upes akvatorijā.

3. Noteikumu mērķis ir nodrošināt ilgtspējīgu un racionālu ūdens resursu izmantošanu, kā arī drošu un kontrolētu pasažieru kuģu pakalpojumu sniegšanu un citu komercpārvadājumiem paredzēto kuģošanas līdzekļu satiksmi Jelgavas pilsētas administratīvās teritorijas upju akvatorijā.

II. UPES akvatorijas izmantošana

4. Kuģošanas līdzeklim, piedaloties satiksmē upes akvatorijā, jāievēro navigācijas zīmes, noteikumos paredzētie kuģošanas satiksmes ierobežojumi, aizliegumi un nosacījumi kuģošanas līdzekļu stāvvietas izmantošanai.

5. Pasažieru kuģim upes akvatoriju kuģošanai atļauts izmantot:

5.1. maršrutā, kas saskaņots ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs" (turpmāk – iestāde "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs");

5.2. saņemot Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" (turpmāk – iestāde "Pilsētsaimniecība") saskaņojumu, ja paredzēts izmantot kuģošanas līdzekļu stāvvietu, uz iesniegumā norādīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz vienu kalendāro gadu, ja pasažieru komercpārvadājumu pakalpojuma nodrošināšanai tiks izmantota kuģošanas līdzekļu stāvvieta.

6. Kravas komercpārvadājumus upes akvatorijā atļauts veikt maršrutā, kas saskaņots ar iestādi "Pilsētsaimniecība".

7. Upes akvatorijā aizliegts veikt zemūdens niršanu ar akvalangiem vai citu autonomu elpošanas aparātu, izņemot, ja niršana saistīta ar speciālu darbu veikšanu, par ko, pirms šādu darbu uzsākšanas, jāinformē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrs" (turpmāk – JPOIC).

8. Upes akvatorijā vai tiešā tās tuvumā notiekošu publisku pasākumu vai ūdens sporta sacensību (turpmāk – pasākums) norises laikā pašvaldība var ierobežot vai aizliegt kuģošanas satiksmi, informējot par satiksmes ierobežojumu vai aizliegumu vismaz 5 darba dienas iepriekš, publicējot informāciju pašvaldības mājas lapā www.jelgava.lv.

9. Par satiksmes negadījumiem uz ūdens vai situācijām, kas var apdraudēt kuģošanas satiksmi, jāziņo, zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un JPOIC bezmaksas numuru 8787.

10. Ūdens velosipēdu, sērfošanai paredzēto dēļu (piemēram, SUP) vai citu sportam un atpūtai paredzēto peldlīdzekļu izmantošanu komercdarbībai upes akvatorijā atļauts veikt vietā vai maršrutā, kas saskaņots ar iestādi "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs".

11. Transportlīdzeklis var atrasties laivu nolaišanas vietā tikai kuģošanas līdzekļa nolaišanai ūdenī vai izcelšanai krastā.

III. NOTEIKUMU IZPILDES KONTROLE UN ADMINISTRATĪVĀ ATBILDĪBA PAR TO NEIEVĒROŠANU

12. Noteikumu izpildes kontroli nodrošina Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".

13. Par noteikumu 5., 6., 7., 10. un 11.punktu neievērošanu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu fiziskām personām līdz 70 euro, juridiskām personām līdz 700 euro.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

Paskaidrojuma raksts
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017.gada 27.aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr.17-13 "Par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošās Lielupes upes daļas un Driksas upes izmantošanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 3.punktu pašvaldībām ir šāda autonomā funkcija: noteikt kārtību, kādā izmantojami publiskā lietošanā esošie meži un ūdeņi, ja likumos nav noteikts citādi.

1.2. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, kas noteic, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 48.1panta otro daļu domei ir tiesības savā administratīvajā teritorijā izdot saistošos noteikumus par papildu nosacījumiem kuģošanas līdzekļu satiksmei Latvijas iekšējos ūdeņos.

1.3. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā ietilpstošo Lielupes upes daļu un Driksas upi (turpmāk – upes akvatorija) izmanto satiksmei kuģošanas līdzekļi, kurus lieto komercdarbības veikšanai, kā arī nosaka kuģošanas līdzekļu satiksmes kārtību publisku pasākumu norises laikā un aizliedz zemūdens niršanu ar akvalangiem upes akvatorijā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums 2.1. Ir jānosaka upes akvatorijas izmantošanas kārtība kuģošanas līdzekļiem, kuri tajā veic komercdarbību, kā arī jānosaka kuģošanas līdzekļu satiksmes kārtība publisku pasākumu norises laikā.

2.2. Ir jānosaka kārtība ūdens velosipēdu, sērfošanai paredzēto dēļu (piemēram, SUP) vai citu sportam un atpūtai paredzēto peldlīdzekļu izmantošanai upes akvatorijā.

2.3. Ir jānosaka prasības transportlīdzekļu novietošanai laivu nolaišanas vietā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde tiek nodrošināta apropriētā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu prasību izpildes kontroli veiks Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām JPPI "Pilsētsaimniecība" organizētajās sanāksmēs par šo saistošo noteikumu izstrādi piedalījās biedrības "JELGAVAS JAHTKLUBS" un SIA "MKStar" pārstāvji.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!