• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumi Nr. 245 "Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 102 "Noteikumi par oficiālās statistikas veidlapu paraugiem iepirkumu jomā un veidlapu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2017., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/op/2017/90.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 228

Par Latvijas Republikas delegāciju Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku ikgadējā sanāksmē Nikosijā, Kiprā, 2017. gada 9.-11. maijā

Vēl šajā numurā

10.05.2017., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 245

Pieņemts: 03.05.2017.

OP numurs: 2017/90.11

2017/90.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 245

Rīgā 2017. gada 3. maijā (prot. Nr. 22 28. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 102 "Noteikumi par oficiālās statistikas veidlapu paraugiem iepirkumu jomā un veidlapu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 77. pantu,
Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma
83. panta pirmo daļu, Publiskās un privātās partnerības likuma
121. pantu un Statistikas likuma 11. pantu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 102 "Noteikumi par oficiālās statistikas veidlapu paraugiem iepirkumu jomā un veidlapu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 45. nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 77. pantu, Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 83. panta pirmo daļu, Publiskās un privātās partnerības likuma 121. pantu un Statistikas likuma 11. pantu";

1.2. izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka oficiālās statistikas veidlapu paraugus iepirkumu jomā (turpmāk – veidlapa), ko aizpilda pasūtītāji Publisko iepirkumu likuma izpratnē (turpmāk – pasūtītājs), sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma izpratnē (turpmāk – sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs) un publiskie partneri vai to pārstāvji Publiskās un privātās partnerības likuma izpratnē (turpmāk – publiskais partneris vai tā pārstāvis), kā arī šo veidlapu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību.";

1.3. papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Publiskais partneris vai tā pārstāvis, sagatavojot pārskatu par iepirkumiem, izmanto veidlapu Nr. 5-PPPL "Pārskats par koncesijas līgumiem" (turpmāk – veidlapa Nr. 5-PPPL) (5. pielikums).";

1.4. izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Pasūtītājs par iepriekšējo kalendāra gadu aizpilda šo noteikumu 2.2. apakšpunktā minēto pārskatu (veidlapa Nr. 3-ADJIL), bet sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs – šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minēto pārskatu (veidlapa Nr. 4-ADJIL/SPSIL) un iesniedz Iepirkumu uzraudzības birojā, ja attiecīgajā pārskata periodā tas ir veicis iepirkumus saskaņā ar Aizsardzības un drošības jomas iepirkumu likumu. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kurš iepirkumus ir veicis saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu, par iepriekšējo kalendāra gadu aizpilda šo noteikumu 2.1. apakšpunktā minēto pārskatu (veidlapa Nr. 1-PIL) un iesniedz to Iepirkumu uzraudzības birojā Publisko iepirkumu likuma 83. pantā noteiktajā termiņā.";

1.5. svītrot 7. punktu;

1.6. izteikt 8. un 9. punktu šādā redakcijā:

"8. Pārskatus pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kā arī publiskais partneris vai tā pārstāvis Iepirkumu uzraudzības birojā iesniedz elektroniski, izmantojot Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē pieejamo Iepirkumu uzraudzības biroja pārziņā esošo valsts informācijas sistēmu "Publikāciju vadības sistēma" (turpmāk – Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietne).

9. Ja Iepirkumu uzraudzības birojs konstatē kļūdas pasūtītāja, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vai publiskā partnera vai tā pārstāvja sagatavotajā pārskatā, tas par to informē pasūtītāju, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vai publisko partneri vai tā pārstāvi. Pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vai publiskais partneris vai tā pārstāvis novērš konstatētās kļūdas un triju darbdienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas šajos noteikumos noteiktajā kārtībā iesniedz Iepirkumu uzraudzības birojā precizētu pārskatu.";

1.7. aizstāt 61. punktā vārdus "kuru līgumcena" ar vārdiem "kuru kopējā līgumcena";

1.8. izteikt 6. nodaļu šādā redakcijā:

"6. Veidlapas Nr. 5-PPPL aizpildīšanas kārtība

6.1. Veidlapas Nr. 5-PPPL aizpildīšanas vispārīgie nosacījumi

149. Publiskais partneris vai tā pārstāvis veidlapā Nr. 5-PPPL iekļauj informāciju par pārskata periodā noslēgtiem koncesijas līgumiem.

150. Veidlapā Nr. 5-PPPL iekļaujamo informāciju iegūst no pārskata periodā noslēgto koncesijas līgumu nosacījumiem.

151. Veidlapā Nr. 5-PPPL iekļaujamās summas norāda kā kopējo koncesijas līgumu vērtību veselos euro, neņemot vērā centus un PVN.

152. Ar veidlapā Nr. 5-PPPL un šo noteikumu 6.2. un 6.3. sadaļā lietoto norādi "Eiropas Savienības līgumcenu robeža" ir saprotama normatīvajos aktos par publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtībām noteiktā līgumcenas robežvērtība.

6. 2. Veidlapas Nr. 5-PPPL 1. sadaļa "Koncesijas līgumi, kuru līgumcena ir mazāka par Eiropas Savienības līgumcenu robežu"

153. 010. rindā norāda to noslēgto būvdarbu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkurss bez pretendentu atlases un kuru līgumcena ir no viena euro līdz būvdarbu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem būvdarbu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkurss bez pretendentu atlases.

154. 020. rindā norāda to noslēgto būvdarbu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkurss ar pretendentu atlasi un kuru līgumcena ir no viena euro līdz būvdarbu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem būvdarbu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkurss ar pretendentu atlasi.

155. 030. rindā norāda to noslēgto būvdarbu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkursa dialogs un kuru līgumcena ir no viena euro līdz būvdarbu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem būvdarbu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkursa dialogs.

156. 040. rindā norāda to noslēgto būvdarbu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērota sarunu procedūra un kuru līgumcena ir no viena euro līdz būvdarbu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem būvdarbu koncesijas līgumiem, kuriem piemērota sarunu procedūra.

157. 050. rindā norāda to noslēgto pakalpojumu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkurss bez pretendentu atlases un kuru līgumcena ir no viena euro līdz pakalpojumu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem pakalpojumu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkurss bez pretendentu atlases.

158. 060. rindā norāda to noslēgto pakalpojumu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkurss ar pretendentu atlasi un kuru līgumcena ir no viena euro līdz pakalpojumu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem pakalpojumu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkurss ar pretendentu atlasi.

159. 070. rindā norāda to noslēgto pakalpojumu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērots konkursa dialogs un kuru līgumcena ir no viena euro līdz pakalpojumu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem pakalpojumu koncesijas līgumiem, kuriem piemērots konkursa dialogs.

160. 080. rindā norāda to noslēgto pakalpojumu koncesijas līgumu skaitu un kopējo summu, kuriem piemērota sarunu procedūra un kuru līgumcena ir no viena euro līdz pakalpojumu koncesijas līgumiem noteiktajai Eiropas Savienības līgumcenas robežai. Minēto rindu aizpilda kopā par visiem noslēgtajiem pakalpojumu koncesijas līgumiem, kuriem piemērota sarunu procedūra.

161. 090. rindā norāda noslēgto būvdarbu un pakalpojumu koncesijas līgumu kopējo skaitu un kopsummu euro, neņemot vērā PVN. Minētā rinda tiek aprēķināta automātiski.

6.3. Veidlapas Nr. 5-PPPL 2. sadaļa "Koncesiju līgumi, kuru līgumcena ir vienāda ar Eiropas Savienības līgumcenu robežu vai lielāka par to"

162. Veidlapas Nr. 5-PPPL 2. sadaļā norāda koncesijas līgumus, par kuriem iepriekšējā kalendāra gadā noslēgti pakalpojumu un būvdarbu koncesijas līgumi un kuru līgumcena ir vienāda ar Eiropas Savienības līgumcenu robežu vai lielāka par to.

163. Katru pakalpojumu un būvdarbu koncesiju līgumu, kura līgumcena ir vienāda ar Eiropas Savienības līgumcenu robežu vai lielāka par to, norāda atsevišķā rindā, ailē "Nr. p. k." norādot kārtas numuru.

164. Ailē "Identifikācijas Nr." norāda attiecīgo identifikācijas numuru – tam jābūt tādam pašam kā Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē publicētajā paziņojumā par koncesijas piešķiršanu.

165. Ailē "CPV kods" norāda attiecīgā iepirkuma CPV galveno kodu jeb Eiropas Savienības apstiprināto nomenklatūru, kuru piemēro koncesijas procedūrās.

166. Aiļu grupā "Procedūru veids" atzīmē koncesijas procedūru, kura attiecīgajam iepirkumam tika piemērota.

167. Ailē "Līgumu skaits" norāda to koncesijas līgumu skaitu, kuri pēc attiecīgās koncesijas procedūras ir rakstiski noslēgti starp publisko partneri un privāto partneri.

168. Ailē "Noslēgtā līguma līgumcena (euro) bez PVN" norāda ar katru privāto partneri noslēgtā koncesijas līguma līgumcenu euro bez PVN.

6.4. Veidlapas Nr. 5-PPPL 3. sadaļa "Publiskās un privātās partnerības likuma piemērošanas izņēmumi"

169. Veidlapas Nr. 5-PPPL 3. sadaļā norāda koncesijas līgumus, kas iepriekšējā kalendāra gadā noslēgti, pamatojoties uz Publiskās un privātās partnerības likuma 3., 3.1 un 3.2 pantā noteiktajiem likuma piemērošanas izņēmumiem. Par katru noslēgto koncesijas līgumu aizpilda atsevišķu rindu.

170. Katru pakalpojumu koncesijas līgumu norāda atsevišķā rindā, ailē "Nr. p. k." norādot kārtas numuru.

171. Veidlapas Nr. 5-PPPL 3. sadaļā neiekļauj informāciju par iepirkuma līgumiem, kas noslēgti saskaņā ar Publiskās un privātās partnerības likuma 3., 3.1 un 3.2 pantu.

172. Ailē "Līguma nosaukums" norāda katra noslēgtā koncesijas līguma nosaukumu.

173. Ailē "Publiskās un privātās partnerības likuma 3., 3.1 un 3.2 pantā noteiktais pamatojums" norāda Publiskās un privātās partnerības likuma attiecīgo normu, uz kuru pamatojoties ir noslēgts koncesijas līgums.

174. Ailē "Noslēgtā līguma līgumcena (euro) bez PVN" norāda noslēgtā koncesijas līguma līgumcenu, sākot no viena euro, bez PVN.";

1.9. papildināt noteikumus ar 7. nodaļu šādā redakcijā:

"7. Noslēguma jautājums

175. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2016. gada 1. marta noteikumus Nr. 121 "Noteikumi par oficiālās statistikas veidlapu paraugiem iepirkumu jomā un veidlapu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 45. nr.).";

1.10. papildināt noteikumus ar 5. pielikumu šādā redakcijā:

"5. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 28. februāra
noteikumiem Nr. 102

5 – PPPL

Pārskats par koncesijas līgumiem
par 20___. gadu

Iesniedz līdz 20___. gada 1. aprīlim

Pārskata sagatavotājs

Nosaukums  
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs  
Adrese  
Tālrunis   E-pasta adrese  

Veidlapas aizpildītājs

Vārds, uzvārds  
Tālrunis   E-pasta adrese  

 

Sadaļas numurs un nosaukums Sadaļu aizpilda, ja pārskata gadā
1. Koncesijas līgumi, kuru līgumcena ir mazāka par Eiropas Savienības līgumcenu robežu noslēgti līgumi, kuru līgumcena ir mazāka par normatīvajos aktos par publiskās un privātās partnerības iepirkumu līgumcenu robežām noteiktās līgumcenas robežvērtību
2. Koncesijas līgumi, kuru līgumcena ir lielāka par Eiropas Savienības līgumcenu robežu noslēgti līgumi, kuru līgumcena ir vienāda ar normatīvajos aktos par publiskās un privātās partnerības iepirkumu līgumcenu robežām noteiktās līgumcenas robežvērtību vai lielāka par to
3. Publiskās un privātās partnerības likuma piemērošanas izņēmumi noslēgti līgumi, pamatojoties uz Publiskās un privātās partnerības likuma 3., 3.1 un 3.2 pantā noteiktajiem likuma piemērošanas izņēmumiem

1. Koncesijas līgumi, kuru līgumcena ir mazāka par Eiropas Savienības līgumcenu robežu

Iepirkumu veids Procedūru veids Rindas kods Noslēgto līgumu skaits Noslēgto līgumu kopējā summa (euro) bez PVN
Būvdarbi Konkurss bez pretendentu atlases 010    
Konkurss ar pretendentu atlasi 020    
Konkursa dialogs 030    
Sarunu procedūra 040    
Pakalpojumi Konkurss bez pretendentu atlases 050    
Konkurss ar pretendentu atlasi 060    
Konkursa dialogs 070    
Sarunu procedūra 080    
Kopā 090    

2. Koncesijas līgumi, kuru līgumcena ir vienāda ar Eiropas Savienības līgumcenu robežu vai lielāka par to

Nr. p. k. Identifikācijas Nr. CPV kods Procedūru veids Līgumu skaits Privātais partneris Noslēgtā līguma līgumcena (euro) bez PVN
konkurss bez pretendentu atlases konkurss ar pretendentu atlasi konkursa dialogs sarunu procedūra nosaukums valsts
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
                     

3. Publiskās un privātās partnerības likuma piemērošanas izņēmumi

Nr. p. k.

Līguma nosaukums Publiskās un privātās partnerības likuma 3., 3.1 un 3.2 pantā noteiktais pamatojums Noslēgtā līguma līgumcena (euro) bez PVN"
1 2 3 4
       

2. Noteikumi stājas spēkā 2017. gada 10. maijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!