• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1996., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Zviedrijas jaunais vēstnieks Hanss Oskars Magnusons

Vēl šajā numurā

12.09.1996., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 9.septembrī, Ekonomikas un finansu komitejas sēdē tika apstiprināts noteikumu projekts “Noteikumi par kārtību, kādā sabiedriskajām organizācijām (fondiem) un budžeta iestādēm tiek piešķirtas vai atsauktas atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumu.”Projekts paredz, ka atļaujas saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumu, konkrētām sabiedriskajām kultūras, izglītības, zinātnes, sporta, labdarības, veselības un vides aizsardzības organizācijām (fondiem) un reliģiskajām organizācijām, kā arī atļaujas ar norādītiem atsevišķiem darbības virzieniem organizācijām piešķir un atsauc Finansu ministrija. Savukārt izsniegtās atļaujas tiks anulētas bez tiesībām saņemt jaunas, ja tiks konstatēti kādi likumu vai tiesību aktu pārkāpumi, tai skaitā, netiks laikā maksāti nodokļi. Paredzēts, ka par ziedojumiem, kas saņemti mantas vai pakalpojumu veidā (dāvanām), budžeta iestādēm jāsastāda pieņemšanas akts un jāiegrāmato šīs materiālās vērtības atbilstoši grāmatvedības uzskaites prasībām. Ne vēlāk kā taksācijas gadam sekojošā gada 1.martā budžeta iestādēm par kopējo ziedojumu apmēru un izlietojumu paredzēts iesniegt pārskatu Valsts kases departamentā, kā arī publicēt pārskatu par pirmstaksācijas gadā saņemto ziedojumu summām un to izlietojumu.

Komiteja apstiprinājusi rīkojuma projektu “Par Zemkopības ministrijas valsts zivju audzētavu – valsts zivju resursu atražotāju nekustamā īpašuma nostiprināšanu zemesgrāmatās uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā”.Projekts paredz, ka Zemkopības ministrija ir pilnvarota valsts vārdā slēgt līgumus par valsts zivju audzētavu – valsts zivju resursu atražotāju, zivju vaislas un selekcijas materiālu audzētāju – nepieciešamo zemes platību izpirkšanu un noteikt to izpērkamo zemju platību. Paredzēts, ka izdevumi zemes ierīcības darbiem, kas saistīti ar zemes platību izpirkšanu un reģistrēšanu zemesgrāmatās, tiek segti no Zemkopības ministrijas budžeta līdzekļiem, kas paredzēti zemes izpirkšanai.

Komiteja akceptējusi noteikumu projektu “Par muitas tarifu kvotām gaļai un dzīviem lopiem”. Tas paredz noteikt līdz šā gada 31.decembrim muitas tarifu kvotas liellopiem, samazinot ievedmuitas tarifa likmi no 40% līdz 10% (pamatlikme) un 5% (likme brīvās tidzniecības līguma valstīm). Gaļas un dzīvo lopu apjomu ievedumam paredzēts organizēt konkursu un konkursa rezultātus izvērtēt Zemkopības ministrijas izveidotajai komisijai kopā ar Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociāciju.

Komiteja apstiprinājusi arī noteikumu projektu grozījumiem MK noteikumos “Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas.” Projekts paredz precizēt kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas, un vienkāršot saistošo noteikumu par nodevu uzlikšanu pieņemšanas, iesniegšanas un reģistrēšanas kārtību pašvaldību darbību pārraugošajā valsts institūcijā. Grozījumu projektā ir nodalīti maksas pakalpojumi, kas ir pašvaldību nodevu objekti, bet par kuriem pašvaldības var ņemt samaksu, ieviešot atsevišķu grāmatvedības uzskaiti un veicot nodokļu un citus obligātos maksājumus.

Komiteja atbalstīja rīkojuma projektu “Par MK rīkojuma “Par darba grupu likumdošanas aktu izstrādāšanai vērtspapīru tirgus jomā” atzīšanu pas spēku zaudējušu.” Tas paredz likvidēt darba grupu likumdošanas aktu izstrādāšanai vērtspapīru tirgus jomā, kas sev noteiktos uzdevumus izpildījusi (pieņemti likumi “Par vērtspapīriem” un “Par vērtspapīru tirgus komisiju”)un veikts darbs Vērtspapīru tirgus komisijas izveidošanā.

Pieņemts arī rīkojuma projekts “Par darba grupu kopsavilkuma pašvaldību finansu pārskatu izstrādāšanai”. Tas paredz izveidot darba grupu Valsts kases pārvaldnieka Aivara Veisa vadībā, lai par 1997.gadu iegūtu kopsavilkumu pašvaldību finansu pārskatus, kuri atspoguļotu pašvaldību budžeta un pašvaldību uzņēmējdarbības konsolidētos rezultātus, kā arī nodrošinātu līgumsaistību atspoguļojumu pašvaldību finansu pārskatos par 1997.gadu un nepieļautu nesankcionētu finansu saistību uzņemšanos. Jau līdz šā gada 1.novembrim darba grupai paredzēts izstrādāt un iesniegt MK pasākumu plānu, kas paredzētu attiecīgo valsts un pašvaldību institūciju veicamos pasākumus minētā uzdevuma izpildei, izdalot atsevišķus pasākumus, kuri veicami līdz 1997.gada 1.janvārim.

Komiteja akceptējusi rīkojuma projektu “Par zemes pārdošanu Talsu rajona Kolkas “Jūrskolā””.Tajā paredzēts pārdot Talsu rajona pašvaldībai esošo ēku un būvju uzturēšanai divus zemes gabalus 2,2 ha kopplatībā, paredzot, ka zemes pircējs samaksu par zemi veic latos.

Komisija izteikusi atbalstu zemes gabalu Rīgā, kas reģistrēti zemesgrāmatā uz valsts vārda, pārdošanai. Zemes pārdošanas līgumus paredzēts slēgt Latvijas Hipotēku un zemes bankai, paredzot tos pārdot par īpašuma kompensācijas sertifikātiem (50% apmērā no kopējās summas) un par latiem (50% apmērā no kopējās summas), kā arī līgumos norādīt Rīgas pilsētas pašvaldības noteiktos attiecīgo zemes gabalu izmantošanas mērķus un uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamās zemes platības.

Tika apstiprināts arī rīkojuma projekts par dzīvojamās mājas Rīgā, Saldus ielā 3b, nodošanu Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!