• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par TV apraides atļauju konkursiem Daugavpilī, Rēzeknē un Gulbenē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.109

Par darbā iekārtošanas speciālu atļauju izsniegšanas instrukcijas apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Nacionālā radio un televīzijas padome

Veids: informācija

Pieņemts: 15.05.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Radio un televīzijas padomes ziņas

Nacionālās radio un televīzijas padomes informācija

1996. gada 15. maijā

Par TV apraides atļauju konkursiem Daugavpilī, Rēzeknē un Gulbenē

Nacionālā radio un televīzijas padome informē,

ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komerctelevīzijas programmas izplatīšanai Daugavpils 21. TV kanālā pieteicies viens pretendents — SIA “Latgales reklāma”.

SIA “Latgales reklāma”,

kuras adrese ir Daugavpilī, Rīgas ielā 6, LV—5403, kuras dibinātāji ir Ļubova un Grigorijs Ņemcovi.

Programmas nosaukums — TV “Miljons”.

Programmas mērķis — sniegt Daugavpils pilsētas un tai tuvāko lauku rajonu iedzīvotājiem plašu un vispusīgu informācijas apkopojumu TV 21. kanālā par pilsētas un rajona dzīvi, ziņas no sociālās palīdzības nodaļām, valsts ieņēmumu u.c. dienestiem, speciālistu konsultācijas, veidot dialogus un organizēt tikšanās tiešajā ēterā ar pilsētas domes un rajona padomes pārstāvjiem, policijas, izglītības sfēras, medicīnas, kultūras darbiniekiem, juristiem, nodrošinot latviešu valodas un kultūras attīstību, sekmējot vienkopienas valsts nostiprināšanu. Raidlaikā tiks ietvertas arī izklaides programmas ar vietējo mūziķu piedalīšanos, rīta aerobikas seansi, ārstu padomi, astroloģiskās un laika prognozes, kā arī sporta aktualitātes un reklāmas raidījumi, ikdienas vietējās preses apskati. Paredzētas arī pilsētas un rajona iedzīvotāju aptaujas un tiešas sazināšanās ar speciālistiem, sarunas par aktuālām tēmām. Tiks veidoti raidījumi par biznesu, politiskām aktualitātēm, mākslu utt. Žurnālisti uzstāsies savās tematiskajās rubrikās, raidlaiks tiks atvēlēts arī daugavpiliešiem — jaunrades pārstāvjiem. Tiks nodrošinātas sabiedrības vajadzības pēc izglītojošiem, arī reliģiski izglītojošiem, kultūras, zinātnes, izklaides, bērnu, sporta u.c. raidījumiem (arī ar surdotulkojumu).

 Nacionālā radio un televīzijas padome informē,

ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komerctelevīzijas programmas izplatīšanai Rēzeknes TV 10. kanālā pieteikušies divi pretendenti — Rēzeknes SIA “BIK TV” un SIA “Ef–Ei”.

Rēzeknes SIA “BIK TV”,

kura adrese ir Rēzeknē, 18. novembra ielā 16, LV—4600 un kura dibinātājs un īpašnieks ir Pēteris Burmistrovs, LR pilsonis.

Programmas un TV stacijas nosaukums — “BIK TV”.

“BIK TV” raida Rēzeknes pilsētas 10. kanālā no 1994. gada. “BIK TV” programma ir veidota kā viena kanāla nedalīta programma ar orientāciju uz lokālo Rēzeknes pilsētas un rajona, kā arī tuvāko kaimiņu rajonu skatītājiem. Programmas galvenā uzmanība vērsta uz informācijas izplatīšanu, kā arī sociālo, ekonomisko un politisko problēmu atspoguļošanu un diskusiju TV ekrānā. Lielākoties raidījumi ir latviešu valodā, tostarp arī latgaliešu dialektā. Nepārsniedzot 30 procentus raidlaika, tiek piedāvāti raidījumi krievu un poļu valodā, ko iegūst no sadarbības partneriem, ar ko noslēgti līgumi (piemēram, Ostankinas TV, TV “Polonija” u.c).

“BIK TV” populārākie autorraidījumi ir “Pašvaldību ziņas”, TV publicistiska diskusija “Divi pret vienu”, tiešraide “Objektīvā...” (sociālās problēmas, speciālistu atbildes u.c.), ģimeņu raidījums “Sestdienas pīrāgs”. Iecerēts uzsākt spēli “Kas? Kur? Kad?” un translēt to tiešajā ēterā.

Latviešu kultūras un valodas attīstībai kalpo sadarbība ar kompāniju LTS — “BIK TV” iepērk LTS ziņas, kultūras programmu “Olūti”, kultūras programmu “Svētdiena”, raidījumu ciklus par naturalizācijas procesiem, kā arī latviešu valodas mācību raidījumus.

Kristīgā katoļu studija “Emmanuels” katru otro svētdienu piedāvā garīgās dzīves jautājumiem veltītu raidījumu.

No producentu grupas “5K” iepērk trīs 15 minūšu raidījumus nedēļā par aktualitātēm Rēzeknē un tās rajonā.

“BIK TV” informātikas centrs ik nedēļas izglīto datoru interesentus.

Atļaujas saņemšanas gadījumā “BIK TV” programmā pilnībā iekļaujas līdzšinējā telekompkānija “KNL”, kļūstot par producentu. “KNL” iecienītākie raidījumi saistās ar mūzikas dzīvi un sportu.

Filmas tiek piedāvātas, sadarbojoties ar Igaunijas TV “Kanāls 2” un Krievijas TV.

“BIK TV” ir gatava raidīt 10. kanālā 12 stundas ik dienas Betacam SP standartā, “BIK TV”” programmas nodrošina 20 cilvēki (koncepcija izklāstīta saīsināti).

Rēzeknes SIA “Ef–Ei”,

kura adrese ir Rēzeknē, Atbrīvošanas avēnijā 98, LV—4600, kura dibinātāji ir I.Belka, O.Ivanovs, O.Naumova, M.Minčonoks un A.Adrickis. M.Minčonoks ir Latvijas pastāvīgais iedzīvotājs, pārējie dibinātāji — LR pilsoņi.

Programmas un TV nosaukums — “Ef–Ei”.

Šī sabiedrība raida Rēzeknes 10. kanālā vairāk nekā 3 gadus.

‘Ef–Ei” raidījumi tiek un tiks veidoti ar devīzi “Jums un kopā ar jums”. Nemitīgi pieaug orģinālraidījumu skaits. Liela nozīme piešķirta bērnu raidījumiem. Tie ir ļoti daudzpusīgi, ietver kā izglītības programmas, tā izklaides iespējas. Mazajiem skatītājiem “Ef–Ei” piedāvā 7 oriģinālraidījumus un translācijas no visiem nozīmīgākajiem bērnu pasākumiem Latgalē. Vēl 4 oriģinālraidījumi paredzēti jauniešiem, arī studentiem. Ir raidījumi, kur dominē pat filozofiskas tēmas.

“Ef–Ei” piedāvā daudzus praktiskus raidījumus, kas ietver dažādus noderīgus padomus kā sievietēm, tā vīriešiem.

Ziņu blokos “Ef–Ei” stāsta par visām aktualitātēm, kas notiek Rēzeknē un Latgalē, iespējami plašā tematiskajā spektrā. Ir nodibināta laba sadarbība ar pašvaldībām un uzņēmējiem — tas ļauj iegūt pašas svarīgākās ziņas.

Ir vairāki publicistiski raidījumi, kuru saturā ir konkrētā brīža saimnieciskās un politiskās aktualitātes.

“Ef–Ei” piedāvā raidījumus kristiešiem, kur runāts par reliģijas tēmām, par to pasaules uztveri, ko māca Bībele.

Atpūtas raidījumos daudz vērības velta sporta translācijām, īpaši pievēršoties futbolam, florbolam, teikvando un cīņas sportam.

Rīta stundās “Ef–Ei” plāno raidīt muzikāli informatīvu izklaidējošu raidījumu latviešu valodā. Tur būs katras dienas svarīgākā informācija.

“Ef–Ei” piedāvās programmas, kas iegūtas no citiem producentiem, tostarp līgumpartneriem — “Alko” (latviešu filmas), Vācijas TV “Deutsche Welle” Sanktpēterburgas TV “Eiropa plus”, “Laine” un TV 6 (Maskava), kā arī TV “Polonija”.

Šo programmu “Ef–Ei” nodrošina ar pašu pelnītu naudu.

 

Nacionālā radio un televīzijas padome informē,

ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai Gulbenes TV 11. kanālā pieteikušies divi pretendenti — SIA “TV 11. kanāls” un fizisku un juridisku personu apvienība “Gulbenes televīzija”.

SIA “TV 11. kanāls”,

kura adrese ir Gulbenē, Vidus ielā 27, LV—4401 un kura dibinātājs un īpašnieks ir Guntars Eniks, LR pilsonis.

Programmas un TV stacijas nosaukums — “Gulbenes televīzija”.

SIA “TV 11. kanāls” raida Gulbenes pilsētas 11. kanālā no 1993. gada.

Uzdevumi:

— Gulbenes pilsētas un rajona iedzīvotāju operatīva informēšana par notikumiem pilsētā un rajonā;

— izklaidējošu raidījumu veidošana;

— izziņas raidījumu veidošana;

— reklāmu veidošana un pārraidīšana.

Programmas saturs un laiks:

— ziņu raidījumi ar operatīvo informāciju — 60%;

— oriģinālraidījumi un diskusijas ar izziņas materiālu — 20%;

— izklaidējoši raidījumi, konkursi — 20%.

Pārraides notiek pirmdien, trešdien, ceturtdien plkst. 21.00.

Perspektīvā raidlaika apjoms sasniegs 10 stundas nedēļā.

Aptveramā teritorija:

SIA “TV 11. kanāls” raidītājs un antena nodrošina “Gulbenes televīzijas” redzamību visā Gulbenes rajonā. Raidītāja jauda 0,1 kW.

Raidījumi tiek veidoti latviešu valodā.

 

Fizisko un juridisko personu apvienība, kurā sastāv Gulbenes pilsētas dome, laikraksta “Dzirkstele” redakcija, J.Matisons, O.Veikšāns, V.Safronovs, G.Bogdanovs un D.Ločmele.

Programmas nosaukums: “Gulbenes televīzija”.

Programmas ievirze: informēt pilsētas un rajona iedzīvotājus par aktuālākajiem notikumiem rajonā. Tiks veidotas regulāras ziņu pārraides, problēmsižeti, intervijas tiešajā ēterā no studijas par iedzīvotājus interesējošām tēmām. Sadarbojoties ar sabiedriskajām organizācijām, pašdarbības kolektīviem, rajona mācību iestādēm, tiks veidoti tematiski raidījumi. Ir vienošanās ar Gulbenes ģimnāzijas audzēkņu grupu par viņu autorprogrammas veidošanu.

Reizi mēnesī tiks pārraidītas pilsētas domes un rajona padomes sēdes. Esam paredzējuši veidot īpašas kultūras un izklaides pārraides nedēļas nogalē, veidojot tematiskas autorprogrammas, translēt Gulbenē un pagastos notiekošos vietējo koletīvu koncertus, konkursus, sporta norises un citus kultūras pasākumus.

Čpaši atbalstot vietējo uzņēmēju darbību, tiks veidoti reklāmsižeti.

Mērķauditorija: rajona iedzīvotāji, cenšoties programmu veidošanā ievērot konkrētās interešu grupas.

Savā darbībā apņemamies ievērot autortiesības.

70 procentus no visa atvēlētā raidlaika aizņems mūsu autorprogrammas latviešu valodā.

Iepriekšminēto varēsim realizēt, jo līdzdalību raidorganizācijā “Gulbenes televīzija” apstiprinājuši Gulbenes rajona laikraksta “Dzirkstele” profesionāli žurnālisti, telekompānijas LTS žurnālisti Gulbenē un pieredzējis operators.

Palielinoties raidlaika apjomam, uzskatām par nepieciešamu un iespējamu ar rajona laikraksta starpniecību publicēt 11. kanāla raidījumu programmu.

Licences saņemšanas gadījumā raidījumu kvalitātes nodrošināšanai tiks izveidota padome piecu cilvēku sastāvā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!