• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par humānās palīdzības sūtījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas skaidrojums nr. 07/2—382

1996.gada 20.maijā

Par humānās palīdzības sūtījumiem

No š.g. 1.aprīļa spēkā stājušies Ministru kabineta 1996.gada 12.marta noteikumi nr.57, nr.58 un nr,61, un humānās palīdzības kravu saņēmējiem ir neskaidrība par šajos noteikumos atsevišķos punktos minēto nosacījumu skaidrojumu.

Finansu ministrija informē, ka to sabiedrisko organizāciju, reliģisko organizāciju, fondu, biedrību un citu institūciju saraksts, kuri var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji, noteikts 1996.gada 12.marta noteikumos nr.58 “Noteikumi par sabiedriskajām, reliģiskajām organizācijām, fondiem, biedrībām un citām institūcijām, kas var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji”.

Juridiskās personas, kuras atbilst 1995.gada 29.augusta likuma “Par humānās palīdzības sūtījumiem” prasībām un kuras vēlas reģistrēties kā humānās palīdzības kravu saņēmēji, iesniedz pieteikumu Finansu ministrijā. Pieteikumam jāpievieno reģistrācijas apliecības kopija un statūtu (nolikuma, satversmes) kopija.

Saskaņā ar 1995.gada 29.augusta likuma “Par humānās palīdzības sūtījumiem” 2.panta 1.punktu valsts vai pašvaldību institūcijām humānās palīdzības sūtījumu saņēmēju sarakstā nav jāreģistrējas.

Ministru kabineta noteikumi nr.57 “Par humānās palīdzības kravu saturu” un noteikumi nr.61 “Humānās palīdzības kravu uzskaites, izsniegšanas un izmantošanas kārtība” attiecas uz visiem humānās palīdzības kravu saņēmējiem.

Ministru kabineta 1996.gada 12.marta noteikumi nr.61 2.punktā minētais garantijas raksts tiek iesniegts apstiprināšanai Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļā atbilstīgi saņēmēja juridiskajai adresei.

Ar garantijas rakstu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentam Ministru kabineta 1996.gada 12.marta noteikumu nr.61 “Humānās palīdzības kravu uzskaites, izsniegšanas un izmantošanas kārtība” 2.punktā ir jāsaprot garantijas raksts, kurš divos eksemplāros jāiesniedz apstiprināšanai Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļai atbilstoši saņēmēja juridiskajai adresei un kura vienu eksemplāru pēc apstiprināšanas saņēmējs vēlāk iesniedz muitas iestādē, kurā tiek noformēta muitas kravas deklarācija.

Finansu ministrija atgādina, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu nr.58 “Noteikumi par sabiedriskajām, reliģiskajām organizācijām, fondiem, biedrībām un citām institūcijām, kas var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji” 6.punktu šo noteikumu 2.punktā minētajiem humānās palīdzības saņēmējiem līdz 1996.gada 1.jūnijam jāreģistrējas Finansu ministrijā. Pieteikums un tam pievienotie dokumenti (reģistrācijas apliecības kopija un statūtu (nolikuma, satversmes) kopija) jāiesniedz Finansu ministrijā. Muitas likumdošanas nodaļā, tālr. 7-225927.

Finansu ministrijas valsts sekretāre V.Andrējeva

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!