• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2017. gada 6. marta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2017., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/op/2017/49.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.03.2017., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 06.03.2017.

OP numurs: 2017/49.6

2017/49.6
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Rēzeknē 2017.gada 6.martā (prot. Nr.109, 1.p.)

Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 19.punktu,
41.panta pirmās daļas 1.punktu
un Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā, kā arī šo atvieglojumu apmēru.

2. Braukšanas maksas atvieglojumu apliecinošs dokuments ir "Rēzeknieša karte". Tā ir divu veidu:

2.1. "Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja karte";

2.2. "Rēzeknes pilsētas skolēna apliecība".

3. Ar Rēzeknieša karti ("Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja karti") ir tiesības bez maksas braukt Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā visa kalendārā gada laikā personām, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā un kuras atbilst kādai no kategorijām:

3.1. Maznodrošinātas un trūcīgas personas;

3.2. Trešās grupas invalīdi;

3.3. Pirmsskolas vecuma bērni, kuri apmeklē Rēzeknes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, tostarp tie, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā;

3.4. Pensionāri un personas, kuras vecākas par 60 gadiem;

3.5. Personas, kuru apgādībā ir bērni līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolu pilna laika studiju programmā.

4. Rēzeknieša karti ("Rēzeknes pilsētas skolēna apliecība") iegādāties un braukt ar atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā ir tiesības:

4.1. Bērniem-bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, pilsētas teritorijas bērnu aprūpes institūcijās esošajiem bērniem līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai vai līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja tie turpina mācības klātienē vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolu pilna laika studiju programmā;

4.2. Rēzeknes pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.–12. klašu skolēniem, kuru dzīvesvieta nav deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, – ar 50% atlaidi no biļetes cenas;

4.3. Personām, kuras mācās vispārējās, profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās un kuru dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknē, – ar 100% atlaidi no biļetes cenas.

5. Šie noteikumi nav attiecināmi uz pasažieriem, kuriem braukšanas maksas atvieglojumi tiek piešķirti saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 31. marta noteikumiem Nr.153 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos".

6. Noteikumi stājas spēkā ar 2017. gada 1. aprīli.

7. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Rēzeknes pilsētas domes 22.03.2013. saistošie noteikumi Nr.11 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā".

8. Braukšanas maksas atvieglojumu apliecinošie dokumenti, kas izsniegti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir derīgi izmantošanai līdz 2017. gada 1. jūlijam.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 06.03.2017. saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā"

Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 11 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā" nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, kā arī šo atvieglojumu apmēru Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 12. pantu, 15. panta pirmās daļas 19. punktu, 41. panta pirmās daļas 1. punktu un Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu, Ministru kabineta 31.03.2015. noteikumi Nr. 153 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos", Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumu" 66. punktu, radās nepieciešamība izstrādāt saistošos noteikumus jaunā redakcijā.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Ar saistošiem noteikumiem tiek noteikts, ka personām, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, lietojot "Rēzeknieša karti", ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu visa kalendārā gada laikā.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu 2017. gadā papildu finansējums no pašvaldības budžeta līdzekļiem pārvadātājam paredzams 270 000 EUR apmērā.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likums "Par pašvaldībām", Sabiedriskā transporta pakalpojumu likums, Ministru kabineta 31.03.2015. noteikumi Nr. 153 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos"
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots mājaslapas www.rezekne.lv sadaļā "Saistošo noteikumu projekti" un ir pieejams Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!