• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Stomatoloģijas institūtā - Pasaules veselības organizācijas sadarbības centrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1996., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Vadības kontrole mūsdienu valsts pārvaldē"

Vēl šajā numurā

16.05.1996., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Stomatoloģijas institūtā —
Pasaules veselības organizācijas sadarbības centrs


15.maijā Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse piedalījās Pasaules veselības organizācijas (PVO) Stomatoloģiskās izglītības sadarbības centra atklāšanā (apakšējos attēlos, kopā ar LMA rektoru Jāni Vētru). Centrs atrodas Latvijas Medicīnas akadēmijas Stomatoloģijas institūtā.

Pasaules veselības organizācija savu darbību Latvijā sāka 1991.gadā. Jau ilgāku laiku tā meklēja iespēju savu pētījumu projektos iesaistīt aizvien jaunas valstis. Pagājušajā gadā PVO Latvijas nodaļas pārstāvji vērsās pie toreizējā Ministru prezidenta ar ierosinājumu izveidot šādu centru. Nu tas ir noticis. PVO direktors zobārstniecības jomā profesors Genadijs Pahomovs (2. attēlā)uzsvēra, ka šis ir pirmais tāda veida centrs Baltijas valstīs. Turklāt nevienam nav noslēpums, ka Latvijā cilvēkiem zobu bojājumu līmenis ir ļoti augsts. Centra atklāšana varētu būt viens no pirmajiem soļiem situācijas uzlabošanā.

Uzrunājot centra vadītājus un viesus, Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse sacīja: sadarbības centra izveide un jaunās klīnikas atklāšana pierāda, ka Latvijas mediķu profesionalitāte un kvalifikācija neatpaliek no citu valstu stomatologu līmeņa, un novēlēja droši turpināt iesākto ceļu.

Savukārt centra direktore docente Ilga Urtāne (1. attēlā) solīja darīt visu, lai attaisnotu uz centru un tā mediķiem liktās cerības un uzlabotu stomatoloģisko izglītību un situāciju valstī.

Pēc svinīgās atklāšanas ceremonijas Saeimas priekšsēdētāja un viesi apskatīja darba un mācību kabinetus, operāciju zāles, ka arī institūta bibliotēku, kuras tapšanā lielu ieguldījumu devis profesors un institūta katedras vadītājs Pēteris Apse no Kanādas.

Inese Auniņa,
Saeimas priekšsēdētājas
preses sekretāre
Foto: Māris Kaparkalējs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!