• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija par Saeimas Prezidija 1996. gada 13. maija sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1996., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisijas iesniegumi

Vēl šajā numurā

16.05.1996., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1996. gada 13. maija sēdi

1. Sēdē izskatīja sešus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma nosūtīt Izglītības un zinātnes ministrijas iesniegumu par Augstākās izglītības padomes sastāvu Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1996. gada 16. maija sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma lēmumu par Saeimas sēžu kavējumiem 1996. gada aprīlī.

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 15. pantu, Saeimas Prezidijs nolēma atzīt, ka 11. aprīļa ārkārtas sesiju neattaisnoti kavējis deputāts A.Kiršteins.

Atzīt Saeimas 18. aprīļa sēdes kavējumu par neattaisnotu un uzlikt sodu 20 procentu apmērā no mēneša pamatalgas deputātam J.Jurkānam.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Demokrātiskā partija “Saimnieks” Valsts prezidenta amatam izvirzījusi I.Kreituses kandidatūru, bet Tautas kustība “Latvijai” — I.Liepas kandidatūru.

6. Pieņēma zināšanai Valsts kontroles informāciju par revīzijas rezultātiem Centrālajā zemes komisijā.

7. Apstiprināja izdevumu tāmi Vācijas parlamentārās grupas apmeklējumam Rīgā 1996. gada 15. un 16. maijā.

8. Lai Saeimas Prezidijs saziņā ar Frakciju padomi varētu lemt par Valsts prezidenta vēlēšanu dienu un ņemot vērā, ka Valsts prezidenta vēlēšanu diena nav noteikta ne Satversmē, ne Saeimas Kārtības rullī un šis jautājums nav noregulēts arī ar Saeimas lēmumiem, Saeimas Prezidijs nolēma nosūtīt visām Saeimas frakcijām izziņu par Valsts prezidenta ievēlēšanu, lūgt apspriest iespējamos variantus un līdz 20. maijam rakstveidā iesniegt savus priekšlikumus Saeimas sekretāra biedrei J.Kušnerei.

9. Prezidijs nolēma, ka gadījumos, kad Saeima uzņems personas Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā, pases turpmāk tiks izsniegtas svinīgos apstākļos Saeimas ēkā.

10. Izskatīja deputāta A.Bartaševiča iesniegumu, kurā viņš lūdz iekļaut savu kandidatūru to Latvijas Republikas pārstāvju grupā, kas kā starptautiskie novērotāji sekos Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu norisei.

Prezidijs nolēma nosūtīt deputāta A.Bartaševiča iesniegumu Ārlietu komisijai un lūgt līdz 15. maijam izteikt savu viedokli minētajā jautājumā.

11. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: J.Ādamsonam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); A.Čepānim (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdes daļā); O.Dunkeram (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); E.Grinovskim (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); E.Grīnbergam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); A.Kiršteinam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdes daļās); A.Krastiņam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē un 9. maija sēdē); Ģ.V.Kristovskim (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē un 9. maija sēdē); L.Kuprijanovai (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdes daļā); I.Liepam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); A.Rugātei (Saeimas 9. maija sēdē); J.Sinkam (Saeimas 2. maija sēdes daļā un 6. maija ārkārtas sēdes daļās); L.Stašam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); L.Tenisam (Saeimas 2. maija sēdes daļā); A.Tomašūnam (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdē); J.Zaķim (Saeimas 6. maija ārkārtas sēdes daļās).

12. Prezidijs nolēma atlikt jautājuma izskatīšanu par V.Dozorceva un J.Vidiņa 16. maija sēdes kavējuma attaisnošanu.

13. Piešķīra komandējumus:

1) Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultantei I.Birzniecei un Saeimas Starpparlamentāro attiecību biroja vadītājas vietniekam I.Aizstrautam laikā no 25. maija līdz 29. maijam uz Eiroparlamenta un Rumānijas parlamenta rīkoto semināru par Eiropas Savienības jautājumiem, kas notiks Bukarestē (Rumānijā);

2) Latvijas – Krievijas partnerattiecību parlamentārās atbalsta grupas locekļiem J.Jurkānam, A.Seikstam, J.Celmiņam, A.Bartaševičam un I.Liepam laikā no 21. maija līdz 24. maijam pēc Krievijas Federācijas Starpparlamentārās Baltijas grupas ielūguma uz grupu tikšanos un sadarbības jautājumu apspriešanu Maskavā (Krievija).

Prezidijs nolēma neapstiprināt izdevumu tāmi minētajam braucienam, pirms nav precizēti viesnīcas izdevumi;

3) Saeimas priekšsēdētājas palīdzei A.Vītoliņai laikā no 14. jūlija līdz 27. jūlijam uz Vācijas Bundestāga rīkoto semināru par starptautiskajām un starpparlamentu attiecībām, kas notiks Bonnā (Vācija).

Saeimas sekretāra biedre J.Kušnere

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!