• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2017. gada 16. februāra lēmums Nr. 4 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2017., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/op/2017/44.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LZA Terminoloģijas komisijas lēmums Nr. 100

Par kailgliemežu nosaukumu Arion lusitanicus un Arion vulgaris atveidi latviešu valodā

Vēl šajā numurā

28.02.2017., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 4

Pieņemts: 16.02.2017.

OP numurs: 2017/44.8

2017/44.8
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.4

Rīgā 2017.gada 16.februārī (prot. Nr.9, 5.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.KL\5-4\17\1

Par BaltCap Private Equitey Fund II SCSp, SIA "SELECTA" un SIA "Baltic Payment Systems" apvienošanos

Konkurences padome (turpmāk – KP) 23.01.2017. saņēma ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, BaltCap Private Equity Fund II SCSp (fonds kā komandītsabiedrība reģistrēta Luksemburgā, reģistrācijas Nr. B184094) iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "SELECTA" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr. 40003174017) un SIA "Baltic Payment Systems" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr. 40003656016) (turpmāk – Ziņojums).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Saskaņā ar Daļu pirkuma līgumu, BaltCap Private Equity Fund II SCSp iegūs 100% kapitāla daļu SIA "SELECTA" un SIA "Baltic Payment Systems". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, tika identificēts viens apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus – tirdzniecības automātu iznomāšanas un apkalpošanas pakalpojumu tirgus Latvijas teritorijā.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, BaltCap Private Equity Fund II SCSp iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "SELECTA" un SIA "Baltic Payment Systems".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S.Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!