• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 7. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1996., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Maltai Latvijā vēstnieks

Vēl šajā numurā

08.05.1996., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 7. maija sēdē

Vakar, 7. maijā, kārtējā valdības sēdē akceptēts Latvijas Republikas un Beļģijas – Luksemburgas ekonomiskās savienības līgums par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību.

Akceptēts Enerģijas patērētāju komitejas nolikums un Enerģijas patērētāju komitejas sastāvs. Komitejā darbosies Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības patērētāju interešu aizstāvības kluba un citu organizāciju pārstāvji.

Par Energoapgādes regulēšanas padomes priekšsēdētāju iecelts Atis Pakrastiņš.

Valdība akceptēja sarakstu par investīciju projektiem, kas finansējami no valsts pamatbudžeta. 1996. gadā no valsts pamatbudžeta valsts infrastruktūru investīciju projektu realizācijām atvēlēti 11,866 miljoni latu.

Akceptēti valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" statūti.

 

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 6.maijā, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Aizkraukles rajona Jaunjelgavas pilsētas lauku teritorijas izveidošanu, Ogres rajona Ķeguma pilsētas Rembates pagasta administratīvo robežu grozīšanu, kā arī Ogres rajona Ogres pilsētas un Ogresgala pagasta administratīvās robežas grozīšanu”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Sociālās palīdzības fonda padomes un bezpeļņas valsts uzņēmuma “Sociālo iestāžu servisa centrs” izveidošanu”. Fonds realizēs valsts pienākumus un līdzdalību sociālās palīdzības sniegšanā, kā arī sniegs metodisku palīdzību sociālās palīdzības sistēmas institūcijām.

Akceptēti grozījumu projekti Latvijas Kriminālkodeksā, Kriminālprocesa kodeksā un Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi izstrādāti, lai celtu efektivitāti cīņā pret narkotisko un psihotropo vielu izplatīšanu, noziegumiem un administratīvajiem pārkāpumiem, kas izdarīti alkoholisma, narkomānijas un toksikomānijas ietekmē.

Akceptētais grozījumu projekts Administratīvo pārkāpumu kodeksā nosaka atbildību par nepareizu Latvijas Republikas simbolikas lietošanu.

Akceptēts Bērnu tiesību aizsardzības komisijas nolikums un sastāvs. Par komisijas priekšsēdētāju paredzēts apstiprināt Ministru prezidenta biedru, izglītības un zinātnes ministru Māri Grīnblatu.

Komiteja akceptēja ieteikuma projektu “Rajonu (pilsētu) bērnu tiesību aizsardzības centra paraugnolikums” un noteikumu projektu “Par skolas vecuma bērnu uzskaiti”.

Akceptēts LR Labklājības ministrijas slimokases nolikuma projekts.

 

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Pirmdien, 6.maijā, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi projektu kārtībai, kādā preces, kas piegādātas Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai, atbrīvojamas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem. Saskaņā ar šo kārtību paredzēts, ka Valsts ieņēmumu dienests dzēš maksājamos nodokļus, ja 30 dienu laikā no tās dienas, kad muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa summa ir ņemta Valsts ieņēmumu dienesta uzskaitē, ir saņemts Finansu ministrijas atzinums par to, ka attiecīgās preces iegādātas par valdībai piešķirtajiem (garantētajiem) ārvalstu kredītiem valsts investīciju projektu realizācijai. Lai saņemtu šādu atļauju, Finansu ministrijā jāiesniedz preču nosūtītāja un saņēmēja līgums, maksājuma dokumenti; muitas kravas deklarācija; dokumenti, saskaņā ar kuriem notiek preču piegāde.

Izskatīšanai valdības sēdē un tad parakstīšanai akceptēts Latvijas un Itālijas konvencijas projekts par nodokļu dubultās uzlikšanas attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Konvencija tiks piemērota attiecībā uz uzņēmumu ienākuma, iedzīvotāju ienākuma un īpašuma nodokļiem. Konvencija rezervē Latvijai tiesības aplikt ar nodokļiem dividendes, procentus un autoratlīdzības, ja tie rodas Latvijā.

Valdības akceptam nolemts nosūtīt projektu kārtībai, kādā tiek sniegti pakalpojumi lidostu, ostu un dzelzceļa slēgtajā zonā. Tas paredz, ka, lai nodrošinātu ar robežas šķērsošanu saistīto jautājumu risināšanu, slēgtajā zonā var darboties uzņēmums, ar kuru lidostas, ostas vai dzelzceļa vadība ir noslēgusi nomas līgumu. Slēgtajā zonā var darboties preču un citu priekšmetu deklarētāji, bankas un to filiāļu norēķinu grupas, apdrošināšanas sabiedrības, beznodokļu tirdzniecības veikali, sakaru pakalpojumu punkti, bāri, kafejnīcas, restorāni un citi ēdināšanas uzņēmumi utt. Uzņēmējsabiedrības, kurām tiek piešķirtas tiesības darboties slēgtajā zonā, jāizvēlas konkursa kārtībā, saskaņojot ar Valsts ieņēmumu dienesta rajona muitas nodaļu un Robežapsardzības spēku daļu.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisijas nolikuma projekts un komisijas sastāva projekts. Komisija būs starpresoru konsultatīva institūcija, kura analizēs un izvērtēs uzņēmumu iesniegumus par nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanu un (vai) iepriekš aprēķinātās nokavējuma naudas samazināšanu un sniegs Finansu ministrijai par tiem motivētu slēdzienu. Komisija apstiprināta 13 cilvēku sastāvā. Par komisijas priekšsēdētāju ieteikts rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikuma projekts un padomes sastāva projekts. Padomes pienākums būs sekot likuma “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1996.gadā” izpildei. Padomē būs pārstāvēta Latvijas Pašvaldību savienība. Valsts kases departaments, Valsts ieņēmumu dienests, Zinātņu akadēmija, Saeima, Labklājības ministrija.

Komiteja atbalstījusi MK rīkojuma projektu par valsts kapitāla daļu pārdošanu. Ar to ieteikts pārdot valsts kapitāla daļas 41 uzņēmējsabiedrībā, to skaitā akciju sabiedrībās “Brocēni”, “Brocēnu šīferis”, “Trasta komercbanka”, “Universālveikals “Centrs””, “Gauja”, “Latvijas birža”, “Latvijas celtnieks”, “Latvijas Tirdzniecības banka”, “Latvijas lifts — Šindlers”, “LaSam”.

Konceptuāli izskatīti grozījumi MK noteikumos “Par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu”. Ar to paredzēts pagarināt termiņu uzņēmējdarbībai bez licences degvielas vairumtirdzniecībai, mazumtirdzniecībai un komerciālai glabāšanai. Jautājumu pēc saskaņošanas nolemts izskatīt komitejā atkārtoti.

Nekustamo īpašumu Rīgā, Ata ielā 1, ieteikts saglabāt valsts īpašumā un nodot Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas valdījumā Rīgas un Jūrmalas pilsētas personālsastāva dokumentu arhīva lietošanā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!