• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izveidota "TieSA" - Tiesību studējošo asociācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1996., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Visi 1995.gada Latvijas Republikas starptautiskie līgumi - vienā sējumā, 272 lappusēs

Vēl šajā numurā

08.05.1996., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izveidota “TieSA” — Tiesību studējošo asociācija

Tieslietu ministrijā 2.maijā tika reģistrēta Latvijas Tiesību studējošo asociācija “TieSA”, kurā pašlaik ir vairāk nekā septiņdesmit biedru. Tie mācās dažādās Latvijas augstākajās mācību iestādēs — Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, Policijas akadēmijā, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Baltijas krievu institūtā. Par asociācijas biedru var būt ikviens Latvijā studējošais tiesību zinātņu students neatkarīgi no dzimuma, vecuma, tautības, rases, pilsonības, izcelšanās, sociālā un mantiskā stāvokļa, politiskās un reliģiskās pārliecības, kurš atzīst organizācijas statūtus, atbalsta un sekmē tās darbību. Pirmajā sapulces sēdē tika ievēlēts arī viens Goda biedrs — Amerikas Juristu asociācijas (ABA) un Vidus un Austrumeiropas Likumdošanas atbalsta programmas (CEELI) pārstāvis advokāts Timotijs Rodžers, kurš ieguldījis lielu darbu apvienības dibināšanā.

“TieSA” mērķis ir apvienot Latvijas tiesību zinātņu studentus aktīvai sabiedriskai darbībai un radīt viņiem iespēju pilnveidot un padziļināt teorētiskās un praktiskās zināšanas jurisprudencē. Asociācija darbosies dažādās sfērās — organizēs diskusijas par tiesiskiem un politiskiem jautājumiem, dos iespēju topošajiem juristiem piekļūt Latvijas un starptautiskajai tiesiskajai informācijai, paudīs viedokli par aktuāliem un problemātiskiem sabiedriskās un tiesiskās dzīves jautājumiem, dibinās un paplašinās sakarus ar Latvijas, ārvalstu un starptautiskajām studentu un juristu organizācijām.

Pašlaik “TieSA” aktīvi piedalās semināru rīkošanā kopā ar Latvijas Juristu biedrību un CEELI. 23. un 24.aprīlī Žurnālistu namā notika seminārs par Starptautisko komerciālo arbitrāžu. 14. un 15.maijā ir paredzēts seminārs par kopuzņēmumiem. Šo semināru vadīs lektori no Vācijas Klaudija Zībela (Claudia Seibel) un Davids Taihmans (David Teichmann). No 20. līdz 22.maijam Palangā šīs pašas organizācijas rīkos semināru par vērtspapīriem.

Spriežot pēc jau notikušā semināra par arbitrāžu, interese par šādiem pasākumiem ir liela, sevišķi no juristu iesācēju puses — 23.aprīlī sertifikātus par kursa noklausīšanos saņēma vairāk nekā sešdesmit semināra dalībnieki, kas pārsvarā bija advokātu palīgi un studenti.

Turpmāk “TieSA” darbosies arī citās sfērās. Pirmais uzdevums pašlaik ir izveidot datoru tīklu, lai dotu iespēju studentiem iegūt informāciju no Internet (Starptautiskā tīkla), piekļūt NAIS (Latvijas Normatīvo aktu izstrādes sistēmai), varētu sākt veidot lekciju pierakstu un referātu krātuvi un sākt sadarbību ar starptautiskajām studentu organizācijām.

Ilze Gaņģe,
LU Juridiskās fakultātes
1. kursa studente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!