• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Krievijas ministri par naftas tranzītu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1996., Nr. 76/77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimniecības attīstības projekts (LN 3695 LV) Vidēja termiņa pārskata misija

Vēl šajā numurā

03.05.1996., Nr. 76/77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU, NOZARU DOKUMENTI, ZIŅAS

Latvijas un Krievijas ministri
par naftas tranzītu

Rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža 29 aprīlī uzturējās darba vizītē Maskavā, kur viņš tikās ar Krievijas Federācijas kurināmā un enerģētikas ministru Juriju Šafraņiku, lai precizētu kaimiņvalsts viedokli par naftas tranzīta iespējām caur Latviju un par savstarpēji izdevīgas sadarbības perspektīvām enerģētikas un kurināmā nozarē.

Kā pēc atgriešanās preses konferencē pastāstīja Ēriks Kaža, sarunu gaitā Krievijas puse informējusi, ka pašlaik tiek veikta divu terminālu celtniecība un pēc diviem gadiem, kad tikšot uzsākta to ekspluatācija, naftas tranzīts caur Ventspili var ievērojami samazināties. Tomēr sarunu gaitā abi ministri konstatējuši, ka būtu mērķtiecīgi izvērst savstarpēji izdevīgu sadarbību naftas un naftas produktu tranzīta sistēmas projektēšanā, finansēšanā, celtniecībā un ekspluatācijā Latvijas Republikas teritorijā, lai naftu un naftas produktus uz Rietumeiropu eksportētu caur Ventspils ostu.

Ēriks Kaža informēja, ka Krievijas Federācijas Kurināmā un enerģētikas ministrija noteikusi akciju sabiedrību “Lukoil” par projektu realizācijas koordinatoru naftas produktu transportēšanai un tranzītam Latvijas teritorijā.

Tikšanās gaitā abi ministri apsprieduši arī uzņēmuma “Ventspils nafta” privatizācijas iespējamos variantus. Krievijas valdība informējusi, ka tā būtu ieinteresēta piedalīties šajā procesā un iegūt ne mazāk kā 30 procentus akciju. Krievijas puse ir gatava iesaistīties dokumentu sagatavošanā uzņēmuma “Ventspils nafta” novērtēšanā, pieaicinot neatkarīgus ekspertus.

Rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža Maskavā ticies arī ar koncerna “Lukoil” pārstāvjiem, taču nekāds nodomu protokols, pretēji presē izteiktajām prognozēm, nav ticis parakstīts, jo sagatavotais nodomu protokola projekta variants neapmierinājis Latvijas pusi.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!