• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deputātu jautājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1996., Nr. 76/77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi. Pēc 25. aprīļa plenārsēdes

Vēl šajā numurā

03.05.1996., Nr. 76/77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu jautājumi

Dokuments nr.796

Ministru prezidentam A.Šķēles kungam
Zemkopības ministram A.Kaula kungam
Veselības valsts ministram J.Viņķeļa kungam

1. Ko valdība darīs un cik ātrā laikā sakārtos gaļas pārstrādes uzņēmumu darbu un dos reālu iespēju Latvijas ražotājiem — zemniekiem, nodot savus lopus gaļas pārstrādes uzņēmumos (ražotāju interesēm atbilstoši optimālos laikos, par optimālām cenām)? Kādi reāli iemesli to traucē, kāds importa gaļas daudzums (procentos salīdzinoši ar Latvijā ražoto) tiek ievests un pārstrādāts un kādas institūcijas to regulē?

2. Kā tiek veikta valsts robežu veterinārā kontrole?

a) kādā kārtībā notiek transportlīdzekļu un kravas veterinārā kontrole muitas robežas caurlaides punktos?

b) kā praktiski tiek nodrošināta visa veida lopkopības produkcijas, citu pārtikas produktu un dzīvnieku kontrole importa, eksporta un tranzīta gadījumos?

c) kā tiek nodrošināts likuma “Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību” 41.panta darbības mehānisms?

3. Cik daudz un kādas importa, eksporta veterinārās atļaujas izsniegtas laika periodā par 1995.gadu un 1996.gada (3—4 mēnešos), uz kāda likuma pamata?

4. Cik daudz LR mājdzīvnieki slimo ar Tešenas slimību un kāds vakcīnas daudzums nepieciešams, lai nodrošinātu slimības apkarošanu un profilaksi?

5. Cik reģistrēti saslimšanas gadījumi ar cūku mēri 1995.gadā un 1996.gada 3—4 mēnešos? Kad tiks veikta slimības likvidācija kāds nodrošinājums ar attiecīgo biopreparātu?

6. Cik reģistrēti mājdzīvnieku saslimšanas gadījumi ar trakumsērgu 1995.gadā un 1996.gada (3 mēnešos)? Vai ir bijuši cilvēku saslimšanas gadījumi, vai slimība progresē, vai samazinās?

7. Cik Latvijā procentuāli ir inficētas govis, jaunlopi ar liellopu leikozi, kādi pasākumi tiek veikti, lai leikozi ātrāk likvidētu, vai samazinātu līdz minimumam un kad tas gaidāms?

8. Kādas dzīvniekiem un cilvēkiem kopīgas infekcijas slimības reģistrētas pēdējos divos gados LR?

9. Ar kādiem medikamentiem Latvijas lopkopību nodrošina “Sigfarm”? (Pievienot veterināro medikamentu sarakstu).

10. Kādi un cik daudz iepirkti mājdzīvnieku attārpošanas līdzekļi, tai skaitā cik iepirkts preparāts “Hebantāls” no “Baier” firmas?

11. Kādus un no kādām valstīm LR iepērk lopkopības vajadzībām biopreparātus, medikamentus, vai iedalītie naudas līdzekļi nodrošina absolūti nepieciešamo minimumu tādu biopreparātu iegādei, uz kuru bāzes veiktie izmeklējumu rezultāti tiks atzīti par ES standartiem atbilstošiem?

12. Kāda situācija ir ar Veterinārā dienesta štatu, veterināro laboratoriju un to aprīkojuma atbilstību, lai nodrošinātu uzlikto pienākumu izpildi?

Saeimas deputāti: E.Grīnbergs, O.Kostanda, J.Mauliņš, A.Saulītis, G.Gannusa, J.Kazāks, I.Liepa, E.Zelgalvis, K.Čerāns, M.Rudzītis

1996.gada 2.maijā

 

Dokuments nr.797

Ministru prezidentam A.Šķēlem

Godātais Andri Šķēles kungs!

1. Vai Jūs esat noskaidrojis, kas vainīgs tādā absurdā, ka no ārzemēm graudus joprojām iepērk par 2—3 reizes augstāku cenu nekā no Latvijas zemniekiem?

a) Vai tā ir apzināta valsts lauksaimniecības graušana?

b) Vai tā ir ierēdņu korupcijas izpausme, iebāžot savā kabatā par ārzemju pirkuma noslēgšanu “pienākošos” komisijas procentus?

c) Vai tā ir noziedzīga nolaidība aiz muļķības?

2. Vai paredzēts vainīgos nodot tiesai?

Saeimas deputāti: J.Mauliņš, O.Kostanda, E.Grīnbergs, M.Saulītis, G.Gannusa, J.Kazāks, I.Liepa, E.Zelgalvis, K.Čerāns, M.Rudzītis

1996.gada 2.maijā

 

Dokuments nr.798

Ministru prezidentam Andrim Šķēlem

Godātais Andri Šķēles kungs!

1. Kādus radikālus pasākumus Ministru kabinets izstrādājis, lai novērstu katastrofālo tautas izmiršanu, ja zemā dzimstība veido nākamo paaudzi divreiz mazāku par iepriekšējo?

2. Kāda reāla palīdzība tiks sniegta šogad daudzbērnu ģimenēm?

Saeimas deputāti: J.Mauliņš, O.Kostanda, E.Grīnbergs, A.Saulītis, G.Gannusa, J.Kazāks, I.Liepa, A.Rubins, E.Zelgalvis,
1996.gada 2.maijā O.Dunkers, O.Grinbergs, K.Čerāns

 

Dokuments nr.799

Finansu ministram A.Kreitusa kungam
Ekonomikas ministram G.Krasta kungam

Godātais A.Kreitusa kungs!

Godātais G.Krasta kungs!

Kuri speciālisti vai eksperti ir devuši savus pozitīvos slēdzienus kredītus no ERAB Daugavas HES kaskādes garantēšanas lietderībai?

Kā bija organizēti kredītlīguma zinātniskās ekspertīzes procesi? Vai tajā tika izmantotas zinātniskas diskusijas starp “par” un “pret” pozīcijas pārstāvjiem ekspertiem?

Kāpēc kredītlīguma garantēšanas atbalstītāju viedoklis jums ir šķitis vairāk pamatots, nekā tā oponentu viedoklis, kas bija gatavi par savu pārliecību samaksāt ar savām darba vietām uzņēmuma “Latvenergo” padomē?

Saeimas deputāti: K.Čerāns, O.Kostanda, J.Mauliņš, A.Saulītis, G.Gannusa, J.Kazāks, M.Rudzītis, O.Grinbergs, O.Dunkers, E.Zelgalvis

1996.gada 2.maijā

Dokuments nr. 800

Labklājības ministram Vladimiram Makarovam

A.god. Makarova kungs!

1996. gada 10. aprīlī Latvijas Republikas Ministru kabinets Satversmes 81. panta noteiktajā kārtībā pieņēmis noteikumus nr. 127 “Noteikumi par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās”. Šajos noteikumos paredzēts, ka pilnvarnieks saņem atlīdzību no turētāja līdzekļiem, taču nav paredzēts, ka pilnvarnieks šo atlīdzību saņem kā darba algu. No minētajiem noteikumiem kļūst skaidrs, ka pilnvarnieks darbojas kā brīvā profesija, proti, nemaksā sociālo nodokli no saņemtās atlīdzības. Līdz šim Latvijā nedarbojas likums par brīvajām profesijām. Vai Jūs nevarētu sniegt atbildi uz jautājumu, vai Satversmes 81. panta noteiktajā kārtībā pieņemtie noteikumi nr. 127 “Noteikumi par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās” atbilst pašreizējai sociālajai likumdošanai, kādā veidā pilnvarnieks, kurš atbilstoši šiem noteikumiem strādā par pilnvarnieku vairākās uzņēmējsabiedrībās, maksā par sociālo nodrošināšanu? Vai Labklājības ministrija ir izskatījusi noteikumu spēkā stāšanās sekas un par to informējusi Ministru kabinetu?

Atbildi lūdzam rakstveidā — mutiska atbilde Saeimas plenārsēdē nav nepieciešama.

Ar cieņu, — P.Apinis, A.Požarnovs, J.Urbanovičs L.Stašs, R.Jurdžs

1996. gada 2. maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!