• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deputātu jautājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.1996., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28756

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministra atbilde

Vēl šajā numurā

19.04.1996., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deputātu jautājumi

Dokuments nr.705

Finansu ministram A.Kreitusa kungam

God. A.Kreitusa kungs!

Lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Finansu ministrijai ir informācija par to, cik liela bija iekšējā parāda summa līdz 1940.gada 17.jūnijam: a) fiziskām personām, b) juridiskām personām?

2. Vai valsts kopējā iekšējā parādā, kas uzrādīts Finansu ministrijas datos uz 01.01.96., ir ietverta arī tā summa, kas veidoja valsts iekšējo parādu līdz 1940.gada 17.jūnijam? Ja nav, tad kāpēc?

3. Kā valdība ir nolēmusi risināt jautājumu par noguldījumu līdz 1940.gada 17.jūnijam atmaksu vai kompensāciju fiziskām personām?

Saeimas deputāti: O.Kostanda, J.Kazāks, J.Mauliņš, K.Čerāns, J.Strods, A.Saulītis, E.Zelgalvis, I.Liepa, G.Gannusa, O.Grinbergs

1996.gada 15.aprīlī

 

Dokuments nr.706

Ministru prezidentam A.Šķēlem
Finansu Ministram A.Kreitusam

 Godātais A.Šķēles kungs!

Godātais A.Kreitusa kungs!

Lūdzam sniegt informāciju (tāmi) par Ministru kabineta budžeta izdevumu programmatūras licencēšanai (Ls 374 024) izlietošanu.

Kādiem mērķiem un kādos termiņos šos līdzekļus ir paredzēts izmantot, un kā tie tiks izmantoti?

Kādu firmu programmatūras licences ir paredzēts iegādāties?

Kāpēc valdība nav līdz 1996.gada 1.aprīlim, kā tas bija paredzēts, vienojoties ar firmu “Microsoft”, pārskaitījusi līdzekļus šai firmai, šādā veidā riskējot izsaukt starptautisku skandālu par liela mēroga autortiesību pārkāpumiem Latvijas valdībā un citās valsts institūcijās?

Saeimas deputāti: K.Čerāns, J.Mauliņš, J.Strods, A.Saulītis, E.Zelgalvis, I.Liepa, G.Gannusa, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Grīnbergs

1996.gada 16.aprīlī

 

 Dokuments nr.707

Finansu ministram A.Kreitusam

Godātais A.Kreitusa kungs!

Lūdzam informēt mūs par Finansu ministrijas pārziņā esošās iestādes “Valsts skaitļošanas centrs” struktūru, funkcijām un finansējumu.

Vai Jūs kā ministrs esat apmierināts ar šī centra darbu šodien?

Kā paredzēts reorganizēt šī centra darbu, lai panāktu lielāku atdevi no tā budžeta ieņēmumu daļas uzlabošanā?

Vai Jūs plānojat Finansu ministrijā izveidot ministrijas informācijas tehnoloģijas padomi ministrijas funkciju realizācijas datorizācijas koordinācijai līdzīgi, kā tas ir izdarīts Izglītības ministrijā?

Saeimas deputāti: K.Čerāns, A.Saulītis, O.Kostanda, J.Mauliņš, J.Kazāks, E.Zelgavis, E.Grīnbergs, O.Dunkers, M.Rudzītis, O.Grinbergs

1996.gada 16.aprīlī

 

 Dokuments nr.712

Ministru prezidentam Andris Šķēlem
Finansu ministram Aivaram Kreitusam

Apstiprinot 1996.gada budžeta likumu, tika panākta vienošanās par to, ka 50% no līdzekļiem, kas tiek pārsniegti, iekasējot valsts budžetā akcīzes nodokli no alkohola akcīzes, paredzēti veselības aprūpei, vienlaikus izveidojot speciālu veselības aizsardzības budžetu. Šie līdzekļi būtu izmantojami centralizētai medikamentu, medicīnas instrumentu un aparatūras iegādei.

Lūdzam atbildēt, cik Valsts ieņēmumu dienests guvis ienākumus par alkohola tirdzniecību akcīzes nodokļa veidā janvārī, februārī un martā. Lūdzam vienlaikus minēt skaitļus, cik valsts budžetā paredzēts iekasēt no alkohola tirdzniecības akcīzes nodokļa veidā 1.kvartālā. Atgādinu, ka, sastādot valsts budžetu, mums palika vienošanās ar Jums, augsti godātais Šķēles kungs un augsti godātais Kreitusa kungs, ka aprēķins un starpības izmaksa tiks veikta ik kvartālu.

Saeimas deputāti: P.Apinis, A.Požarnovs, L.Ozoliņš, J.Priedkalns, J.Vidiņš, R.Jurdžs, V.Kalnbērzs, V.Nagobads,
1996.gada 18.aprīlī A.Rubins, A.Saulītis, O.Deņisovs

 

Dokuments nr.713

Ministru prezidentam Andrim Šķēlem
Finansu ministram Aivaram Kreitusam
Labklājības ministram Vladimiram Makarovam

Apstiprinot 1996.gada budžeta likumu, pārejas noteikumu 9.pantā tika parādīta norma, ka valsts slimokasei jāpārskaita 50% rajonu pašvaldībām, pēc tam pašvaldību slimokasēm jānorēķinās ar valsts medicīnas iestādēm par šajās iestādēs ārstētajiem slimniekiem. Kad šie norēķini būs veikti, valsts slimokase pārskaitīs atlikušos 50%. Diemžēl pašvaldību slimokasu sliktā finansējuma dēļ no visām 33 rajonu slimokasēm līdz šim (18.aprīlim) valsts medicīnas iestādēm līdzekļus pārskaitījušas tikai trīs slimokases, pie kam tikai pusi no viena mēneša normas. Pašreizējā sistēma par slimnīcas konkrēti izārstētajiem slimniekiem ir šāda: Finansu ministrija — Labklājības ministrija — Valsts slimokase — Pašvaldība — Pašvaldību slimokase — Valsts bērnu klīniskā slimnīca vai LMA P.Stradiņa klīniskā slimnīca.

Mēs lūdzam Jūsu viedokli, kā pārraut šo pārmērīgi garo naudas ceļu un nodrošināt naudas samaksu par konkrēti padarīto darbu (slimnieku ārstēšanu) Valsts bērnu klīniskajai slimnīcai vai LMA P.Stradiņa klīniskajai slimnīcai.

Saeimas deputāti: P.Apinis, A.Požarnovs, L.Ozoliņš, J.Priedkalns, J.Vidiņš, V.Kalnbērzs, A.Rubins, A.Saulītis, O.Deņisovs, R.Jurdžs

1996.gada 18.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!