• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LZA Lielā medaļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.1996., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politisko organizāciju (partiju) finansiālo darbību 1995. gadā

Vēl šajā numurā

19.04.1996., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

LZA Lielā medaļa

Šī gada 16.aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāts nolēma LZA Lielo medaļu 1996.gadā piešķirt Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim, profesoram, Dr.habil.chem. Edmundam Lukevicam.

E.Lukevics ir viens no izcilākajiem Latvijas zinātniekiem, par to liecina viņa augstais citējamības indekss ārzemju zinātniskajos žurnālos. Plašās zinātnieku aprindās ieguvuši ievērību un atzinību viņa darbi elementorganisko savienojumu, heterociklisko savienojumu un bioloģiski aktīvo vielu ķīmijā. Liela daļa viņa sarakstīto monogrāfiju izdotas ārzemēs. Par viņa darbu praktisko nozīmi liecina 110 saņemtās autorapliecības un patenti. Daudzos starptautiskos zinātnieku forumos E.Lukevics bijis uzaicināts kā plenārlektors.

Tagd līdzās citiem apbalvojumiem — divām Latvijas Valsts prēmijām, G.Vanaga prēmijai un D.Grindeļa medaļai — E.Lukevics var pievienot arī Latvijas Zinātņu akadēmijas augsto atzinības zīmi.

LZA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!