• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1996., Nr. 59/60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā ceturtdien, 4.aprīlī

Vēl šajā numurā

04.04.1996., Nr. 59/60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Pirmdien, 1.aprīlī

Eiropas lietu komisija:

  • Uzklausīja un apsprieda LR ārlietu ministra padomnieka Guntara Ābola priekšlasījumu par Latvijas ceļu uz iestāšanos Eiropas Savienībā "Kāpēc Eiropa?".

 

Trešdien 3.aprīlī

Francijas Republikas Senāta delegācijas vizīte:

— Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse un frakciju un komisiju pārstāvji tikās ar Francijas Republikas Senāta priekšsēdētāju Renē Monorī un viņa vadīto Senāta delegāciju.

 

Juridiskā komisija:

— Pabeidza darbu pie alternatīvā likumprojekta “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” izstrādāšanas un nolēma to iesniegt Saeimai.

— Iepazīstoties ar Finanu ministrijas atzinumu, nolēma ieteikt Saeimai noraidīt likumprojektu “Grozījumi likumā “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma “Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu”” (dok. nr.130).

Saeimas preses dienests

Aprīlis būs ārpolitikā spraigs

Lietišķā noskaņā piektdien, 29. martā, pagāja Saeimas priekšsēdētājas biedra Andra Amerika ikmēneša brīfings, kurā viņš informēja par Saeimas ārpolitiskajām aktivitātēm. Vispirms viņš žurnālistiem pavēstīja par jūtamu Saeimas darba aktivizē-šanos ārpolitikas jomā. Martā Saeimā nodibinātas arī piecas jaunas deputātu starptau-tiskās sadarbības un atbalsta grupas. Tās ir: Latvijas un Moldovas sadarbības grupa, ko vada deputāts Martijans Bekasovs, Latvijas un Taivanas sadarbības grupa, kuras vadītājs ir Andrejs Krastiņš, Latvijas un Austrijas sadarbības grupa, ko vada Oļģerts Dunkers un Latvijas un Irānas sadarbības grupa, ko vada Aristids Lambergs. Savukārt Jura Sinkas vadībā darbosies Tibetas atbalsta grupa. Tādējādi 6.Saeimā izveidotas jau 22 sadarbības un atbalsta grupas. “Esmu gandarīts par deputātu aktivitāti, “žurnālistiem teica A.Ameriks, piebilstot, ka diemžēl joprojām nav izveidota neviena deputātu grupa sadarbībai ar kādu no Latvijai tik tuvajām un svarīgajām Skandināvijas valstīm.

Brīfinga turpinājumā Andris Ameriks žurnālistus informēja par gaidāmajām Saeimas ārpolitiskajām aktivitātēm aprīlī. Pasākumu ir daudz, minēsim tikai svarīgākās ārvalstu pārstāvju vizītes Latvijā. Francijas Senāta prezidenta vizīte sākas jau šodien. Pēc nedēļas Rīgā ieradīsies Eiropas Parlamenta prezidents Klauss Henšs, bet aprīļa vidū notiks Čehijas prezidenta Vāclava Havela oficiālā vizīte Latvijā. Vairākās atbil-dīgās ārvalstu vizītēs dosies arī Latvijas Saeimas delegācijas — pēc Polijas Senāta maršala ielūguma mūsu Saeimas delegācija dosies uz Varšavu, aprīļa beigās plānota Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses oficiālā vizīte Somijā. Savukārt Latvijas Saeimas delegācijas piedalīsies arī Eiropas Padomes parlamentārajā sesijā Strasbūrā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Saeimas delegācija — seminārā Somijā

Svētdien, 31.martā, uz Somiju devās Latvijas Republikas Saeimas delegācija (Eiropas Padomes Parlamentu asamblejā). Tā aicināta 1. un 2.aprīlī piedalīties seminārā “Par Eiropas Padomes darbības perspektīvām nākotnē”.

Saeimas delegācijas vadītāja Janīna Kušnere informēja, ka Eiropas Padomes Parlamentu asambleja kopā ar Somijas delegāciju EPPA rīko semināru “Par Eiropas Padomes darbības perspektīvām nākotnē”. Šis seminārs tiek organizēts atbilstoši parlamentu sadarbības programmai ar Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm. Galvenā uzmanība tiks pievērsta demokrātiskās drošības un minoritāšu jautājumiem, kā arī Eiropas nākotnes uzdevumiem.

Plānots, ka par šiem tematiem referātus lasīs Somijas ārlietu ministre, EPPA prezidente, EP ģenerālsekretārs, kā arī citi semināra dalībnieki. Seminārā piedalīsies EPPA nacionālo delegāciju locekļi no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas, kā arī īpaša viesu delegācija no Krievijas.

I.Pomere, Saeimas preses dienests

Par Saeimas ārkārtas sesiju — 11.aprīlī

Pirmdien, 1.aprīlī, Saeimas Prezidijs pieņēma lēmumu ceturtdien, 11.aprīlī pulksten 9.00, sasaukt Saeimas ārkārtas sesiju.

11.aprīļa ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā iekļauti četri likumprojekti: “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”, “Satversmes tiesas likums”, kā arī “Grozījumi likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem””.

Sakarā ar to, ka 10.un 11.aprīlī Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Eiropas Parlamenta prezidents Dr.Klauss Henšs, ceturtdien, 11.aprīlī pulksten 10.10, ir paredzēta viņa uzruna Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!