• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2016. gada 22. novembra noteikumi Nr. 741 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumos Nr. 215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2016., Nr. 230 https://www.vestnesis.lv/op/2016/230.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 376

Par Ulda Auguļa komandējumu

Vēl šajā numurā

25.11.2016., Nr. 230

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 741

Pieņemts: 22.11.2016.

OP numurs: 2016/230.9

2016/230.9
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 741

Rīgā 2016. gada 22. novembrī (prot. Nr. 64 38. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumos Nr. 215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības
likuma 5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 2. marta noteikumos Nr. 215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 45. nr.; 2011, 38. nr.; 2013, 62., 193., 244. nr.; 2014, 149. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā:

1.1. vārdus "zvejas un makšķerēšanas" ar vārdiem "zvejas, makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību";

1.2. vārdus "licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas – kārtību" ar vārdiem "licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtību";

1.3. vārdu "makšķerēšana" ar vārdiem "makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības".

2. Aizstāt 6.8. un 6.10. apakšpunktā vārdus "licencētās makšķerēšanas" ar vārdiem "licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību".

3. Izteikt 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Izskatot projektu, Zivju fonda padome ir tiesīga pieņemt lēmumu par atteikumu piešķirt atbalstu un nevērtēt projektu (izņemot šo noteikumu 17. punktā minēto pasākumu), ja atbalsta pretendents:

11.1 1. nav izpildījis kādu no šādiem nosacījumiem:

11.1 1.1. saskaņā ar dienesta sniegto informāciju dienestā nav iesniegti visi šo noteikumu 6. punktā minētie dokumenti;

11.1 1.2. projekta mērķis neatbilst tā pasākuma mērķim, par kuru iesniegts projekts;

11.1 2. nav izpildījis kādu no šādiem nosacījumiem attiecībā uz ūdenstilpi, par kuru iesniegts projekta iesniegums zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības:

11.1 2.1. par ūdenstilpi, kurā saskaņā ar normatīvo aktu par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtību ir noteikta licencētā makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības:

11.1 2.1.1. dienestā noteiktajā termiņā nav iesniegts pārskats par licencēto makšķerēšanu, vēžošanu un zemūdens medībām iepriekšējā pusgadā;

11.1 2.1.2. par iepriekšējo gadu nav uzskaitīti makšķernieku lomi, kā arī valsts zinātniskajam institūtam "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" (turpmāk – institūts) nav iesniegtas attiecīgās ziņas;

11.1 2.1.3. Valsts vides dienestā izskatīšanai un apstiprināšanai noteiktajā termiņā nav iesniegts pārskats par īstenotajiem dabas aizsardzības, kontroles un zivju resursu papildināšanas pasākumiem, ja tādi ir paredzēti, kā arī informācija par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu;

11.1 2.2. par ūdenstilpi, kurā saskaņā ar normatīvo aktu par kārtību, kādā uzskaita un dabiskajās ūdenstilpēs ielaiž zivju resursu atražošanai un pavairošanai paredzētos zivju mazuļus, kā arī prasībām attiecībā uz mākslīgai zivju pavairošanai pielāgotu privāto ezeru izmantošanu, ir ielaisti zivju mazuļi, noteiktajā termiņā institūtā nav iesniegts kopsavilkuma akts  par tiem zivju mazuļiem (norādot zivju mazuļu sugas un vecuma grupas), kuri dabiskajā ūdenstilpē ielaisti papildus pamatnostādnēs zivju resursu mākslīgas atražošanas jomā noteiktajam daudzumam;

11.1 3. vismaz divus iepriekšējos gadus pēc kārtas ar Zivju fonda atbalstu ūdenstilpes zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumos norādītos attiecīgās zivju sugas mazuļus vai kāpurus ir ielaidis ūdenstilpē, par kuru iesniegts projekta iesniegums zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības;

11.1 4. ir iesniedzis projektu, kas nesaskan ar pasākuma mērķi, vai pieprasījis nesamērīgu finansējumu un par to vienbalsīgu lēmumu pieņem visi Zivju fonda padomes locekļi, kas piedalās Zivju fonda padomes sēdē."

4. Aizstāt 17. punktā vārdus "Zivju resursu atražošanas valsts programmu" ar vārdiem "pamatnostādnes zivju resursu mākslīgās atražošanas jomā ".

5. Aizstāt 24.4. apakšpunktā vārdus "kārtību, kādā uzskaitāmi un ielaižami dabiskajās ūdenstilpēs zivju resursu atražošanai un pavairošanai paredzētie zivju mazuļi" ar vārdiem "kārtību, kādā uzskaita un dabiskajās ūdenstilpēs ielaiž zivju resursu atražošanai un pavairošanai paredzētos zivju mazuļus, kā arī prasībām attiecībā uz mākslīgai zivju pavairošanai pielāgotu privāto ezeru izmantošanu".

6. Svītrot 43.3. apakšpunktu.

7. Svītrot 43.4.1. apakšpunktu.

8. Svītrot 43.5. apakšpunktu.

9. Aizstāt 1. pielikuma B.3. sadaļas tabulā vārdus "Zivju resursu atražošanas valsts programmu" ar vārdiem "pamatnostādnes zivju resursu mākslīgās atražošanas jomā".

10. Aizstāt 1. pielikuma C.1. sadaļas tabulas 8. un 9. punktā vārdus "licencētās makšķerēšanas" ar vārdiem "licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību".

11. Aizstāt noteikumu 6. pielikuma C un C.1. sadaļas nosaukumā vārdus "zvejas vai makšķerēšanas" ar vārdiem "zvejas, makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību".

12. Svītrot 6. pielikuma D.1. sadaļas tabulas 4., 5., 6. un 8. punktu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!